Reklama

Reklama

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (955)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Guillermova poetická fetišová divno love story se spoustou fajn geek odkazů na starý svět, v čele s BLACK LAGOON, kde ani ten super Shannon, charismatický (byť v pozici oběti) creature, retro piplačka, spousta srandy a celkově zábavný flow nedokázalo přebít Sally Hawkins. Jak jsem se povrchně nepřenesl přes tak ošklivou hlavní herečku a její svlíkačky. Proč... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako takova drsnejsi retro pohadka to je fajn, ale rozhodne bych z toho nedelal nejakou velkou udalost a fakt nechapu ty Oskarovy nominace/vitezstvi. Celej dej je vlastne dost repetitivni a krome zaverecnyho uteku se toho zas tak moc nedeje. Aspon, ze se to odehrava v zajimavym prostredi a vizualni stranka je vymazlena. Co se tyce hercu, Shannon nezklame nikdy, ale ta Hawkins nevim, je proste takova divna, i kdyz hraje slusne. Kdyby to byl pilot serialu, tak si asi neni na co moc stezovat, ale na dvouhodinovej film toho je proste malo. ()

Reklama

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Hlad filmového trhu po komiksových hovadinách způsobil pomatení mysli i režisérovi takového formátu, jakým del Toro ještě před pár lety bezpochyby býval. Okopíroval Aquamana, přihodil k tomu němou uklízečku, Rusáky, francouzskou hudbu a lidem v kinech se chce blít. Záplavě nominací na Oscara se vlastně ani nedivím. Akademii hrabe již slušnou řádku let. Vzkaz dementům lačnících po dalším nášupu komiksových paskvilů je však jasný. Jděte s tím už do hajzlu! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krásné, kouzelné, milé. Skvělé obsazení, výborný nápad, kreativní režie. Po letech pořád vzpomínám a v současnosti se kochám komiksovou variací na téma pod názvem Shape of Elvira. Skoro se bojím podívat na reprízu, aby se vzpomínka nerozplynula. A mimochodem vytvořit dvojici z Michaela Shannona a Lauren Lee Smith bych se neodvážila ani v té nejperverznější fanfikci. Ale děkuji za to. #čsfdprojekce ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Baltimore šedesátých let, tajné vládní pokusy, Rusové, útrapy menšin a krása odlišnosti.. Vnitřně čistá zkazka z časů, kdy svět byl jednodušší, hranice mezi zlem a dobrem nebyla tak nečitelná a kdy dobro nebojovalo způsoby, kterými zlo pohrdá a sílí. Pohádkář Guillermo si po pacifickém šprýmu napravuje reputaci a dělá to způsobem tak oddaným filmovému umění, že mu zbaštíte i Freda Obojživelníka a Ginger Němou tančící své Follow the Fleet. Do posledního střetnutí s bohem je „rybář“ Michael Shannon naprostý ďábel.. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (40)

  • Tvor vo filme je inšpirovaný filmom Netvor z Černé laguny (1954). Richard (Michael Shannon) vo filme hovorí, že ho našli v rieke v Južnej Amerike, kde je vsadený aj príbeh filmu, ktorým sa tento film inšpiruje. (belinko)
  • Natáčení začalo 15. srpna 2016 v Hamiltonu (Kanada) a skončilo 6. listopadu téhož roku. (PaTeXx)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

05.04.2018

Guillermo del Toro natočil spoustu děsivých i zábavných fantasy, pořádnou slávu mu však přinesla až ta poslední. Tvář vody letos získala čtyři Oscary, mezi nimiž nechyběly dvě sošky pro del Tora … (více)

Reklama

Reklama