Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Buďme upřímní, celá první polovina je vlastně neskutečně přiblblá. Jak se vše děje, proč a kdy se to děje. Ale to je vcelku o podobných kousků normální. Jen zde je to vše nahečmáno moc za sebou. Film mě začal opravdu bavit od chvíle setkání s taťkou. Nejen, že nesmyslů v jednání postav ubylo, ale začalo to mít koule. Pak už jsem se nechal unášet čistou lepší béčkovou jízdou. Co mě naopak bavilo je, že tvůrci i Gerard vedí že chlapák stárne a klička v podobě zdravotního stavu je super. Navíc se nestane debilní klišé s migrénou v nejméně vhodnou dobu. Jinak je ale Mike Banning stále mašinou, kterou nezastaví naprosto nic a je to dobře. Protože to jsem od filmu chtěl. Nejlepším dílem je pro mě asi dovjka, ale i zde můžu v klidu napálit 75 procent za poctivou podívanou pro nás, akční dinosaury. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Osobní strážce Mike Banning potřetí zachraňuje amerického prezidenta...a znovu je u toho Gerard Butler, kterému tato postava akčního hrdiny opravdu sedí. Scenář ala Uprchlík není sice ničím objevný, ale dobrá režie a herecká sestava to vytahují nad filmový průměr. Jedná se prostě o snímek pro chlapy a režisér Ric Roman Waugh to moc dobře ví. Celkově tedy solidní akční snímek - kvalitou těsně za první částí a jistě o dost lepší než druhý díl. Jen ať ten Gerard Butler zachraňuje dál:-o)). ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela nezvyklé (dočasné) zakončení celé série, první film je mamlasárna, druhý je zase zběsilá jízda a tohle je na akční film až moc umírněný a civilní. Nicmémě dejme tomu, že bych i první film vzal na milost, tak předchozí dva filmy měli zběsilé akční tempo a bylo andrenalinová jízda, tohle je takový......že to chce spíše chce vyprávět příběh, než vsázet vše na akci. Což by i bylo fajn, ale celé to obvinění Mike, je tady dobrá komedie, ta postava je v podstatě perfektní v tom co dělá a kdyby fakt chtěl zabít prezidenta, tak by po sobě zahladil stopy a to takovým způsobem, že by vyšetřovatelé vůbec nepodezírali jeho. No a pak je tady zase ta zrada, i tady to celé působí né uplně dotaženě a motivace záporáků je zvláštní, jako né úplně kompletní, kdy oni to tedy dělají protože všichni vidi Ameriku jako slabou a tak chtějí rozpoutat válku s Ruskem. Tady sem úplně nepochopil jejich motivaci, kdyby to byla čistě Wadeva akce, aby se Amerika probudila, aby získala zpět reputaci agresora, tak bych to pochopil, ale to tady neni a jejich motivace, dost kulhá. Nicméně Danny Huston, byl hrozně skvělej a z téhle série, mi přišel nejlepší, bylo to hodně osobní a konflikt mezi ním a Butlerovou postavou, byl fakt dobrej. Co se týče akce, líbilo se mi provedení těch dvou akčních scén a ta závěrečná, ta byla luxusní. Jako je to slušný film a i bych dal ty čtyři, ale to obvinění a ta motivace, to sou největší neduhy tohle filmu, takže silnější tři. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trojka zmenila štýl a namiesto konceptu Die Hard vykráda hlavne Shootera a trochu aj klasiku Fugitive. Proste po úvodnej akčnej scéne sledujeme nonstop hon na nášho hrdinu Mike Banninga, ktorý sa popritom snaží dokázať svoju nevinu. A keďže už nie je úplne vo forme, tak mu to dá zabrať. Vo forme nebol asi ani režisér Waugh alebo scenáristi. Príbeh síce občas príde s nejakým šokujúcim odhalením, ktoré je ale tak predvídateľné, že ho odhalíte minimálne pol hodinu predom. A nenadchnú ani akčné scény. Síce sa väčšinu filmu snažia o oldschool prevedenie, ale vo výsledku pôsobia tuctovo a ani žiadny pamätný moment, ktorý by vás dostal do kolien tu nenájdete. Ani originálne nie sú a väčšinu z nich ste už videli inde a v lepšom prevedení. No a finále je už komický full CGI bordel Asylum kvality u ktorého som sa nevedel dočkať, kedy sa skončí. Na filme strašne vidno, že rozpočet na všetku tú akciu nebol dostatočný, takže výsledkom je film, ktorý nijak príliš nesklame ale ani nijak nenadchne a za pár dní na neho dočista zabudnem. Aspoň je to podľa mňa o chlp lepšie ako otrasná dvojka. Butlerovi táto séria síce komerčne zachraňuje kariéru, ale asi malo ostať len u jedného dielu. 5/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se Butler v Banningovi našel možná ještě lépe než to kdysi dokázal Neeson v 96 hodinách. Po letech tedy sleduji zvlášní úkaz, kdy pozdější pokračování (Trojka) vylepšuje dojem z do té doby těžce průměrné série. Chvilku se to tváří jako Uprchlík, chvilku jako Jack Ryan s Harrisonem Fordem, ale díky sympatickým postavám divák tak nějak začíná pomalu přicházet tomuto Banning worldu na chuť. A světe div se, možná dám ještě jednou Olympus Has Fallen šanci. 60% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)
  • Výroba filmu meškala mesiace, aby sa Gerardovi Butlerovi (Mike Banning) umožnilo zotaviť sa zo zranení, ktoré utrpel pri páde z motorky. (chesterko)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno