Reklama

Reklama

V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň... (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (259)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Originál Hráčů se smrtí jsem.... neviděl, takže nemůžu být neobjektivní a zaujatý. A dostal jsem film který není špatný ale zase by se o něm nedalo říct, že by šlo o nějaký masterpiece. Ten film se snaží být chytrý a hrát si na něco víc ale jde pořád o béčko. Lekačky jsou trapné a otravné, film je občas přehnaně směšný i v pasážích kde by být neměl a navíc se v tom nic zajímavého nestane. Pozitivní je chemie hlavních hrdinů a jejich představitelů, zpracování světa po smrti a.... to je vážně všechno. V podstatě to snadno uteče, koukat se na to dá... ale nic převratného to není. Horrový žánr jde zase jednou po hlavě do prd... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Schumacherových Hráčov so smrťou vnímam ako nostalgickú pecku, na ktorej som vyrastal. Keď sa ku mne dostali informácie o vzniku remaku, vôbec som naň nemal chuť, ale po prekvapivom obsadení Kiefera Sutherlanda sa situácia zlepšila, lebo v mojich očiach prestalo ísť o remake a stala sa z toho plnohodnotná dvojka. To už mi pripadalo o čosi (hoci nie o veľa) zaujímavejšie. A výsledok? Nie je to dvojka! Kým v jednotke hral Kiefer postavu menom Nelson Wright, v dvojke Barryho Wolfsona. Iste, mohol sa premenovať, avšak nič nenapovedá tomu, že by šlo o rovnakého hrdinu. Čiže ide o úplne inú postavu, ale hranú rovnakým hercom. Navyše ani raz priamo nezasiahne do deja. Je tu len preto, aby tu bol. Čo ma naopak potešilo? Pár vizuálne dobrých nápadov. Inak strašne predvídateľný film, ktorý sa nás pokúša znepokojovať a strašiť spôsobmi z 80., najneskôr z 90. rokov.  Ak by som bol producentom tohto nešťastného filmu, zostrihám z neho kraťas a skočím z mosta. Mimochodom, nebol ním nikto iný, než Michael Douglas, ktorý produkoval už jednotku. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem neviděl snímek z roku 1990, nejsem zatížen očekáváním, nutkáním srovnávat ani předsudky a hodnotím tedy čistě dojmy z tohoto zpracování. Hráči se smrtí mají zajímavý námět, ucházející dávku napětí i hororových prvků. Čas u tohoto počinu rychle utíká a příjemně se sleduje, neboť je divák v neustálém očekávání, co přinese každá další scéna. Herecké obsazení mi bylo sympatické a při sečtení všech kladů nemám problém hodnotit čtyřmi hvězdami. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorie podruhé. A tak jsem se v podstatě zase seriozně nedozvěděl, co je po Babišovi, placení složenek, exekutorech...tedy převelice krásných věcech, které tolik nádherně lidem zpříjemňují už tak zapičený život. A tak po více jak čtvrt století zde máme partu mladých mediků v počtu pěti lidí, kteří tak sveřepě touží poznat, zda lze či nelze po smrti dostát erekce, přičemž z Niny Dobrev to jde i za života, následně si bujaře zastavují srdeční sval, aby mohli spočinout ve stavu klinické smrti. A je zde i nepříjemný vedlejší účinek jejich experimentů. Zhmotněný pocit viny může do reálného světa přivolat démony minulosti. Ne, nebál jsem se před čtvrt stoletím u původní verze, nebyl důvod lézt pod deku i u remaku. No remake, on to až tak otrocký přepis originálu není. Námět film zachoval v podobném duchu, následně přidal i nemálo nápadů z vlastního ranku. Jsou zde i určité odkazy na originál - Kiefer Sutherland v roli doktora, nejedná se ale o stejnou postavu jako tenkrát, zazní zde i stejná (proslulá) replika a pár dalších detailů. A není zde nic tak ohyzdného jako Julia Roberts před 27 lety. Naopak, cast je příjemný. Nina Dobrev by sice nezvládla z jejího výrazu přečíst ani půl stránky domácího lékaře, ale ona je vždy hlavně na ozdobu. James Norton je lehce arogantní floutek, kakaová Kiersey Clemons je asi nejméně zajímavá a vůdkyně Ellen Page musela bojovat se syndromem Alfreda Hitchcocka, kdy hlavní hrdinky čeká předčasný skon. Bavil jsem se dobře, je to dáno i tím, že původní film nemusím. A výrazy herců ve stavu klinické smrti jsou super. Režisér Niels Arden Oplev dělal vše proto, aby si film zasloužil vpuštění do kin, tudíž vizuální i technická stránka má plus. Pokárat zaslouží kadeřník Diego Luny a jeho iritující účes. Určitě bych vynechal i morální prozření hrdinů, v původním filmu to bylo taky. Film mně přišel mnohem lepší než originál, moderně zrežírovaný, hororovější, určitě dobrá volba v rámci přístupných hororů. 9/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, bola to zbytočnosť. Zbytočnosť točiť remake nedostižného originálu. Ale veď je tu ale predsa mladá generácia, ktorá má averziu dívať sa na niečo staršie, ako 10 rokov. Takže čo všetko pre tieto rozmaznané deťúrence producenti neurobia. Musím ale uznať, že prvá hodinka nebola na zahodenie. Mala grády, napätie a postavy nie sú také zombies, ako som čakal od dnešnej mladej generácie ( napichnutý na sociálne siete ešte aj v spánku ). Potom sa to ale otočí presne tam, kde sa to dalo čakať, na málo atmosférickú ducharinu ( ? ), ktorá vystraší iba neznalých tohto žánru. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Po resuscitaci Sophie (Kiers Clemons) ji Ray (Diego Luna) nese, aby urychlil útěk před úklidovou četou. V jedné scéně je Sophiina hlava na levém rameni Raye, ve druhé scéně je na pravém rameni. (BMW12)
  • Když se Sophie (Kiers Clemons) podaří oživit a blíží se úklidová četa, tak je bosá. A to i ve chvíli, když ji Ray (Diego Luna) vynáší z místnosti. Když se však o pár vteřin později objeví v garáži, tak ji Ray pořád nese, ale Sophie už má na nohou boty. (BMW12)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama