Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když necvičíš jako doopravdy, budeš mrtvej raz dva." Pominu-li, že je to hrozně průhledný, tak mě to docela bavilo. Jenže je těžký brát to vážně, když je tak snadný poznat, kdo to na Mikea hodil i kdo to organizuje. Naštěstí na tom akce nestojí a tak drony útočí, Mike adrenalinově zdrhá truckem a jeho taťka si to skvěle užívá. Já mám prostě slabost pro podivínský táty, kteří by pro trochu adrenalinu vyhodili do luftu půlku USA a přilehlý lesy. Bylo to prostě celkem svižný, ale napnout mě to nedokázalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

So značne prižmúrenými očami 3*. Po matno-fádnej jednotke a prekvapivo skvelej dvojke je to skôr návrat k prvej časti. Kým sa to hrá na Utečenca, nič moc, ale ako-tak to nad hladinou pozerateľnosti udržuje slušný kasting (hoci každý hrá totálne klišé postavu, každopádne príjemne ma prekvapil Nick Nolte, ktorý tomu nečakane veľa dáva), pochmúrna jesenná výprava, smutná lesná atmosféra a veľmi dobré finále. Negatívne vnímam množstvo logických kiksov (ZAČIATOK SPOILEROV prečo drony neodrovnali rovno prezidenta, ale piplali sa s nedôležitou ochrankou a tým pádom mu poskytli náskok? Rodinný dom strážený tak perfektne, že stačí preliezť plot na zadnom dvore, odsunúť posuvné dvere na terasu a voilá, ste dnu. KONIEC SPOILEROV) a občas príliš divný/divoký strih (stihli vlastne evakuovať nemocnicu alebo nie?). Páči sa mi, že je to drsná séria, kde umierajú aj relatívne dôležitejšie postavy a akcia je krvavá. Pri uchádzajúcom rozpočte 40 miliónov trojka na celom svete zarobila 146, takže pre producentov fajn. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a přímočará opičárna, která se snaží být místy hrozně sofistikovaná, ale překvapit dokáže pořádně jenom jednou (svým "vyšším padouchem"). I to se jí ale daří víceméně jen díky tomu, že už od tvůrců žádný reálný zvrat nečekáte. Jinak se postavy chovají ke svému postavení a znalostem až příliš hloupě. Třeba taková FBI, která nenajde havarované auto o kousek dál po silnici nebo vojáci, které při útoku dronů nenapadne naskákat do jezera. Gerard má navíc svá nejlepší léta za sebou, ale i přes otřesnou úvodní sekvenci mu tu postavu časem začnete věřit. Ke všemu má za ženu Piper Perabo, která je minimálně v tomto filmu opravdu k nezaplacení. Jinak film vlastně nenudí a pořád se něco děje. Například kratochvíle s tatíkem v lese se docela povedly a pocit nespravedlivého obvinění spolu s "netaktickým" jednáním viceprezidenta to drží aspoň na nějaké úrovni. Doufám, že už to Butler se zachraňováním prezidentů zabalí a moc nechápu, kde se vzalo 76%. Ale budiž. Je to názor lidu. P.S.: Angel sice dostal do vínku i R-ko, ale to využívá mnohem méně, než by vzhledem k masakrům na plátně mohl. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rád jednou za čas přivítám akční film z béčkových vod na poli kinematografie, jenže jak se říká......vše má své meze. Sice mám Gerarda Butlera v takových rolích rád, ale to jeho místy přestřelené herecké přehrávání mě dohánělo v mnoha momentech k šílenství. Příběh sází opět již na minimálně tisíckrát ohranou písničku, všechny zvraty se snaží diváka přesvědčit, jak je film důmyslný, ve výsledku si ale jen řeknete, že jste to už někde viděli a že vás to vlastně již tak nemůže překvapit. Po stránce herecké taktéž nemá film moc co nabídnout (kromě výtečného Nolteho, jehož pár minut na plátně bych osobně označil za ten nejvydařenější aspekt tohoto snímku), tudíž zbývalo jediné záchranné laso - akce. A ta mě také tolik nenadchla. Sice scénka v lese s tatíkem Nickem Noltem mě něčím zaujala, jenže ostatní přehršel digitálu mi tento pozitivní dojem zkazil, no a přemíru hollywoodský závěr už tomu nasadil jen pomyslnou korunku. Asi další díl popravdě nechci. za mě dávám 55 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dějově pořád stejná písnička, ale akce je zas a znova našlapaná a jede to od začátku do konce. Dojde zde na pěsti, nože, výbušniny a lesní pasti a finále v budově/ na střeše je hodně solidní. Highlightem celého Angela je jednoznačně první scéna s killing drony, kteří nastavili laťku fakt vysoko a takhle cool akce se jen tak nevidí. Gerald Butler to už po trětí zvládl a na tuhle sérii bych se mohl dívat donekonečna, protože takhle povedené akční béčka jsou jen málokteré. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)
  • Výroba filmu meškala mesiace, aby sa Gerardovi Butlerovi (Mike Banning) umožnilo zotaviť sa zo zranení, ktoré utrpel pri páde z motorky. (chesterko)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama