Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (538)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým S2 má úplne odlišnú atmosféru ako S1, čo v mojom prípade znamenalo, že ma už po pár minútach prešla chuť porovnávať a sústredil som sa výhradne na film ako samostatný subjekt. Večná škoda, že sa Sheridan neodhodlal zakončiť svoj extrémne násilný scenár skutočne natvrdo a logicky a pri konci už film začína vymýšľať, ako sa vlastne ukončiť, aby sa vlk nažral a ovca ostala celá. No nejako sa to podarilo, ale namiesto facky sme mohli dostať poriadnu päsťovku. S2 sa snaží podať otázku kartelov ako akúsi metaforu americkej zahraničnej hurá politiky, kedy sa "občas" najskôr strieľa a potom pýta, pričom je jasné, že musí dochádzať k omylom a Irak tu nie je spomínaný asi len tak náhodou. Ale ako potom po sebe pozametať, že...jeden bývalý mexický právnik na to nemusí stačiť. Graver a Alejandro patria medzi najlepšie chlapské postavy posledných rokov a je to zásluha ich vhodne vybratých predstaviteľov, že aj druhá časť nie je v globále väčším sklamaním. Budeme sa ale pre istotu tváriť, že Alejandro ešte mimo sujetu mal k dispozícii bicykel, keď bol schopný sa dostať k autám...chyba, ktorá musí zaraziť každého, kto zrovna v kine nespí...70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete začít válku, uneste prince a král ji začne za vás." Mistři světa v rozpoutávání válek na cizím území se opět pustili do akce a vítězem se stává ... Mexiko. Mně to obvykle vadí, ale pokud se jedná o zahájení války mezi drogovými kartely, tak v zásadě nejsem proti. To už mi víc vadilo, že jsem v tom drsném prostředí nenašel nikoho, komu bych mohl fandit. Přesto jsem byl napnutý a připravený vysypat hvězdy z rukávu, ale pak se to stalo. Scénárista patrně utrpěl povrchové zranění v podobě průstřelu hlavy a naservíroval konec hodný České sody. Sorry jako, ale tuhle koncovku jsem si nezasloužil. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sicario: Day Of The Soldado ma nakoniec asi chytila o niečo viac ako prvý film, no je to ťažké súdiť, ktorý bol reálne lepší. Je skvelé vidieť opäť Del Tora a Brolina. Obaja sú vynikajúci, podávajú skvelé výkony a myslím si, že film je veľmi schopne režírovaný. Napriek tomu, že tu máme o niečo komplikovanejší príbeh, tak sa to dá sledovať relatívne jednoducho a dáva to väčšinou zmysel. Scénky, ktoré mali byť dobre spracované tomu dávajú nejakú váhu. A myslím si, že je super vidieť, že aj tvrdí chlapi vedia dať nejaké emócie a mať možno nejaké citlivejšie stránky. Neviem ako to budú vnímať ostatní, no mňa to celkom potešilo. Je tu pár dobrých dialógov, ktoré sa mi páčia, a film má aj svoje tiché momentky, ktoré vie nechať vyznieť. A keď je čas na akciu, vyzerá to super. Akurát mám pocit, že film má nejaké scénky, ktoré vôbec nie sú vysvetlené alebo tomu nič nepridajú. Napríklad prečo sa musí film venovať na začiatku arabským teroristom, ktorý prišli cez Mexiko do USA? Chápem, že to dáva dôvod na akciu, no mohli to pokojne byť mexickí teroristi a vôbec sme tu nemuseli do toho pridávať ISIS. Najmä ak sa to už počas zvyšku filmu nespomenie ani raz. Nechápem prečo policajti začali na našich hrdinov strieľať. Nikto to nevysvetlí. Proste nevieme. A je tu ešte pár takých scénok. Ale čo sa zvyšku týka, myslím si, že to celkom funguje. Herecky je to zvládnuté super, má to obstojnú atmosféru. Úvodná scénka v supermarkete je skutočne fantastická a aj desivá. S filmom som spokojný a myslím si, že júl otváram celkom dobrým filmom. Uvidíme čo bude nasledovať ďalej. Hodnotenie: A- ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ten buzz z mé strany určitě nebyl tak velký, o to více jsem nadšen. Režijní obměna v podobě Stefano Sollimy v mých očích také nebyla přespříliš uklidňující, jelikož pár let stará gangsterka Suburra od tohoto italského režiséra mi vůbec nesedla, ovšem rozumím producentům, proč si jej vybrali právě k tomuto sequelu. A musím říci, že to byla skvělá volba. I díky dalšímu brilantnímu scénáři Taylora Sheridana, který se od Zákonu gangu posunul hodně zajímavým směrem, se dá atmosféra opět krájet a ačkoliv bych jisté části příběhu vynechal, pořád se jedná v celku o vynikající thriller, u jehož vyhrocených momentů člověk přestane dýchat a rozpomene se až v uvolněnějším předposledním aktu. PS : A Josh Brolin je teď za megaborce, kdekoliv jde teď vidět a neskutečně mu fandím. PPS : K postavě Benicia Del Toro radši neřeknu vůbec nic, jen, že mě absolutně dostal. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Balvan větší, ale ne těžší. Sheridan už se svou zálibou v macho charakterech dost opakuje, podobně z temného prostředí současné Ameriky jako by dokázal těžit pořád méně a méně. Zůstává jen u skličujících výjevů, které tentokrát neskládají tak zdrcující a tajemný celek. Soldado je ale řemeslně velmi dobrá práce, thriller s tempem a atmosférou. I v nejsilnějších momentech ale pořád působí spíš jako zdařilá imitace filmu, který dokázal diváky rozvibrovat napětím pod hladinou. Soldado je hodně záležitostí povrchu, což ale Sicariovi nohy nepodráží. Pořád je tu laserový zrak Benicia Del Tora a krajina bez zákona. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Dôvod, prečo si Emily Blunt nezopakovala svoju úlohu FBI agentky Kate Macer z prvej časti je, že režisér Stefano Sollima ani scenárista Taylor Sheridan nevedeli vymyslieť jej úlohu v pokračovaní, mali totiž pocit, že jej príbeh je už uzavretý. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2018 v New York City (New York, USA). (BMW12)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama