Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový právník Oscar Finch spolu s kongresmanem Mackeym pracují na prezidentské volební kampani jistého guvernéra. V případě klientova úspěchu mají před sebou oslnivé vyvrcholení kariéry. Jenže Finchovi jednoho večera zavolá bývalý klient Frank Staplin, kterému kdysi Finch s Mackeym pomohli, ovšem za cenu porušení zákona. Staplin má před soudem kvůli dalšímu deliktu a opět se dožaduje právní pomoci, jinak Finchovi hrozí vyzrazením. Finch po pečlivých přípravách Staplina zastřelí u něj doma a nastrojí stopy tak, aby to vypadalo na sebevraždu. Poručík Columbo však tuto vyšetřovací verzi hned z několika důvodů odmítne… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Hammond 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další perfektní díl - Columbo proti velmi inteligentnímu, chladnému a kalkulujícímu protivníkovi, který má vše předem perfektně promyšlené... Episoda je navíc podtržena skvělým střihem, hudbou i hereckým výkonem zkušeného Patricka McGoohana, který v Columbovi ztvárnil již několik vrahů, a tato úloha mu jde velmi dobře ;) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na programu vražda je v ničem výjimečný díl, který je speciální maximálně tím, že finální rozuzlení mi zní i v dnešní době naprosto wtf. Neumím si představit, že by v reálu jakákoliv porota odsoudila vraha ve světle těchto (ne)důkazů. Sebejistý projev, verbální i neverbální, Patricka McGoohana je sice zajímavý, tento díl nezachrání ani v nejmenším. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně! Vítej v 90. letech, poručíku! Trvalo to, ale dočkal jsem se. Jestli několika předešlým epizodám chyběl pořádný záporák, atmosféra i klasické poručíkovy vyšetřovací postupy, tak tady je vše. Režíruje totiž starý známý Patrick McGoohan a ten ví, jak má správná Columbovka vypadat. Střihne si tady samozřejmě i roli zločince a společně s Peterem Falkem tak zavzpomíná na zlatou éru let sedmdesátých. Hlavně příprava vraždy za bouřlivé noci, má své kouzlo, stejně jako Columbův vtip, kdy se oba hlavní protagonisté nahlas smějí, za dohledu pomalu odjíždějící kamery (tuhle scénu zbožňuji). Výborný díl. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku slušný díl s vynikajícím Patrickem McGoohanem, který patří k elitě Columbovských vrahů. Samozřejmě zase se tu objevilo několik příhodných náhodiček, které Columbovi usnadnily práci (déšť trvající jen po dobu vraždy, záporák si během vraždy musel pochutnávat na sýru a pak ho ještě nechat na místě). ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z „politických“ dílů, teda dílů, kde politika hraje alespoň podružnou roli („On přece není zubař, je jen příští president Spojených Států!“). Hlavní je zde ovšem opět padouch, který se rozhodne pro dobro věci spáchat menší vraždičku. Jenomže je mlsný, a na to dojede. Proto nikdy nejezte sýr, když jdete vraždit! V hlavní roli je velice charismatický Patrick McGoohan, který mi navždy utkvěl v paměti spíš jako úspěšný majitel pohřebního ústavu z jednoho staršího dílu. Ale ať funebrák, nebo politik, stále proti němu stojí poručík, který má sice taky rád sýr (hm, při vyšetřování si ten sýr nechal zabalit, to se smí?), ale má taky rád logiku, pro kterou zločinci moc pochopení nemají... :-) Jednoznačně hodnotím naplno: 5 hvězdiček - 100%! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V momente kedy Columbo (Peter Falk) zastaví auto je možné v striedavých záberoch sledovať ako drží ruku raz hore a raz dole. Neprirodzene sa mení aj dĺžka popolu na jeho cigare. (duffi1)

Reklama

Reklama