Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Detektívny film pre nóbl spoločnosť. Celé je to však na nižšej úrovni. Režisér v podstate nevyužil potenciál priestoru, herci/herečky (aj tie skúsenejší) zase majú nevyrovnané výkony. Záver príliš rýchly a bez väčších emócií. Nepochybujem o tom, že kniha od A. Christie je lepšia. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš schematické podľa zaužívaných zvyklostí hľadania páchateľa vo veľkom dome, kde všetci žijú na jednej hromádke. Oceňujem hlavne ľahkú orientáciu v postavách, no na druhú stranu to však mohlo mať vplyv na pomerne rýchle a jednoduché odhalenie páchateľa. Celý čas som si hovoril, že dúfam, že sa mýlim... no žiaľ nemýlil som sa. Častá nuda celého pátrania sa pretavila aj do atmosféry, ktorá mi prišla taká nijaká a pomerne nevýrazná. Po filmárskej stránke ma to teda moc nechytilo, ale nechcem krivdiť, kniha môže byť zaujímavá. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tvůrci neskutečně zle pracovali s napětím. A vůbec má celý snímek punc jakési obyčejnosti. Silně smrdí televizní obrazovkou. Největším kurvítkem celého snímku je Max Irons, dlouho jsem neviděl tak neschopného člověka, který má tu drzost pobírat za své prznění této krásné profese dokonce peníze. Měl by posbírat poslední dávky soudnosti a změnit své profesní zaměření. Se zbytkem herců to bohužel nebylo o nic moc lepší. Až na světlé výjimky. Prokouknout malou psychopatickou vražedkyni mi bohužel trvalo jen chvíli, takže jsem na svoji úžasnost a genialitu doplatil i v případě tohoto snímku. S extrémním přimhouřením obou očí ze sebe nějak vydoluji slabé 3 *. Přes kopec nedokonalostí jsem se přeci jen až tolik nenudil, a to jde v kriminálce především. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po Orient Expressu je to v krátké době druhá zfilmovaná Agatha, co jsem měl možnost vidět a zase se mi to líbilo. Je sice pravda, že celkem široký okruh podezřelých se smrsknul celkem záhy na tři, protože všichni ostatní byli až příliš jasní, ale i tak to byla zábava, protože dům byl plných ujetých lidí, kteří si ve vzájemných verbálních útocích vůbec nic nedarovali. A nutno dodat, že slovní přestřelky nepostrádaly eleganci adekváítní k prostředí, kde se většina příběhu odehrávala. Odhalení vraha mě nakonec přeci jenom překvapilo a samotný konec do určité míry i šokoval. Zadařilo se i po stránce herecké a asi jsem nebyl sám, koho nejvíc bavila Gillian Anderson v roli vyžilé herečky nešetřící sarkasmy. Zbytečně podhodnocený film. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Crooked House" nefunguje. Je to smutné, ale je to pravda. Na začiatku som bol síce zvedavý, no v poslednej tretine mi už bolo všetko ukradnuté. Dokonca aj to, kto je skutočným vrahom. Pre mňa toto nemalo ani šarm, ani energiu, ani potrebný život a chýbala tomu nejaké duša. Charles Hayward nie je najhorším detektívom čo som videl, no vôbec nevie do toho nič poriadne dať. Max Irons je nudný a nemá potrebnú charizmu na to, aby bol zaujímavým detektívom. Najlepšia postava je tu teta Edith v podaní Glenn Close. Myslím si, že ak mal niekto nejakú charlzmu tak to bola ona. Postavy ma nebavili, príbeh ma nebavil a ku koncu som už vypol. A hoci je možno prekvapivý záver a skutočný vrah, tak nemôžem povedať, že by to na mňa urobilo nejaký vysoký dojem. Už sme to v minulosti videli. Ak máte radi Agathu Christie, tak si radšej pozrite iné filmové spracovania jej románov. Najlepšie tie so Suchetom. Toto nemá toho moc čo ponúknuť. Nič vo filme nie je otrasné, no nič nie je dostatočne zaujímavé na to, aby som to dokázal nejako oceniť. Sklamanie. Hodnotenie: C ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)
  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)

Reklama

Reklama