Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak banální a neoriginální dějová survival linka by postačila, kdyby byl film “revenantovsky” fyzický v zasazení do reálné drsné přírody. Tohle je ovšem úplný opak - umělá, kýčovitě přebarvená omalovánka, ve které není reálné ani zapadající slunce. Ve škatulce “dobrodružná pohádka natočena před green screenem” to třeba obstojí - není to tak blbé jako Emmerichovo 10,000 BC a herci jsou snaživě emocionální - ale na mě bylo tý uměliny kolem nich přespříliš. Nemluvě o kameramanských nájezdech a time-lapsech jak z bombastické reklamy nebo videohry. Film, ve kterém mám s hrdinem procítit ztracení a bezmocnost v krutém nehostinném prostředí, na to přece musí jít jinak. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film Stevena Eriksona (občas Půlnoční vlny hadr), který mi často připomínal modernější verzi známého Ohně. Škoda několika vyloženě superhrdinských kousků ústředního mlaďocha: sem tam jsem měl rušivý pocit, že koukám spíš na comics ve stylu 20.000 B.C. než na rodinné drama o prvních pejskařích. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velké dobrodružství, sice s nádechem rodinného žánru, nicméně vše vynahrazuje silná atmosféra i příběh a nádherné záběry drsné krajiny, plus fascinující noční pohled ze země do vesmíru. Spojení vlk - člověk je pro mne vždy velmi lákavé a zde se v mých očích opravdu povedlo vše. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl moc přehnaná očekávání. Ale já si od Alfy sliboval hodně. Grafický styl, hudba, příběh a hlavně československý vlčák v hlavní roli. Kdo by ta očekávání neměl že? Aspoň tedy ne vlkofil jako já. Každopádně se mi film ve výsledku líbil. Grafický styl je jako u 300 (2006), hudba tématická a Vlk v mnoha scénách není digitální. Příběh je takový klišovitý a přes opuštění, hledá chlapec cestu k rodině. Aneb jak před dvaceti tisíci lety vzniklo pouta člověk a pes. Tedy vlk, samozřejmě. Mě vlastně ani nevadí, že to nepadlo o moc lépe. Já si film užil a mnohokrát jsem si nad scénami scenérií a především hlavního zvířete ukníkl. Příběhu trvá skoro půlku filmu, než se dobere, tam kam chce. Ale když už je to tam. Tak vlastně je vše v pořádku. FInále možná málokoho dojme, ale u mě si to srdce našlo. Navíc jak už je z textu poznat. Já stejně celou dobu koukal na tu krásnou fenku čsvčka. PS: Palec nahoru, že lovci nemluví anglicky. (70 %) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $51miliónovTržby USA $35,857,181 Tržby Celosvetovo $98,203,196Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,522,944Tržby za predaj DVD v USA $3,330,184║ Skoro tak neškodné ako Emmerichovo 10.000 BC. Dejovo úplné priamočiare, skoro rodinný film bez väčších nárokov. Triky občas zbytočne bijú do očí. Herecky dosť vedľa, zlý výber. /50%/ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)
  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama