Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pád anjela sa rozhodol málinko obmeniť už trošku okukanú formulu. Miesto zachraňovania prezidenta, ktoré by už tretíkrát najskôr vyzeralo trošku úsmevne, tak dostávame variáciu na Utečenca. Samotný Butler sa zase dostal celkom do formy, hlavnou hviezdou je tu však Ric Roman Waugh. Režisér Waugh od začiatku do konca nedá dole nohu z plynu a nenechá človeka premýšľať o tom, čo sa na obrazovke deje. A tak doslova snímku napchal akciou, ktorá vrcholí dlhou a veľmi dobrou prestrelkou v nemocnici, pri ktorej sa človek čuduje tomu, že celá táto sranda stála údajne len štyridsať miliónov dolárov. Waugh však zvláda aj kontaktné bitky, naháňačky a všeobecne akčné remeslo. Jeho oldschoolový a poctivý prístup je skrátka niečo, na čo sa veľmi dobre pozerá. Pád anjela dáva zo všetkých troch dielov najviac priestoru Butlerovi ako akčnému hrdinovi a vzhľadom na to, že za kamerou sedel človek, ktorý svojej práci evidentne rozumie, je výsledkom veľmi fajn akčná prehliadka. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to kravina a slátanina, jako první dva předešlý díly. Ale pokud to člověk neřeší, tak se na to dá koukat. Tady ten díl se mi líbil nejvíc. Má jistý parádní momenty, který mě fakt dostali a kolikrát jsem se od srdce zasmál. :-D Nejlepší je zde Butlerův otec, scéna v lese je prostě pecka. Butler dostává z počátku řádně na prdel, což je taky fajn. Ale nakonec to všechno ustojí, vyřeší a umorduje až do zdárného konce, hlavní je, že prezident zase přežije... Jinak jsou zde věci, který jistě vedou lidi i k odpadu. Např mor dnešní doby: "prezident černoch, zlý běloch hlavní záporák, nekompromisní agentka - opět černoška" atd. ... Ještě že ten Butler je běloch a pořádnej alfa pure-male v nejlepším věku a nade všema vyčuhuje. Protože tak to prostě je, tak to pánbůh na světě zařídil ... ;-))) Ale prostě je to sranda, dobrá akce a já se bavil. Taky ubylo nekvalitních digi-efektů a jednu budovu asi fakt reálně srovnali se zemí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 2 hvězdy, protože je to předvídatelné od prvních minut, kdo je zloun, to snad musí být všem divákům jasné taky hned, a protože je tady taková spousta klišé a logických děr, že by se s tím dala vydláždit D1 (třeba, proč nepoužili jeden jediný z těch mnoha dronů, když na ně měli, posléze v nemocnici, a bylo by vymalováno?). A ještě by možná zbylo. Akce nic moc a navíc je to zbytečně dlouhé. Ale potěšil mne otec mimo civilizační sítě a jeho hlášky, a jen díky němu to nehodím do horšího hodnocení. Jinak je to standardně natočený akčňák, slušně odvedené řemeslo, nic to nedá, prostě na zabavení času. Btw, ošklivá Jada tady hraje snad nejpitomější policajtku FBI, co jsem kdy viděl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se Butler v Banningovi našel možná ještě lépe než to kdysi dokázal Neeson v 96 hodinách. Po letech tedy sleduji zvlášní úkaz, kdy pozdější pokračování (Trojka) vylepšuje dojem z do té doby těžce průměrné série. Chvilku se to tváří jako Uprchlík, chvilku jako Jack Ryan s Harrisonem Fordem, ale díky sympatickým postavám divák tak nějak začíná pomalu přicházet tomuto Banning worldu na chuť. A světe div se, možná dám ještě jednou Olympus Has Fallen šanci. 60% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jedna věc dělá Angel Has Fallen asbsolutním unikátem. Okamžitě rozpoznáte záporáka, i když oficiální odhalení je za hodinu. Začnete koukat, během prvních deseti minut... jop, tenhle, jojo. Za dalších deset minut... aha, tenhle taky, jop jop. Naprosto fádní z pohledu příběhu, kde dva předešlé firmy aspoň trochu šlapaly. Taky měly daleko víc akce a hlášek. Prostě byly zabavný a lepší ryzí béčka. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)
  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama