Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobře situovaná mnichovská rodina nabídne přístřeší uprchlíkovi. Diallo z Nigérie si mezi členy rodiny brzy najde přátele. Ti však kvůli němu musí čelit rasismu, byrokracii a podezření z terorismu. Čerstvá důchodkyně Angelika se po návštěvě uprchlického domova rozhodne „adoptovat" žadatele o azyl Dialla, k velké nevůli svého skeptického manžela Richarda. Příchod mladého Nigerijce Dialla, který se krátce nato nastěhuje do domu Hartmannových, s sebou přinese řadu turbulencí a nedorozumění. Tyto události nejen zkomplikují životy Angeličiných a Richardových dospělých dětí Philipa s Sophie, ale také ohrozí jejich manželství i Diallovy šance na integraci. Navzdory nastalému chaosu ovšem převládá naděje, že v rodině znovu zavládne stabilita, důvěra a mír – stejně jako ve zbytku Německa. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

curil 

všechny recenze uživatele

Německá komedie natočená na základě   aktuální imigrantské problematiky a soužití   jedné německé rodiny z horních deseti tisíc.   Nudící se panička ve vleku své bláznivé   kamarádky Heike se rozhodne poskytnou ubytování   jednomu uprchlíkovi. Tvrdohlavá babička si své   prosadí i přes nesouhlas svého manžela   Richarda a syna Philipa. Následuje řada   nedorozumění, hádek v rodině, údajně   humorných situací, při kterých jsem se   nebavil. Nesedl mi námět ani styl německých   televizních filmů. Senta Berger v hlavní roli   to nezachránila a nejlepší byl Heiner   Lauterbach jako její domýšlivý manžel dr.   Hartmann. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z Němců se poslední dobou stávají komediální králové. Vítejte u Hartmannů je totiž komedií, která si nebere servítky a docela otevřeně mluví o uprchlících v Německu. Nejlepší je, že máma Hartmann je zastánkyně a táta Hartmann už toho všeho dění má tak trochu plné zuby. Jelikož ale táta Hartmann nemá hlavní slovo, což je jasný, tak si máma Hartmann vymyslí akci a nakvartýruje si jednoho uprchlíka domů. Dobré ale je, že uprchlík je sympaťák. Také je super, že tu občas Němci rozjedou fakt hodně slušný narážky. Škoda ale, že to tak nějak nedotáhli do konce. Tomu rasistickému podtextu totiž tak nějak dojde dech. ()

Reklama

Una111 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným cílem tohoto filmu nejspíš bylo zpracovat diváka - pokud možno zábavnou (spíš "zábavnou") formou a přesvědčit ho, že zrůdná vítačská politika Angely Merkelové je správná, neřkuli nutná. Neslibovala jsem si od filmu příliš mnoho zábavy, protože mi německý humor nesedí, ale tohle bylo moc! Jedním slovem: UBOHÉ!!! Upozorňuji na výstižný komentář Enšpíglův. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodová německá komedie s aktuálním tématem uprchlíků,kde potěší ve vedlejší roli Elyas M´Barek z Fakjů Pane Učiteli, Humorem mě to sice až tak nezasáhlo, spíše jsem se pousmíval než umíral smíchy. ale film si drží velmi příjemné tempo, hrají zde sympatické postavy jejichž osud Vás zajímá, místy se filmu daří diváka i dojmout a řeší se zde tradiční rodinné trable, které snad nikdy neomrzí. Fajn zábava pro celou rodinu. 75% ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Vím, že v Německu tanhle film bodoval s návštěvností, ale takhle prvoplánovej film jsem snad ještě neviděl. Místama jsem si připadal jak žáček co potřebuje Simon Verhoevena aby mu ukázal jak jsme plný předsudků. Komedie na téma uprchlíci vs místní budu od příště výhradně hledat ve Francii a pokud si budu chtít doplnit pohled na postavení migrantů ve společnosti hrábnu po jednom z mnoha dokumentů, který se válej všude po netu. Takhle nasranej jsem už dlouho nebyl. Jde mně o to, že extremně nesouhlasím s podobným tvůrčím přístupem vůči divákům. Poukazovat na předsudky, tím že mám předsudky ke svým divákům a ještě jim to protlačit v obalu "komedie/vztahy" to je na mnohonásobný odpad. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Film byl dotován z FilmFersenFonds Bayern, a to 900 000 euro. (asdfasdf)
  • Po titulkách nasleduje krátka scéna. (figis20)
  • Natáčelo se od 3. května do 4. července 2016 v Mnichově. (asdfasdf)

Reklama

Reklama