Reklama

Reklama

Lesní duch

  • USA The Watcher in the Woods (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co se mladá dívka Jan se svojí rodinou přestěhovala do starého sídla v zalesněné oblasti, se začnou dít divné věci. Jan začne vidět zvláštní jevy a její mladší Ellie pro změnu začne slyšet tajemné hlasy. Kdysi se tu stalo něco hrozného a okolní les toho ukrývá mnohem víc než jen stromy a veverky... (Vitason)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

anderson 

všechny recenze uživatele

Volovina pre deti, ktorá bola buď v roku 1994 alebo (to skôr) 1995 odvysielaná na NOVE (a nie PREMIÉRE) v rámci jej sobotných "disney" popoludní. Pamätám si to veľmi dobre, pretože som to nahrával v naivnej viere, že konečne v slušnej verzii uvidím Raimiho legendu THE EVIL DEAD. Nuž, pekne vtedy mňa aj mojich kamarátov (s takisto "nažhavenými" VHS rekordérmi) s týmto "falošným" LESNÝM DUCHOM naštvali. :-) (23.9.2010) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tajemný les, nebezpečný obřad, ve dne tma a zmizení. Mezi prastarými zkroucenými stromy se válí mlha a ve stínech číhá cosi zlověstného. Starý dům na hranicích lesa ukrývajícího děsivé tajemství. Odvážná Jan Curtisová se rozhodne přijít všem záhadám na kloub, i když to občas vypadá, že pátrání ji bude stát život. Typický film od Disneye, který sice už nebyl dávno mezi živými, ale miloval horory a zde jakoby se jeho duch vrátil a pomohl navodit strašidelnou atmosféru. Bouře, blesky, hořící kaple a pád do vody. Vyděsit ale dokáže i vzlétnuvší hejno holubů. Za příjemné lehké strašení, kameru a hudbu bych dal 3*, čtvrtou dávám nejen za Bette Davisovou, ale také za konec. Tak to má být. „Ona tu zůstane!" ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemný „rodinný“ horor so sympatickým kastingom (hlavne Bette Davis a Kyle Richards, ktorá pár rokov predtým hrala malú Lindsey v prvom Halloweene), peknou lesnou výpravou a na tú dobu slušne previazaným scenárom, avšak s dosť obskúrnym finále a záverečným rozuzlením plus s pár desiatkami zostarnutých CGI. To koncové vysvetlenie naozaj mohlo byť lepšie a postava mladšej sestry je skôr otravná, než fajn, ale napriek tomu nevidím dôvod dať tomu menej, ako 60%. Ale aj tak na mňa asi najviac zapôsobil flegmaticko-stoický otec, ktorý má doma tri ženy a tak pôsobí vyrovnaným, zmiereným dojmom, že by v pohode prežil aj zombies inváziu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Menší ale výrazná role Bette Davisové ještě o trochu zvedá laťku rozhodně ne špatného rodinného hororu, kde mě nalákalo i už tak zvláštní spojení jinak vcelku neslučitelných žánrů.  Angažmá velké hvězdy stříbrného plátna pak hezky zvýrazněno i její první scénou, která hrou stínu a světla na jejím obličeji připomene dávnou slávu starých hororů. Příjemně znepokojivá mysteriozní atmosféra sídla ztraceného v lese a tajemství minulosti  deroucí se na povrch a zatmění Slunce se blíží, času mnoho nezbývá... Lehce nepotěšilo jen rozuzlení, kde bych se raději koupal  v paprscích nějaké staré legendy než...  Tři silné větve se lámou ve větru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela mě udivilo že tenhle film je rodinný. Ne že by byl brutální či příběhem nějak více dospělý, ale atmosféricky je to rozhodně film který kdejaký děcko může vystrašit. No aby ne když na tom dělal Hough který je na tohle mistr. Jinak je Lesní duch mistrně natočený a citlivý horor s celkem vydařeným příběhem skvělou atmosférou, fajn herci ale bohužel dost velkou nudou, která se líná snad každých 15 minut. Nicméně i tak dávám 4* protože se mi to líbilo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Představitelka malé Ellie, zkušená hororová harcovnice Kyle Richards (The Car, Eaten Alive, Halloween), byla nominována na Saturn Award (Best Supporting Actress 1982) a Young Artist Award (Best Young Motion Picture Actress 1982). (choze)
  • Projekt k Disneymu přinesl producent Tom Leetch se slovy "Tohle by mohl být náš Vymítač ďábla". První verze scénáře byla podstatně temnější, a proto byla dvakrát přepsána. I během natáčení pak studio trvalo na zmírnění některých scén. (choze)
  • Snímek je nechvalně známý několikerým přepisováním, přetáčením a přestříháváním úvodních titulků a hlavně konce. Ten měl původně více ukázat titulního Watchera a jeho svět, ale kvůli trikům se nestíhalo datum premiéry (zvolené k 50. výročí herecké kariéry Bette Davis, která hraje podivnou paní domácí), a tak šel film v roce 1980 do kin místo něj jen se zkratkovitou, nepříliš uspokojivou vysvětlovačkou. Jelikož ho jako takový kritici odstřelili, byl po roce stažen a doplněn o svůj současný oficiální konec, který spolu s novými úvodními titulky dotočil Vincent McEveety. (choze)

Reklama

Reklama