Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Collector bol môj obľúbený horor a keď sa mi naskytla príležitosť vidieť tohto Suseda, kde si k tomu hlavnú úlohu zahral ten istý herec, bol som nadšený. Keď som tento film videl prvý krát, tak sa mi celkom páčil, aj keď som bol trochu sklamaný kvôli tomu, že tam bolo málo gore. Po nejakej dobe mu však musím odčítať jeden bod, pretože to nie je veľmi dobrý film. A skoro nie je ani priemerný, lenže našťastie tu je fajn herec a akcia. Teraz už podobné filmy nie sú pre mňa a keby som si ho pustil znovu, dal by som asi jednu hviezdu. Scenár je totižto nič moc, atmosféra veľmi nefunguje, napätie v minimum momentoch,...skrátka podpriemer. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy opěvující jižanskou pohostinnost, ty krky nejdříve rudé od slunce a potom od krve, odpovědný postoj k druhému dodatku ústavy a úmysly, co jsou spolu s trestními rejstříky svou čistotou podobné liliím, jenže tohle bylo od Dunstana slabé jak Jasánkovy plíce. Půl stopáže zabere expozice, při níž je vrcholem vzrušení vylívání piva do dřezu a zjištění, kam míří sousedův dalekohled. Když se začne šmejdit útrobami domu, napětí nepatrně vzroste, ale ručičky na hodinách spíše zpomalují. Vyvrcholení pak musí logicky patřit násilí, kterému vedle ukvapenosti vládne akční manželka odpalující lidské homeruny stativem od kamery. Výsledný dojem z tohoto sousedského sporu je ztráta Dunstanovy autorské tváře a já si začínám myslet, že Collector byl od něj jen jakýsi lucky punch.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Marcus Dunstan se po SAW a The Collector rozhodl vydat trošku jiným směrem a tak nám místo brutální řezničiny plné gore a smrtících pastí nabídl krimi thriller lehounce říznutý hororem. Pro ten tu však příliš místa nezbylo, což bude zřejmě pro většinu diváků stejným zděšením, jako když našemu milému páru odhalí jejich soused svou pravou tvář a způsob živobytí. Pokud však přistoupíte na zdejší pravidla a nejste moc nároční, snad si užijete i tento Dunstanův filmeček. Šmírování sousedů se ukázalo býti velkým problémem už ve spoustě filmů a ani tady tomu nebude jinak. První polovina filmu však měla na můj vkus až příliš málo šťávy a spíše se tu kecalo, než aby se dělo něco pořádného. Kdo si však počká, ten se dočká…Po zmizení Rosie se totiž pustil režisér do budování té správné atmosféry, která nás přivede až do sklepení sousedova domu. Na rozdíl od Sběratele a jeho sbírky se tu však na pořádné gore ani nedostalo. Což mi sice trošku vadilo, ale zase nám to bylo vynahrazeno akčnějšími pasážemi, dvojicí sousedových synů, bitkou v jámě plné mrtvých zajíců, či umlácením stativem. The Neighbour tak sice v konfrontaci s ostatními režisérovými filmy působí na první dojem jako jejich chudý příbuzný (alespoň co se brutality týče), ale i tak se z toho nakonec vyklubal vcelku koukatelný kousek. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mi bol niekto povedal, že takí "navoňaní" frajeri, ako boli tvorcovia Saw či Collector-a, natočia takúto nudu, ktorá je navyše len slabučkou, nedomyslenou atrapou druho menovaného snímku, povedal by som mu: VERÍM TI! Dnes sa už netočí na kvalitu, níbrž kvantitu, pričom len zriedka ktorý hororo packal (Wan a pod.) si dokáže udržať svoj štandard. Neustále ťažiť z jedného nápadu sa donekonečna určite nedá, čo títo dvaja ani omylom nepochopili. Nie že by vďaka budovanej a celkom hutnej atmosfére "Neighbor" vyslovene nebavil, no bohužiaľ, ani mimoriadne extra nenadchol. Škoda. Keby aspoň nejaké to gore spatrilo svetlo sveta, ale takto ... - 50% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Režisér vykradol sám seba - a ja mu tlieskam! Vôbec som sa necítil podvedený, napätie by sa dalo krájať a odôvodnené násilie ma donútilo zovrieť päste. Poctivé 4 susedské "lahváče" sú absolútne zaslúžené. - Mimochodom, zaujímalo by ma aký mysliteľ to zaradil do hororového žánru. Je to exploitation ako sa patrí. (29.12.2016) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama