Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak já mám tenhle specifický mystery coming of age žánr rád. Sidney Hall není dokonalý film, má viditelné mouchy, často bojuje se střihovou skladbou a cpe tam záběry, které jsou zcela evidentně pouhou výplní, než aby jejich umístění mělo logický důvod. Navdory tomu je to ale film, který mě silně emočně přitáhl a na 2 hodiny upoutal. Svá tajemství odhaluje s patřičným vyčkáváním a ač se dá namítnout, že to celé dělá vlastně jen tak na efekt, nijak mi ten lehce okázalý tón nevadil. A ač se vlastně asi jedná o poměrně typické americké indiečko, takhle nějak si představuju skvělý mainstreamový film. 8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hodnotenia sú na tento film veľmi rozdielne, ja sa pripájam k tomu lepšiemu. Film je veľmi ľudský, možno smutný, ale ako by zobrazoval život každého z nás. Či ste hore alebo dolu, problémy vás obchádzať nebudú, vždy bude treba niečo riešiť. A presne tak, film je o hľadaní samého seba a málokto túto otázku vôbec niekedy vyrieši, trvá to aj celý život. Toto je typ filmu vhodného na Oscara, minimálne spôsobom natočenia a svojím posolstvom. Tento film má čo povedať. Je len škoda, že dnes nominácie na ceny berú plytké filmy. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně nevím, čím to může být, ale pro Logana Lermana mám slabost. Buď má štěstí jako málokdo v Hollywoodu nebo si opravdu pečlivě vybírá, v čem bude hrát. Nejspíš to bude kombinace obojího plus jistá dávka hereckého talentu, jelikož snímky, ve kterých se objeví, mě skoro vždycky upoutají. Role bolestně se hledajícího mladíka Sidneyho Halla mu sedla jako ušitá. Společně s Elle Fanning si tenhle film ukradli sami pro sebe, což mi ani trochu nevadilo. Výhrady bych měla snad jen k místy až moc překotnému střídání časových rovin, občas jsem fakt netušila, která bije. Nicméně možná i díky tomu jsem pořádně prozřela až téměř na konci celého příběhu a za to jsem tvůrcům neskonale vděčná. (80%) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall je velice silným, zároveň ale i mimořádně náročným, filmovým zážitkem, který mě skutečně dokázal emočně strhnout a vážně si ho užít. Celý film každopádně není určitě jednoduchý na sledování, jelikož děj, odehrávající se ve třech časových rovinách, je natolik rozkouskovaný a na první pohled nepřehledný, že nepozorný divák bude po pár minutách úplně mimo, ovšem ten pozorný bude úžasným a strhujícím způsobem postupně rozmotávat jednotlivé motivy postav a vývoje děje, který následně vygraduje v opravdu působivé finále, kde tvůrci vyloží veškeré karty na stůl a je to vážně síla, jenž asi jen málokoho nechá chladným. Navíc je to potřeba ocenit o to víc, že zde tvůrci nepotřebují k vyvolání oněch působivých a silných emocí ani jednou po celou dobu jakkoliv tlačit na pilu, vše vyznívá velice přirozeně a přesvědčivě jen tak samo od sebe, což je také úžasné. Celé je to pak navíc zabaleno do takové zvláštní, podmanivé atmosféry, která mě též velmi oslovila a samozřejmě velkou zásluhu na působivosti snímku mají i vážně hodně výrazné postavy a jejich herečtí představitelé, v čele s obrovským hereckým talentem a sympaťákem v jedné osobě, Loganem Lermanem. Já osobně zkrátka považuji Sidney Hall za úžasný filmový klenot, bez jediné vady na kráse, prostě poctivá, upřímná, emočně silná, perfektní filmařina, jenž mě naprosto uchvátila. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že Wolverine Lerman počas filmu dospel, darmo vyzeral ako zanedbaný Jared Leto. Tvorcovia sa snažili využiť kontrast mladíckeho vzhľadu s jeho reálnym vekom na to, aby mohol hrať postavu v puberte aj v dospelosti, no vyzretý prejav mu ešte moc nešiel. Napriek tomu som scenáru zožral všetky návnady a tešil som sa na odhalenie tajomstiev jednotlivých dejových línií. Vo filme zhorelo dosť príbehov. Jeho scenár by som k nim však nepridal. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama