Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

5 komiků, 50 postav a 2 vlaková nádraží. Nová skečová show Ondřeje Sokola, Michala Suchánka, Richarda Genzera, Igora Chmely a Martina Fingera... Na Hlavním nádraží v Praze se ujímá funkce nový generální manažer a s ním se nám představuje také celá řada postav, které s nádražím spojily svůj profesní a často i osobní život. Jako například dvojice pracovníků ostrahy, věčně přítomná majitelka butiku s oděvy, cizinec nabízející před nádražní budovou turistům nejrůznější zážitkové výlety, svérázný litevský taxikář, toaletářka se svou novou balkánskou posilou, ale také zaměstnanci drah i samotní cestující. Očekávání vize a směru, který chce nové vedení na Hlavním nádraží razit, tak již brzy ovlivní pozice všech těchto tragikomických figur i jejich další nasazení. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

zette 

všechny recenze uživatele

Strasne nevyrovnany serial, ve kterem je nekolik vybornych postav: taxikar, pruvodci, securitaci, psycholog... a nekolik vylozene trapnych: babka z toalet, vecne si stezujici manzelsky par, manazer nadrazi a jeho tiskova mluvci... A stejne tomu tak je i v zabavnosti jednotlivych scenek, kdy vyborne stridaji trapne a naopak. Lepsi tri! ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Občas jsem se sice zasmála, ale po většinu času mi za zdejší herecké osazenstvo bylo trochu trapně, což mě mrzí zejména v případě Igora Chmely. (40%) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že první díl je pilot (tolik špatných střihů?), který se po schválení nechal být. Následující díly už jsou technicky, střihově i "performačně" na vyšší úrovni. ___ Je jasné, že Sokol je fanoušek Lucase s Walliamsem, u ostatních mi přijde, že úplně nechápou původního ducha Británie s Come Fly a nejdou do toho na 100%. ___ Proč byl vybrán Ind s burgery a né Vietnamec s polívkama? ___ Takhle mi to zouvá boty, že si koncesionáři stěžují na vyhozené prostředky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to trefné, je to zábavné a je to taky správně ujeté. Občas to sice hraničí s trapností, ale nikdy se to vyloženě trapným nestane. Kluci z Partičky (a Martin Finger) jsou zpět a opět pří síle a plní nápadů. Skvěle zahrané a vymyšlené charaktery, trefné vtipy a narážky, všechno tam je. Ačkoliv mi ne vždy tenhle typ humoru sedí, Nádraží se mi trefilo do vkusu a dokonce mi přijde, že je díl od dílu lepší – a pokračování bych se vůbec nebránil, ačkoliv by v tomhle případě nebylo od věci, kdyby se žádné pokračování nekonalo. Nesedne to každému, ale celé je to prostě neuvěřitelně pravdivé, ať už co se týče charakterů, tak i věcí souvisejících s nádražím. Těším se na každý díl, žádný sice není nijak převratné veledílo, ale stylem humoru je to fakt super, kluci umí. 80%. Nejlepší je manažerr Kamil Pytel, Geňova hajzlbába a Igorův průvodčí. A to, že se to točilo skutečně na hlaváku a ne v kulisách tomu perfektně vykreslenému prostředí jen přídává. Nestydím se doporučit. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

"Nádraží" - Ukázková kopírka, jen se z letiště dělá sranda z nádraží (železnice). Cílené přehrávání je OK, to zvládají "Míša a Geňa" díky své praxi velmi slušně. Sekunduje jim tam Ondřej Sokol, který je paradoxně nejlépe hraje přehrávající ženské role (čímž se dokazuje antická pravda že ženu nejlépe hraje muž :-D), než ty mužské. Druhý díl je lepší jak první, ale hlavní problém mám s konzistencí, protože na rozdíl od originálu to nepůsobí jako celek, spíš jako soubor tématických skečů, nehledě na to, že jich je stále dost slabých nebo zbytečně dlouhých. Dám tomu šanci, ale nevěřím, že by se to posunulo na lepší úroveň. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Předně asi musím napsat, že mám docela ráda improvizační show Partička, tedy alespoň do doby, než už bylo na protagonistech od první minuty pořadu vidět, jak moc je otravuje se za peníze diváků vůbec nějak snažit, a než začal být vrcholem zdejší legrace fakt, že má postava řečovou vadu, popřípadě vážnější postižení... Myslím, že tohle je v posuzování Nádraží důležitý faktor - pokud nesnášíte Partičku a lidi, kteří v ní účinkovali, nebude se vám líbit ani tohle. Docela mě překvapily některé zdejší reakce, které poukazují na to, jak šíleně nevkusným humorem Nádraží oplývá - vězte, že Partička mi skutečně připadala alespoň jednou za téměř každý díl nechutnější a nevkusnější, než celé Nádraží. Problémem tohoto pořadu není přílišný nevkus, nebo "vtipy daleko za hranou", ale to, že polovinu stopáže každého dílu, je to prostě jenom nuda. Některé postavy nejsou vůbec vtipné (nejvíc je to patrné na babce, která žebrá peníze po čekajících cestujících, nebo Suchánkově nádražákovi) a zdejší humor je tak na úrovni dítěte na základní škole. Jiné scénky a postavy se naopak celkem vydařily - velká koncentrace je jich v 2. díle, kdy například naprosto cynický přístup dvou securiťáků k ekonomickým nevýhodám zásahu do zločinů, je šokující a zároveň i určitým, hodně černo humorným, způsobem vtipný. Spravedlivé ovšem je přiznat si, že víc, než polovina scének vtipných není. Stejně, jako je spravedlivé si přiznat, že jasně nejlepšími herci z celého obsazení jsou Ondra Sokol a Igor Chmela. Igor Chmela hraje nejvíce uvěřitelně a civilně, Ondra Sokol je naopak strašně zábavný a postavám přizpůsobuje celé tělo (postoj, chůze). Martin Finger přebral místa Richardu Genzerovi a Michalu Suchánkovi, kteří mi v Nádraží připadají nejvíce nevýrazní, odsunutí stranou, a dokonce, pokud by se vystříhaly všechny Suchánkovy postavy (kromě docela vtipného Inda z občerstvení), pořadu by to spíš prospělo. /// Takže pro mě - horší, než Partička v době, kdy z ní měli ještě protagonisté radost, ale ne zdaleka tak příšerné, jak to tu většina komentátorů uvádí. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Místní komentáře a některá hodnocení mě velmi mrzí. Nádraží vychází, jak tu správně někteří uvádějí, z britské show Come fly with me, nebo chcete-li Little Britain, což jsou velmi specifické pořady pro velmi úzký ohruh lidí s velmi vyhraněným stylem humoru. A musím říct, že parta okolo Sokola tuto roli plní velmi dobře. Uznávám, že na české poměry se jedná o velmi alternativní humor, což ale není důvodem pro všechna tato odsuzování. Pánové to mají prostě těžké, u českého lidu budou vždy zapsaní jako Partička a český lid od nich bude očekávat styl ala Partička. Jsem rád, že se do této věci pustili a že se snaží vzít zábavné pořady zase o krok jinam. I přes veškerou mou chválu ale musím uznat, že to přeci jen nedosahuje patřičných kvalit a britská verze je kvalitně přeci jenom jinde. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoši nejsou můj cup of tea, a snad že očekávání byla téměř nulová, příjemně mě to překvapilo. A asi bych to měl ještě raději, kdyby to byly solitéry vysílané vždy po půl roce, po roce. "Tady máš cukřík, dej si." Takhle po týdnu to na mě bylo moc "sytý" - rozuměj na jedno brdo - při 4. díle už mě to nebavilo. Celý už je to odvysílaný, do pětky a dál se mi zatím z výše uvedeného důvodu nechtělo. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani trochu fanouškem Partičky, protože mi přijde strašně trapná. Tohle mě solidně pobavilo tím, jak jsou parodovány toposy subjektů, jež z daného prostředí všichni známe. Na to, jak je to primitivní, jsem se nasmál hodně. Mnohem víc, než když se improvizačním vtipům aktérů směje nejvíc moderátor... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Situační suchařina celkem nepovedená. Na Pečenýho sněhuláka tomu dost něco chybí. Od skupiny bavičů vidíme celkem úspěšný pořad Partička. Improvizace. Tady bych čekal, že to mají naučené a připravené, no jo ale zahrát to vtipně a přitom přirozeně už potřebuje nějaké to herecké umění a to jaksi zde chybí a to nemluvim o tom, že většina fórů je fakt slabá či spíše trapná. Martin Finger se do toho vůbec nehodí. Sem tam dobrej kec. ´´sexu doma moc není, manželka toho má plný zuby z práce´´ ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Jedná se o čistou předělávku Come Fly with Me, jen je místo letiště pražské nádraží. Pro příznivce originálu dost dobré, pocit trapnosti a malosti je hodně podobný. A ač jsou některé vtípky dost prvoplánové, občasné narážky nutí k zamyšlení. Obávám se však, že to spousta lidí nepochopí. V britské verzi jsou všichni zaměstnanci taky dost velcí burani. Doufám jen, že bude úroveň růst, potenciál tu je. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Místy geniální, místy trapné. Ale tak už to v zábavě chodí. A snacha se taky počítá, jak by řekl milovník extrémního porna. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Škoda té nevyrovnanosti. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Občas jsem se fakt pousmál a některé hlášky rád opakuji, ale tenhle obraz reálného prostředí není dotažen do dokonalosti. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Velice kvituju, že Sokol a spol. zkouší tento styl pořadů a po odpornejch filmech, partičkách a kdoví jakejch píčovinách snad přechází na kvalitnější žánr. Ovšem toto se nepovedlo. Po 3 dílech jsem usoudil, že ani podstatně kratší stopáž oproti Pojdte se mnou létat, nezachrání tuto satiru od hodně, hodně slabýho průměru či spíše podprůměru. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

Nadrazi jsem sledoval z jedineho duvodu- z lasky k originalnimu poradu ( Come Fly with Me a Malá Velká Británie). Tato ceska mutace je prikladem toho, jak genialni satiristicky koncept dokaze parta kolem Sokola premenit v nevkusnou a vulgarni nicotu. Az na jednu povedenou serialovou postavu (Tudorka) jsou dialogy strasne plochy a vetsinou se utappeji v klasickem ceskem televiznim humoru- slavni herci mluvi hodne nahlas hodne sproste= smej se mamo! POSLEDNI SLOVO: Ondrej Sokol opet na televiznich obrazovkach a opet bez vtipu. Davam jednu hvezdu za Tudorku a druhou za to, ze v tom nehraje Kohak.. 2/5* ()

Reklama

Reklama