Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dva tulácké smolaře (Humphrey Bogart a Tim Holt) a mrzutého zlatokopa (Walter Huston) se usměje štěstí a objeví zlato. Ovládne je chamtivost, která zcela pomate jejich mysl. Film získal dva Oscary, za režii a scénář. Bogart sice nedostal žádnou cenu, ale jeho výkon ve filmu je oceňován dodnes. Film neztratil nic ze své působivosti a o půl století později byl Americkým filmovým institutem vybrán mezi 100 nejlepších amerických filmů všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film hezky ukazuje, co udělá s partou přátel hromada zlata. Vydají se ho hledat do opuštěných mexických hor. Ze začátku jde vše podle plánu. Jak ale zlato přibývá, zvedá se i jejich chamtivost a paranoia. Další dilema nastane, když se k nim chce přidat další člověk. Je tam i pár slušných akčních scén s Mexičany. Nakonec na svou hamižnost dojedou a s pokladem se stane dost nečekaná věc... Možná tomu chyběl nějaký zajímavější zvrat. "Ty mě chceš okrást?" ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Až jsem se toho zarostlého Humphreyho Bogarta lekl! Docela k nepoznání a naprosto odpudivý (takový jakého jej z noirovek neznáme). Jinak se podle mého názoru jedná o sympatický snímek, který na druhou stranu nic nového k danému tématu nepřináší. Za povedené filmové ztvárnění však 4 hvězdičky zaslouží. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela se mi tento western líbil. Pojednává o třech mužích, kteří se vydali zbohatnout. S přibývajícím zlatem ubývá touha přátelit se. Během děje nastane pár pěkných zvratů a divák nedostane příležitost nudit se. Pravda, přestřelky už jsou poznamenány časem a působí pouze úsměvně. Jako celek však film působí docela dobře. Slabé 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

John Huston je mistr ve vyprávění zajímavých a poučných příběhů. Podobně jako horské dobrodružství Cainea s Connerym, i tady se získané bohatství stane pro naše hrdiny spíše prokletím. Mé první setkání s Humphrey Bogartem nemohlo být ani zajímavější. Mimochodem viděno v dokonalém dabingu (Štěpánek, Haničinec, Štěpnička a Trávníček). 80% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Vynikající výkon Humphreyho Bogarta dělá z tohoto film nezapomenutelný zážitek. Klobouk a baloňák? Kdeže Pot, strniště a nebezpečně vychytralý výraz jsou tu Humphreyho hlavními zbraněmi. Přiznám se, že mě „poklad“ přišel trochu moc dlouhý, a o něco méně zábavný než spolupráce Hustona s Bogartem na Key largu a Maltézském sokolu. Přesto krásný film. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (38)

  • Režisér John Huston přemluvil svého otce Waltera Hustona (Howard), aby svou roli ve filmu odehrál bez umělých zubů. (Zdroj: ČSFD)
  • Autor knižní předlohy B. Traven byl několikrát pozván k natáčení. Odmítl, ale slíbil vyslat svého zástupce. Zanedlouho se poblíž kamer objevil jakýsi Hal Croves. Nikdo nepochyboval, že to byl Traven osobně. Jednoho dne mu režisér John Huston nabídl plat tisíc amerických dolarů týdně za práci technického poradce štábu, pokud by přestal s tou „komedií“. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v Kalifornii a Mexiku. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Mann a Haggis hledají poklad

Mann a Haggis hledají poklad

14.04.2011

Michael Mann a Paul Haggis (foto). Dva nesporně kvalitní tvůrci, kteří ale svými posledními filmy velkou díru do komerčního řebříčku neudělali. Oba by tak řečeno potřebovali námět, co se promění ve… (více)

Zlatokopové Statham a Kidmanová

Zlatokopové Statham a Kidmanová

19.09.2008

Samozřejmě ne v jednom filmu (to by byla opravdu podivuhodná kombinace). Oba by však pořádný hit potřebovali jako sůl a protože plácání o „komiksových filmech v ponurém stylu Temného rytíře“ už… (více)

Reklama

Reklama