Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dobrá vesmírná krimi (využívající v úloze šerifa i prvky westernového žánru), napínavý jednoduchý příběh bez zbytečných žánrových klišé a nadbytečné akce - a přes nutných pár nelogičností v chování postav v podmínkách ve vesmíru či aplikaci fyzikálních zákonů v ději jde každopádně o zajímavý počin v rámci žánru. One man show Seana Conneryho jako šerifa stojícího >sám proti všem< na straně pozemského zákona i tam kdesi u Jupitera... Možná nuda pro trumpety ujíždějící na slátaninách typu "Total Recall"... - a ejhle, jak je vše pomatené: Tenhle film atmosférou i zpracováním T.R. daleko převyšuje, ovšem ku slávě mu to moc nepomohlo. Tři a půl hvězdičky za film - z nutnosti pak po rozvaze zaokrouhleno nahoru za to poctivé meziplanetární napětí... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Sci-fi western so Sirom Seanom Connerym v hlavnej úlohe? Film, ktorý je tak atypický, až bol relatívne dosť zaujímavý. Žiadne veľkolepé vesmírne scény, ale drsná akože vtedajšia sci-fi realita. Zápletka tak akurát pre tento snímok, technické spracovanie taktiež ušlo a to dokonca aj v dnešnej dobe, ale za to môže aura dokonalých osemdesiatiek. Videl som to v priebehu rokov už pár krát a stojí to za zhliadnutie. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dal opáčko (po 15-20ti letech) a musím říct, že vkus se mi nezměnil. Film mi stále prostředím připomínal Vetřelce (jako tenkrát), jediný kvůli kterému se mělo smysl na to dívat byl Connery (jako tenkrát) a jako tenkrát jsem prost nepochopil, proč s "řešením" potíží s šéfem základny se muselo čekat až přiletí raketoplán (a na to až se vypořádá s tím kdo přiletí)... rozbít hubu mu mohl hned ;). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že to nebylo v rámci Jamese Bonda, to by každý dával za pět, že? Ocenění: Academy Awards - Oscar ´82 (USA): Nominace na cenu za nejlepší zvuk. Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). - Nominace na ceny pro nejlepšího herce (Sean Connery), za nejlepší sci-fi film, za nejlepší hudbu, za nejlepší speciální efekty a za nejlepší scénář. ()

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle vypadá béčko. Vlastně tam nebylo nic co by mě zaujalo, jen jsem pořád přemýšlel proč mají skoro všechny postavy kšiltovku a plnovous?Svěřit po tomhle Hyamsovi 2010 byl hazard, který se nakonec relativně vyplatil, protože Peter dozajisté po zkušenosti s Outland poznal, že by se měl držet svého režisérského kopyta a nepouštět se do vod scénaristických. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama