Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuba Štáfek dokazuje, že i navzdory svému domovskému projektu platí za výtečného komika, slušného herce - Ačkoli střihnout si takového rozkošně vygumovaného suvenýra musela být radost.. - ba dokonce vůbec ne špatného tvůrce.. Má sice opět o Kolečko víc, nicméně tomu to tentokrát zase jednou jede jako po mokrý trávě při špatným obutí.. Na dobře zvoleném půdorysu mikrokomedie rozehrávají pánové výtečné bago, při němž se vtipně trefují do jedné fotbalové osobnosti za druhou jako svýho času Roberto Carlos do zdi.. Vulgarity (v)hodně za pulicí čarou tentokrát celému projektu přesně pasují.. Účast několika fotbalových hvězd potěší i z toho důvodu, že naznačuje, jak si ze sebe kluci zvládají dělat legraci, což jim budiž přičteno ke cti.. Vysokou kvalitu, jakkoli některé epizody platí za vyloženou holomajznu, dokládá pak především reakce mistra Limberského..;) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

5 let uběhlo od zrození Vyšehradu a "hvězdy" Laviho a stejně i skrz tenhle krásnej příklad toho, jak by to být nemělo a jak solidně v prvotním rozkvětu projebat kariéru, se stále dodneška najdou rádoby fotbalisti, kteří svůj supr talent totálně protopí v chlastu, kurvách, fetu, kérkách a reklamách!... Hm, to Lavi zřejmě málo tlačil na pilu. Proto doufám, že letošní večerní Fylm Vyšehrad už mnohým talentovaným fotbalovým nadějím otevře oči a nenechá je spadnout na tu druhou stranu s názvem "ostuda a promrdanej potenciál"! Štáfek je dobrej borec, kterej umí a jde geniálně s dobou filmu! 90% ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* vysokým hodnocením jsem byl nalákán na tento streamový seriál a i když obsahově jde o tupou až občas přisprostlou srandu a zesměšňování dění kolem současného fotbalu, tak jsem se docela bavil až se za to trošku stydím. Jeho plusem jsou krátké epizodky, takže celý seriál máte do 80minut zkouknutý. Kvalitou je však nevyrovnaný, ale své diváky si evidentně najde a věřím, že s určitým nadhledem může potěšit i filmové fajnšmekry, kteří si k němu můžou odběhnout a odpočinout po sledování kvalitní dramatické produkce ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nelze zapomenout na boom, který tento seriál na podzim 2016 vyvolal. Když jsem pak viděl první dvě epizody (kdy na uvedení dalších se teprve čekalo), byl jsem bezvýhradně nadšen z trefné satiry na český fotbal jako celek, přičemž razítkem na to byly epizodní role v podání samotných hráčů. Poté čas plynul, další dva díly taktéž povedené, pátý slabší... což už mě mohlo varovat, protože když se seriál začíná vyčerpávat takhle brzy, není to dobrý signál. I tak jsem vznik druhé řady přívítal a... není podle mě lepších slov než těch vypůjčených z titulní písně - "z vrcholu na dno", kdy naprostou hrůzou byla v pořadí sedmá epizoda. Ostatně, napadlo by někdy někoho, že někdy nějaká tvorba utrpí tím, že z ní odejde Jakub Prachař, který do role skvěle zapadl? Přirozeně se nabízí úvahy jako - "nestoupl ten náhlý úspěch tvůrcům do hlavy?" Nebo "není na škodu, že seriál vznikal takřka on-line?". Ještěže to zakončení celé ságy, okořeněné Martinem Hoffmanem, zachránilo. Stejně jako fakt, že některé hlášky se při pozorování dalších a dalších ročníků naší kopané vrací jako ty z Čtvrtníčkova "Ivánka". 70% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet, výborný rozjazd, no potom sa zjavne niečo zaseklo. Pauza v nakrúcaní nikomu neprospela a od zvratu s plastikou jednej z dôležitých postáv ide kvalita seriálu od deviatich k piatim. Posun od mimoriadne vtipnej a trefnej satiry smerom až k futbalovému Kameňáku zamrzí o to viac, že k nemu došlo behom mimoriadne krátkej doby a je otázne, či ešte Lavi niekedy nájde stratenú formu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • V různých dílech se objeví i několik současných či bývalých profesionálních fotbalových hráčů, např. Lukáš Vácha, Roman Bednář, Jan Rajnoch nebo Radek Sňozík. (NiWi)
  • Jméno hlavní postavy Julius Lavický (Jakub Štáfek) bylo tvůrci seriálu vybráno velmi pečlivě. Křestní jméno Julius autoři seriálu zvolili kvůli noblesnosti, která k často povrchnímu chování Laviho působí jako protiklad. Tvůrci rovněž věděli, že si současní fotbalisté rádi svá příjmení zkracují a proto za příjmení vybrali Lavický, jež umožnilo údernou zkráceninu „Lavi“. Navíc příjmení nabízelo i přezdívku „Lavina“. (Šéfik)
  • Herec Jakub Štáfek dokonce dostal možnost zahrát si za skutečný třetiligový Vyšehrad, proti FK Loko Vltavín ale branku nevstřelil. (griph)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama