Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

liskam 

všechny recenze uživatele

Nevím... takovéhle filmy nemám nakoukané.. ale myslím, že většina lidí která se podílela na tomhle snímku jela jen tak na půl plynu. Chápu i ty, křeří film hodnotí vysoko, protože je tenhle druh baví, ale já jakožto neovlivněný divák tipem filmu mohu pouze říci, že mi to přišlo odfláknuté. Za mě 45% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Ohromné zklamání. Úvodní titulek informuje o tom, že se děj snímku odehrává v Evropě před 20 tisíci lety, avšak zaměříme-li se detailněji na charakter krajiny, přítomnou faunu či jazyk, kterým příslušníci kmene hovoří, velmi snadno odhalíme, že nás tvůrci vodí za nos a ve skutečnosti se nacházíme v Severní Americe. A vzhledem ke slušivému oblečení "pravěkých" lovců rozhodně nejde o dobu nikterak vzdálenou. Na špatnou volbu lokací a kostýmů se nabaluje podprůměrný scénář, kdy Kedův boj o přežití v počáteční fázi zcela postrádá smysl pro realismus. Snímek je emočně chladný, příběhově nezáživný, s pomalým tempem a minimem napětí. Navíc musím strhnout jednu hvězdu za zcela zbytečnou smrt pěti bizonů, kteří byli usmrceni pro potřeby natáčení. Barbarský čin, který se vymyká zdravému rozumu. Od odpadu uchránil Alphu pouze působivý vizuál. Ve výsledku tedy hodnotím jednou silnější hvězdou. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blízce příbuzný 10.000 B.C. byla zábavná relaxační pohádka/haluzní hlína (jak kdo chce), která mě nadchla svým vizuálnem i infantilně dobrodružným dějem. S Alphou jsem ovšem měl od prvních záběrů dva zásadní problémy - 1)nevtáhl mě do děje, protože 2)nevěřil jsem mu. Nevěřil jsem ani za mák jeho hercům, nevěřil jsem jim jejich chování, jejich dialogy, jejich kvazipravěkou klingonštinu, jejich účesy, jejich nevěrohodně vystajlované pravěké ohozy. A jemnocitný křehotinkový hulibrk Omega v hlavní roli byl nejmíň věrohodná postava ze všech a ze všeho, totálně tragický casting. Exteriéry byly sice meditativně krásné, ale z přemíry CGI zároveň i sterilní, neživé, bezduché. Nevěřil jsem jim. Pokud byl záměr film pojmout s jistou surreálnou artovou nadsázkou, třeba s takovou s jakou byla vykreslena stará bájná Hellada v Immortals, minulo se to u mě účinkem. Jestli to měl být filmový kýč pro pubertální týnky (které jistě budou děsně žrát hlavního holkokluka) nebo pro homouše se zálibou v hošanech v kožených oblečcích hrajících si na pravěké lovce, tak to teda jóóó... Vlastně ne. Ale skončím smířlivě - Omega utrpením zmužní a dotáhne to nejmíň na Epsilona, z vlka vyrobí čokla, no a pro děti okolo 10 let bude tenhle biják určitě žůžo. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl moc přehnaná očekávání. Ale já si od Alfy sliboval hodně. Grafický styl, hudba, příběh a hlavně československý vlčák v hlavní roli. Kdo by ta očekávání neměl že? Aspoň tedy ne vlkofil jako já. Každopádně se mi film ve výsledku líbil. Grafický styl je jako u 300 (2006), hudba tématická a Vlk v mnoha scénách není digitální. Příběh je takový klišovitý a přes opuštění, hledá chlapec cestu k rodině. Aneb jak před dvaceti tisíci lety vzniklo pouta člověk a pes. Tedy vlk, samozřejmě. Mě vlastně ani nevadí, že to nepadlo o moc lépe. Já si film užil a mnohokrát jsem si nad scénami scenérií a především hlavního zvířete ukníkl. Příběhu trvá skoro půlku filmu, než se dobere, tam kam chce. Ale když už je to tam. Tak vlastně je vše v pořádku. FInále možná málokoho dojme, ale u mě si to srdce našlo. Navíc jak už je z textu poznat. Já stejně celou dobu koukal na tu krásnou fenku čsvčka. PS: Palec nahoru, že lovci nemluví anglicky. (70 %) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh chlapce, který si nevšiml, jestli jeho hafan zvedá nohu nebo čupí. Však co stojí za trochu zájmu, je posledovat jaké švihácké hadry nosil člověk 18 tisíc let před Kristem. Na bundách s kožešinovými kapucemi, doplněnými slušivou šálou a praktickou pánskou koženou kabelkou, je zřejmý overlockový steh, místy i coverlockový, střiženo je to tak důmyslně, že ani dnes by se člověk nehanbil takto vyrazit na zimní štaci kupříkladu po Islandu.. K tomu kalhoty na míru, hezky propracovány, beztak i s kapsami na prdeli a ještě obuv. Tak ta byla vymakaná a nakombinovaná barevně přímo ke kapuci. Ve scéně "koupání v řece" zase můžeme spatřit velmi praktickou mikinu. Hezky sedící v ramenou a i délka rukávu je: pintlich. Takže i za kostýmy srážka. Doporučení tvůrcům: "To víte, doba ledová, je doba ledová." - pusťte si Macha a Šebestovou a něco se dozvíte. A doporučení divákovi: do poslední řady a zapnout na mobilu hru. I nejblbější Tetris bude velmi osvěžující záchranou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)
  • Natáčelo se od 22. února do 6. května 2016 v Kanadě (Vancouver, Brooks), Islandu a Kalifornii. (Varan)
  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama