Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nenáročná nízkorozpočtová pohádka s překrásnou Piper Perabo. Pokud nečekáte nic extra a neurazí vás trapná digitální animace na úrovni počítačových her, tak se dá na film podívat. Dokonce je zde několik dost humorných situací, které jakoby byly z jiného filmu. Komediální prvky ve fantasy romanci působí zajímavě a násilně, ale přesto jsem se několikrát i zasmál. ()

Kaszos 

všechny recenze uživatele

Je mi veľmi ľúto, že túto legendu tak dosrali. Drak ako z dokumentárneho filmu, ako je vidieť nedali si na ňom veľmi záležať pretože Draco z Dračieho srdca aj keď je to starší film vyzerá oveľa lepšie. A nejde ani tak o tie efekty ale skôr o to, že to bola len hromada jednotvárnych šupín a veľké zelené oko. Tiež mi tam dosť nesedeli niektoré kostými a brnenia, tiež prilby a niektoré meče, ktoré vôbec nepôsobili historicky. Pôvodná legenda odohráva v 4.storočí a Juraj je rímsky vojak, tu je Juraj nejaký križiak alebo čo s veľkým čiernym kamošom - to sa mi vôbec nepáčilo! Ďalej by som upozornil na blbosti ako, princezná dákym konárom dobila štyroch ozbrojených chlapov, prípadne keď sa Juraj hrabe v dračom truse a len tak mimochodom vyhlási, že je desať dní staré. Ani sa mi nechce to ďalej rozoberať pretože okrem Purefoya a jeho princeznej (ide o vzhľad) sa mi tam nič nepáčilo. (40%) ()

Reklama

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Normálně na tyhle "pitomůstky" nejsem, ale Legenda o Jiřím a drakovi je pro mě překvapivě zábavná - dokonce je to jeden z mála filmů, na které jsem schopná podívat se jednou za čas znova znova. Jednoduše fajn oddechovka. Jiří je veliký sympaťák, jeho kamarád Maur jakbysmet a to se dá vlastně říct o většině postav. Nenáročná zábava, která si nehraje na něco, co není a zároveň nesklouzává k trapnosti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že to nebude žádné extra veledílo, ale celkem je to v pohodě. Nenadchne, neurazí. Prostě naprosto průměrná televizní fantasy s nádechem humoru a pár vtipnými scénami. příběh také není k zahození. Triky jsou na televizní film docela dobré ( uvidíme pěkně vyvedené draky a vejce jako kráva ) a herci taky byly v pohodě, nejlepší byl Swazey jako záporák. Potěšily mě i nevydařené záběry u titulků, opravdu bylo vidět, že se herci bavili. Takže nakonec je z toho pěkná fantasy komedie ze středověku na jedno zkouknutí. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Začátek je celkem na draka. Princezna úchylná na velké ptáky zvané drak a jejich vejce. Navíc jí vůbec nedošlo, že největší drak jsem já, vejce mám dokonce čtyři ( z toho dvě v chladničce ) a ještě mám slona. Jenže princezny jsou taky na draka a ona sáhla po vošoustovi ze seriálu Řím, čímž mne i ostatní mužské osazenstvo ČSFD hanebně vynechala. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)
  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)

Reklama

Reklama