Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $51miliónovTržby USA $35,857,181 Tržby Celosvetovo $98,203,196Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,522,944Tržby za predaj DVD v USA $3,330,184║ Skoro tak neškodné ako Emmerichovo 10.000 BC. Dejovo úplné priamočiare, skoro rodinný film bez väčších nárokov. Triky občas zbytočne bijú do očí. Herecky dosť vedľa, zlý výber. /50%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Příteli'' ---- Tak se nám tu většina komentujících vyblila co to dalo. Ti co neměli co blít ze sebe dostali alespoň žaludeční šťávy. Přibarvené, aromatizované, SONY, navíc málo brutální. Caprio potrhanej baribalem to bylo vončo i Havranpírko byl lepčí a co teprve Sokol Barťák ! Sorry, ale tahle mi to připadá. Pro ty z vás co jste to ještě neviděli, nenechte se odradit těmi zvratky. Ačkoliv obsah vyzradil téměř vše (od čeho je tu jinak máme že?), má film plno velmi silných až dojemných momentů. Ano, není to mezoliticky brutální ani primitivní, byť by mohlo. Příběh je neskutečně obyčejný a v době, kdy se odehrává byl ještě obyčejnější. Kmen jde před zimou na lov a během něj se stane nehoda. Je to ale také příběh o přátelství. Nejsilnějším přátelství co trvá už tisíce let a navzdory tomu že bylo milionkrát ze strany lidí zrazeno tím nepodlejším a nejbrutálnějším způsobem, stále trvá. Stále je nám důvěřováno navzdory těm všem četným zradám. Ano mluvím o přátelství mezi člověkem a psem. Takhle nějak mohl začít jeden z příběhů o tomto do dnes trvajícím přátelství. Jednou to byl třeba vyléčený vlk, jindy odhazované kosti před jeskyně či první obydlí kam si pro ně vlci zvykli chodit. A na chlebodárce se nevrčí, to je jasné. Sám mám jednoho potomka vlka doma. Ano, je to už jiný level soužití, zatímco píšu tento komentář, leží pohodlně na mé posteli ačkoliv vedle ní má svůj pelech. Když se ale otočím, vidím, že se na mne dívá stejně oddaným pohledem jako jeho dávní prapředci. Ačkoliv už spolu nemusíme lovit divočáky, ani se bránit před pratury, srstnatými nosorožci a jinými obludami, ta věrnost a oddanost je snad ještě pevnější než byla tenkrát. Poznám, když je mu zle a on to pozná na mně. Je v tom něco úžasného, magického, je to víc, než se dá popsat. Kdo doma takového přítele má, ví moc dobře o čem mluvím. Je neuvěřitelné, že se dnes mohutným divokým prapředkům často ani nepodobají, ale tu tisíciletou oddanost v sobě každý má bez ohledu na svoji soudobou velikost. Ačkoliv si filmaři ve filmu občas pomohli digitálními efekty (blbci, mohli to točit prostě na živo s normálními živými mamuty, že?), není to kýčové jak se tu píše. Je to moc krásný film, který dokáže chytit za srdce. Ano pokud se někdo těšil na obnažené mozky koukající z lebek rozbitých kamennými palicemi či vyhřezlá střeva, pro takové to film opravdu není. Všem ostatním jej doporučuji. Dávám za 5 pazourků! * * * * * ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film Stevena Eriksona (občas Půlnoční vlny hadr), který mi často připomínal modernější verzi známého Ohně. Škoda několika vyloženě superhrdinských kousků ústředního mlaďocha: sem tam jsem měl rušivý pocit, že koukám spíš na comics ve stylu 20.000 B.C. než na rodinné drama o prvních pejskařích. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 51 miliónov $ | Tržby: 98,4 miliónov $ | Ani som netušil, že tak jednolitý a dejovo fádny film môže niečim fungovať. Ten vzťah medzi človekom a zvieraťom zaujal, a tak mi k tomu stačili vyretušované digitálne zábery prírodných úkazov naviac. Presne ten typ filmu, ktorému odpustíte, že Vám zobral 90 minút zo života, ale po druhý krát mu to už nikdy nedovolíte. Ps: Neviem presne, plakal už človek nad svojimi príslušníkmi pred 20 tisícami rokov? :D ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z propadáku o tom, jak před tisíci lety vzniklo přátelství mezi člověkem a vlkem, se vyklubala překvapivě povedená věc. Alfa je rodinné dobrodružství, které se nebojí být trošku drsnější, než jsme u podobných filmů zvyklí, dovede strhnout a především neskutečně krásně vypadá. Body dolů mu sráží druhá polovina, v níž je postupné sbližování lidského a zvířecího hrdiny přeci jenom až příliš schematické a předvídatelné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)
  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)
  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama