Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Recenze (255)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Záver je vzhľadom na ambicióznu, komplikovanú štruktúru rozprávania až príliš jednoduchý a rýchly, pričom jeho gradácia, ktorá ho mala vystreliť do absolútnych hororových výšin nefunguje. Čo finálnemu zážitku škodí tak veľmi, že divák takmer zabudne na predchádzajúcich, režijne a scenáristicky pekne zvládnutých 75 minút. Laugier má niečo do seba, jeho filmografiu si určite naštudujem. Najkvalitnejšími zložkami tohto jeho filmu sú výprava a herci. Ten dom, aj s vypchatými hlavami zvierat na stenách, tajnou miestnosťou za zrkadlom a bábikami na každej poličke je atmosferický skvost. Obaja záporáci sú neskutočne odporné kreatúry a obe dievčatá ideálne, krehké, famózne hrajúce scream queens. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jeden z nejlepších hororů posledních let! Utrpení bylo krásně cítit. Slečna sice asi nikdy nehrála Mortal Kombat s hláškou Finish Him, ale i tak na konci předvedla upgrade MMA. Prostě super. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh v zajímavém podání. Je to psycho freak house. Zaporáci byli nechutnosti prolezlí. Nicméně mě takovy blázinec až bizár moc nevyhovuje. Místo takové atmosféry bych radši uvítal temnější a serióznější než takový cvokhaus. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

3/4 filmu je kostýmně divadelní chaos o 4 magorech v 1 baráku. Furt někam chodí, furt řvou, když se leknou, něco se jim zdá nebo nezdá... Total cipovina. Zachrání to až konec a to tím, že to tak nějak víceméně přijatelně dopadne. Většinu jsem popřeskakoval. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Ten prostřední twist je fakt dobrej, ale měl přijít až nakonec. Takhle jsem čekal ještě na něco, co už nepřišlo. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který pro diváka přináší realný pohled na člověka zažívající psychické vypětí na samé hranici příčetnosti a bojem o ní... ()

regentor odpad!

všechny recenze uživatele

Napsáno sázkařskou terminologií , tenhle snímek je mimořádný under. Už po záhlednutí citátu z Howarda Phillipse Lovecrafta jsem očekával vlastní gol do 15. minuty. Nemýlil jsem, dostavil se podstatně dřív. Tomuto "dílu" by slušel název Shitland.Jaká snaha vzbudit zájem za každou ,až stupidní cenu ,vede některé tvůrce k tomu aby nabízeli obrazkové leporelo místo filmu.Proč nemohou vyprávět příběh násilí,zločinu v rovině dějového thrilleru ale musí do toho montovat psychárny s pocity viny a trestu ve skazce bez ladu a skladu který se odvíjí bez logiky při neustálém přeskakování v čase i ději.Pokud si přečtete záhlaví o tom, že snímek je Horor / Thriller / Drama / Mysteriózní. Tak tomu nevěřte!!! Je to vylízaná patlanina o jedné slepici která si myslí,že je co není a tak se v tom koupe a chudák divák s ní.Někteří zdejší komentátoři a evidentně "artoví " znalci a filozofové zároveň si v tomhle nesmyslu libují ve svých komentářích ale pokud nepatříte do sorty lidí kteří při pohledu na pomeranč vidí Mount Everest tak kvapíkem proč od tohoto průjmu. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak ještě než se začnu rozepisovat, dokud to mám „v čerstvé mysli“, musím vyseknout hlubokou poklonu maskérům. Tedy, co ti dovedou. Se scénářem to už bude trošku slabší, ale o tom později. To, že Francouzi umějí tento žánr dokonale zpracovat dokázali už Bustillo a Maury filmem z roku 2007 " À l'intérieu", nebo o rok později pan Laugier filmem "Martyrs" Toto je jejich o dost slabší bratříček. Ano, gore scény abyste pohledali. Ale náboj to bezesporu má. Místy až neobyčejný. A herci to jen umocňují. Ti se také hodně „vytáhli“, a ne jako někdo. Ano, tu se dostávám ke scénáři, bolesti to moderních, nebo lépe řečeno nových filmů. Asi se všichni rozhodli nevyprávět příběh normálně, tedy v posloupnosti, ale na přeskáčku se spoustou „flasbacků“, které děj zdržují a zamotávají. Nejinak je tomu zde, a musím přiznat, že jsem se orientoval dost těžce. Jako vždy za to strhávám body. Bohužel je musím strhnout také za místy statický děj, a také proto, že jsem to nedal najednou, ale na dvakrát. Takže mé resumé je zatím na sedmdesáti procentech, ale až se mrknu podruhé, zcela jistě dojde k úpravě. *** A PŮL  +++++ Tak jsem se podíval podruhé (7.7.2022) a vcelku souhlasím s mým starým komentářem. Kupodivu jsem si snímek moc nevybavil a tentokráte se dost nudil. Upravuji hodnocení na 40 procent. ()

siver 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost, americká slátanina, holky nedobijí, když už začnou, přitom pud sebezáchovy by vyváděl jak zběsilý a neskončil dokud by nezmasakroval psychopaty. Občas se divim co se natočí. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych dvoch utočnikov čo prepadli dom a mučili tie dievčata sa podobal na stryka Festera z Addams family lol.Je hrozne kolko psychopatov beha po svete. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

O žiadnu krvavú ohavnosť sa nejedná, skôr o mix žánrových klišé, kde hlavnú rolu zohrávajú dve časové línie, ktoré sa prelínajú. Do príbehu som sa dostal až v druhej polovine, kde mi to všetko začalo dávať zmysel, i keď tá časová kombinácia mi tu prišla trošku nadbytočná. Báť sa nebudete, len si budete priať, aby sa všetok ten zväčša psychický teror čo najskôr skončil, keďže sa tu s hlavnými obeťami dá sympatizovať... Za mňa 60%. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Pascalem Laugierem a ještě se rozmyslím kolikáté bude, zda třeba i nakonec nebude jediné.. Jen to není z důvodu, že bych už s ním nechtěl mít nic společného, jen třeba Ghostland byl svým pojetím někdy tak divácky náročný zážitek, že mě skutečně deptalo jej sledovat.. Ano, geniální nápad s pojetím času, který dává divákovi naději, že všechno dobře dopadne. Skvostné navození charakteristiky postav a jejich vzájemných vztahů.. Jenže bacha, tohle není úplně rutinní podívaná a kompozičně zkusí takové skládačky, že se mohou učit i ti největší.. Akorát, že i když cením jeho přístup, stejně jsem měl pořád stejně kyselý divácký pocit, který mě nakonec úplně vyčerpal.. Příběhové kličky, logický vývoj postav a řada úchyláren, jaké ale nejsou žádnou ujetou otevřenou brutalitou a převládá hra s psychologií postav.. Jen mi to jednou stačí! 65% ()

Reklama

Reklama