Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kvituji že byly zachovány všechny prvky klasické anglické detektivky i když se na výrobě podíleli Němci a Američané.Dala bych celých pět ,protože výběr a výkony herců byly velmi kvalitní ale ubírala tomu kamera záběry jakoby ze spodu.To se kameraman plazil po zemi?Už mě iritují nekonečné  pokusy s filtry na kamerách a nereálných záběrech.Můžeme zde potkat hodně známých tváří , kde se maskéři zas ukázali :-(.....Chvílemi mi to přišlo jakože se dívám na Adamsovic rodinku!Měla jsem co dělat abych se soustředila jen na děj. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nůůůůůůůůdáááááá. Ano, pojetí a nasnímání je vynikající, co si budeme povídat, atmosféra se dá krájet hned od začátku. Pak už je to ale jen takové přehazování hromady sena na druhou stranu, aby proschlo. Pravdou také je, že až to proschne stojí to za to, závěr je famózní, ale bohužel nemůžu hodnotit víc, celkově mě to nebavilo. A ještě jednu věc musím vypíchnout, není to slabinou jen tady, ale u společné večeře to prostě razilo - chtěl bych někdy zažít hádku patnácti lidí, kdy každý způsobně čeká, až druhý dořekne svou repliku. Asi aristokracie... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Charles Hayward je neskúsený, súkromný detektív, ktorého jedného dňa vyhľadá stará láska z dávnych čias. Sophia pritom nežiada o nič jednoduché. Vyšetriť vraždu nesmierne bohatého, starého otca skôr, ako to urobí samotná Scotland Yard, ktorá by popri vyšetrovaní ohavného činu, odhalila veškeré rodinné tajomstvá. Jeho príchod do samotného sídla, však v mnohých členoch famílie, vyvolá množstvo nečakaných reakcií. Charles, tak musí rozmotať klbko plné intríg, klamstiev a pretvárky .. Herecké obsadenie solídne, výprava, kulisy taktiež na dobrej úrovni, príbeh v podobe predlohy ktorá má kvalitu, tak prečo to nevyšlo tak, akoby si viacerí želali? Nuž, lebo tomu chýba chémia v podobe vyvolania väčšieho záujmu u diváka. Snímok si len tak plynie, ako klasický, ničím zaujímavý TV-spot. Stopáž je vzhľadom k neustálemu "nič dianiu", doslova vražedná. Chýba tomu atmosféra, všetko je postavené na rozhovoroch, čo mnohých zrejme pri zmysloch neudrží. Tretia za rozuzlenie .. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rozvláčna retro detektívka z pera Agathie Christie. Staré, rozľahlé anglické panstvo má niečo do seba, ale ani ono a ani pomerne renomovaný kasting (Terence Stamp, Glenn Close, Gillian Anderson, Warlock...) to nevytiahnu v mojich očiach na priemer. Je to proste jedna veľká (a dlhá) nuda, ktorej chýba drajv, scenár je nezaujímavý, vraha som odhalil po prvej scéne (!) a postavy boli neveľmi sympatické, vrátane absolútne mdlého hlavného hrdinu. Možno ak by boli postavy lepšie, herec v titulnej úlohy správnejšie vybratý... Vhodné tak akurát po nedeľnom obede, kedy zadriemkate na gauči a ani vám nebude príliš vadiť, že keď sa zobudíte, budú bežať záverečné titulky. Zdá sa, že v posledných rokoch začína byť prechristieované, ale toto a najmä toto ma bavili viac. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že sice jsem knihomol, ale příběhy Agathy Christie neznám, její psaní mi nesedlo, takže jsem v podstatě netušila do čeho jdu. Celou dobu jsem tipovala, kdo bude vrah, ale byla jsem totálně mimo. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo to udělal a když to pak řekli, čuměla jsem s otevřenou pusou. Fakt skvělé drama. Určitě doporučuji a doporučuji to i těm, co nemusí detektivky. Za mě dobrý. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)
  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)

Reklama

Reklama