Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Finálového střetnutí Stanley Cupu mezi Pittsburgh Penguins a chicagskými Black Hawks se účastní kromě tisíců diváků také viceprezident se starostou. Stadion je ale obsazen a podminován teroristy, kteří žádají obrovské výkupné. Ke smůle zločinců je tu ale požární technik Darren McCord. Všechno by jim možná vyšlo, kdyby jeden z nich neudělal tu chybu, že jako rukojmí odvlekl do viceprezidentovy lóže i Darrenovu malou dcerku Emily, kterou i se synem vzal na zápas. Darren jednoho z teroristů donutí, aby mu prozradil, kde jsou uloženy nálože. Pak likviduje jednoho teroristu za druhým, odstraňuje nálože rozmístěné po celém stadionu a ještě si stačí, aby unikl pronásledovatelům, odskočit do brány "tučňáků", aby brilantním zákrokem zvrátil nerozhodný stav zápasu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť podhodnotený film. Na druhu stranu to nie je ani žiadny zázrak, ale štandard Van Dammeoviek to splňa. Príbeh je v podstate taký Die Hard len na štadióne NHL. Žán klod si tu zahrá s Jágrom, či Francisom na par minút o Stanley Cup, vychytá pre Pittsburgh dôležitý nájazd, medzi tým zneškodní bomby a ešte aj natrhne všetkým teroristom riť. Nič viac nič menej, jednohubka. 60% - 3* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi dobrý príbeh o požiarnikovi, ktorý behom finále Stanley Cupu zisí, že štadión obsadila skupina teroristov, ktorí majú jeho dcéru a chcú peniaze, inak aktivujú nastražené bomby a tak požiarnik musí celú situáciu zachrániť. Spracovanie nie je zlé, film nemá žiadne slabé miesto a celý čas si drží slušné tempo, ale viacero prvkov ako hľadanie výbušnín mi moc nesadlo a hlavne jeho akčný potenciál nie je dostatočne využitý. Ale zase musím oceniť veľmi dobrú scénu, kde je Van Damme niekoľko minút brankárom. Akcie je pomerne dosť a je aj celkom dobrá, ale skôr ma sklamala. Súbojov je málo, sú moc zostrihané, vždy sú len proti jednému protivníkovi a aj s tým má Van Damme problémy a aj spôsob ich ukončenia mi neprišiel dostatočne zaujímavý, podobne sú na tom aj prestrelky, chýba mi tu nejaká väčšia akcia z týchto kategórií alebo nejaký skutočne dobrý moment. A zvyšná akcia už je pomerne originálna a aj dobrá, ale tento typ akcie ma už v tomto žánri až tak moc nezaujíma. Najviac sa mi páči originálny súboj s maskotom. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Van Damme v najlepších rokoch, veľmi dobrý hlavný záporák a aj vedľajšie postavy dokážu zaujať. Réžia je celkom slušná a rozhodne dostatočná, ale niektoré nedostatky by sa určite nájsť dali. A technická stránka je väčšinu času veľmi dobrá, rozpočet je vidieť, ale niektoré efekty, hlavne záver s vrtuľníkom je veľmi zlý a tiež samotný hokej pôsobí veľmi amatérsky. Tento typ príbehu mám veľmi rád a aj Náhla smrť ma vždy dobre zabaví, len škoda, že po akčnej stránke je to Van Dammov výrazný podpriemer deväťdesiatych rokov. 72% ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s belgickým fešákem, pro který mam prostě slabost, i když je film narvaný všelijakými klišé (Např. hrdinovo trauma) a patosem, který na nás mává z každé druhé věty. A ani fakt, že se jedná o dost silnou vykradačku Die Hard mi nevadí, protože je tu slušná akce (Bitka s maskotem Tučňáků nemá chybu a třeba průnik do lóže nebo finále s vrtulníkem jsou také zdatně natočené momenty). Za pochvalu rozhodně stojí Hyamsova kamera, kdy občas vykouzlí hodně zajímavé záběry (Kamera se zvedne od ledu až ke střeše, kde se jen tak tak drží svaly z Bruselu a Van Dammův pobyt na ledě je taky skvěle odvedená záležitost.). Pochválit musím i fakt, že si film nesnaží hrát na nic jiného než na zábavné béčko, kterému k dokonalosti chybí jen lepší hlášky. Mozek velí 3*, srdce 4* a já se nostalgií vždy nechám rád unést. ,,Co uděláš? Namočíš mě?"-,,Né." P.S. Potěšilo mě i to, že se hráč s číslem 68 dostane několikrát do záběru a často je zmiňován i v komentáři. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Atraktivní sportovní prostředí hokejového stadionu, pár minut zbývá do zápasu, teroristé mají naplánovanou velkou akci a plány jim překazí Jean Claude Van Damme. Bude se muset dost nadřít, aby to zvládl, a stadion nelehl popelem. Uvidíme ho i jako hokejového brankáře. Jedna z posledních solidních rolí pro padlou akční ikonu. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl, myslím, zlomový film JCVD. I jeho předchozí filmy byly samozřejmě hrozné, ale tohle byla naprosto nehorázná fraška (scény typu zpomalený záběr na hráče, který v poslední vteřině utkání dává vítězný gól byly těžce přes míru), po níž se Van Dammovy filmy definitivně usadily v regálech videopůjčoven (kusy jako Inferno či Replikant). Jestli to byl přímý důsledek ohlasu na tento film, nevím. Každopádně Náhlá smrt je hodně hodně špatná (i na Van Damma). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Honorář pro Van Damma činil 5 milionů dolarů.Film vydělal 29 milionů dolarů. (M.B)
  • Během filmu se několikrát brankáři Penguins změní barva betonů z bílých na černé a naopak. (Terva)
  • Ve filmu zazněla spousta jmen tehdejších hokejistů. Na straně Pittsburgu to byli Jaromír Jágr, Martin Straka, Ron Francis, Luc Robitaille, Ulf Samuellson, Matt Cullen a Nicklas Sandstrom. Na straně Chicaga to byli Ed Belfour a Chris Chelios. (zdeny99)

Reklama

Reklama