Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Bart Keppel je odborníkem na výzkum lidské motivace a také na podprahovou reklamu, tedy na ovládání mysli s pomocí nenápadně podsouvaných informací, kterých si divák není vědom. Právě tímto způsobem Keppel přiměje svého nejdůležitějšího obchodního klienta Vica Norrise, aby v určitou chvíli opustil promítací sál s Keppelovou prezentací. Zatímco ostatní diváci si myslí, že Keppel živě komentuje promítaný film, muž Norrise v předsálí zastřelí. Norris s ním totiž chtěl ukončit spolupráci. Vyšetřovatel poručík Columbo rychle pochopí, kdo je vrahem. Aby však Keppela usvědčil, bude proti němu muset použít jeho vlastní metody... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vemte si pár hrozinek. Jsou zdravý a plný železa.“ Atraktivní nápad s podprahovými signály dává příběhu šmrnc a břink, ale na druhou stranu jsem se nemohl zbavit pocitu, že tentokrát tomu něco chybí. Columbo mi tentokrát přišel, že jen tak přešlapuje na místě a nemá, čeho by se chytil. Vrah si dělá celou dobu, co chce a doslova vodí poručíka za nos. I závěrečné odhalení viny přišlo tak trochu z ničeho a snad jen proto, aby mohl být konečně konec. Nicméně jako v každém dílu i v tomto je mnoho zajímavých rozhovorů poručíka s ostatními a tak i přes zápory se mi na něj dobře dívalo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Culp potřetí. Další klasický díl ze 70. let a určitě jeden z těch úplně nejlepších, kde hlavní padouch spáchá chladnokrevně hned dva zločiny a má dobře promyšlený vražedný plán. V hlavní roli Peter Falk, Robert Culp a podprahové snímky. P.S. Když jde dokror Keppel zabít promítače, v kině právě běží Eastwoodův snímek Tulák z širých plání (1973). ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štandardne dobrý diel Columba odhaľujúci nám prostredie tvorby filmovej reklamy a marketingu. Páchateľ trestného činu je síce mimoriadne inteligentný a skutok vraždy si dôkladne naplánuje za použitia metódy podprahového vnímania, ale zároveň trpí silnou aroganciou a povýšenectvom, s ktorým sa detektív musí vysporiadať. Mne osobne sa zdalo, že v Dvojexpozícii zaznelo dosť málo zaujímavých a vtipných hlášok z úst postavy Petra Falka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa jedna z vôbec najlepších častí. Prekvapí už aj nápadom na uskutočnenie vraždy, ktorý sa javí ako značné riziko a v podstate blbosť, ale nakoniec to vyjde. Samotné odhalenie vraha je potom priam lahôdkové, už len z pohľadu dolapeného vraha. Ten si musel dať vo väzení poručíkov plagát na stenu a tam do neho hádzať šípky a zároveň ho neskonale obdivovať. My už sme tak zblbnutí, že nám netreba dávať podprahové zábery do filmov, my si tie brutálne predražené pukance kúpime ešte pred vstupom do sály a dobrovoľne. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

výborný záver... na fotky poručíka "čmuchajúceho" vo vrahovej kancelárii len tak nezabudnem :) aj keď pochybujem, že podprahové zábery by fungovali až tak spoľahlivo... A myslím že toto je JEDINÝ DIEL, kde zaznie aj Columbovo krstné meno (alebo jeho náznak, pretože údajne sa jedná o chybu v preklade) - Columbov kolega na neho dva krát zvolá (v českom znení) "Ted", v anglickom znení ak som dobre rozumel, "Teddy" (čiže Theodor alebo Edward), ale môže to byť aj tá skrátená skomolenina slova "lieutenant"... oficiálne sa vraj volá "Frank" :) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Columbo-Signature2-bright.PNG ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V tomto filmu volá technik na Columba (Peter Falk) jménem Tede. Což odpovídá jménu Theodor. V originálu však technik na Columba volá zkratkou: "tend" (poručík) a chybou překladatele bylo toto slovo přeloženo jako Tedd. (Dawe_Holi)

Reklama

Reklama