Reklama

Reklama

Le Chaudron infernal

  • angličtina The Infernal Caldron (více)
Krátkometrážní / Horor
Francie, 1903

Obsahy(1)

V tomto Méliésově barevném filmu dva zelení tvorové postupně házejí tří dámy do podpáleného kotle... (Stegr)

Recenze (27)

codeas 

všechny recenze uživatele

Tal tady na tento film jsem koukal s otevřenou pusou. Barvy !!! Víte jakou práci muselo dát to, aby ručně obarvili jedno políčko za druhým... Myslím že za tu práci to rozhodně stálo ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ručně obarvený film, ve kterém černokněžník se svým pomocníkem (tak jsem to aspoň pochopil) hodí tři ženy do kotle. Vždy se objeví velký oheň a na konci snímku vyletí tři duchové, kteří se však transformují rovněž na oheň a černokněžníka spálí. Tak to aspoň vypadá. Díval jsem se na to třikrát a není to moc zřetelné, protože jeho zmizení je v zápětí nahrazeno jeho učněm, ale taky to může být on sám. Nejsem si jistý. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Já bych spíše napsal, že Méliés měl nějakou slabost pro výjevy z pekla, protože film je jasně o tom, jak dva pekelní démoni upalují hříšníky v kotli pekelném, aby z jejich těl získali další hříšné duše :-) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Peklo barevně vykreslené. Pekelníci upalují tři hříšníky v kotli a jejich duše se následně pomstí..... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Výjev z pekla, který jasně odpovídá na otázku, že jin je silnější než jang, i když to tak na první pohled nemusí vypadat.:) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Čerti se s tím moc neserou a hříšníky hází do kotle pěkně bezcitně. Zvlášť tu první oběť, kterou předtím ještě zabalí do prostěradla. Tuším v Katyni jsem četl, že v Japonsku popravovali bolševiky tak, že s nimi přikládali do kotlů v lokomotivách. Nevím proč, ale teď jsem si na to vzpomněl. Asi že všichni bolševici skončí v pekle. No, bude-li jako toto Méliésovo, budu spokojený. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Minutový snímek, který nás zavede na počátek hororového žánru. Na tehdejší dobu se jedná o nadčasové barevné dílo s parádními triky, které si zcela získali můj obdiv. Navíc k tomu hraje skvělá klavírní hudba, která lahodila mému sluchu. Rozhodně se nejedná o žádnou nudu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jedna scéna s jednou statickou kamerou, myslím, že žiadny strih, upaľovanie ľudí, duchovia, kreslené kulisy, myslím, že toto bol v tomto roku už pre režiséra prežitok, ktorého sa však nevzdal. Veľmi sa z toho neradujem. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Nádherné dobové špeciálne efekty, horiaci oheň, miznúci ľudia, dokonca aj lietajúci duchovia. Bežní ľudia, ktorí filmy sledovali v putovných bioskopoch museli naozaj uveriť, že kdesi v Afrike žijú zelení mužíčkovia upalujúci ľudí zaživa. Veď je to predsa všeko zdokumentované na filme. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hrozivý děj s ďáblem, který háže ženské do kotle (a hlavně tu první si náležitě vychutná). Super triky, velmi fajn závěr a hlavně to, že je to barevné, tomu podle mně dost přidává. Fajn filmek, stopáž využitá do maxima. 80%. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Film nekoloroval mistr sám, ale jeho manželka. Ty barvy jsou naprosto úchylné, ale má to určité kouzlo :) Krátký, asi minutový výjev z Pekla - čert topí několik duší v kotli. Nějak mi nedošlo, co přesně by se tím mělo dokázat, nemá to žádnou pointu ani děj. Je mi líto, Pekelný kotel pokládám za jeden z nejslabších Méliésových filmů. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Podle výroční zprávy Vatikánu z r. 2000 jasně nejúspěšnější náborové video, diváci běželi z promítání rovnou do kostela, ti pokřtění se pomodlit, zapálit svíčku a dát finanční dary, ti nepokřtění se zapsat za tučný poplatek do pořadníku na polití. A to ještě podle ďáblovy zelenkavé barvy lze soudit, že nebyl při natáčení fyzicky zcela ve formě! ()

Reklama

Reklama