Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (111)

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadila animace, posun postav, zasazení děje do dnešní doby, dabing, nic... ale "klasický" Hurvínkem mě dokáže pobavit i v dospělosti, kdežto toto až asi na dva tři momenty nebavilo, ani mi to nepřišlo dějově moc dobře promyšlený. Věřím, že ale pro děti to musí být super, i když si myslím, že ani pro ně by neuškodilo trochu víc invence. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může natočit v roce 2017 něco tak hrůzného. Pane bože jsme v roce 2017 jako vím, že u nás animace nebude na tak dobré úrovni jako Pixar nebo Dreamworks, ale aspoň si na tom mohly dát záležet. O logice, scénáři a postavách ani nemluvě. V týdnu jsem koukal na Příšerákovi https://www.csfd.cz/film/507518-priserakovi/komentare/ z toho samého roku a proti tomuhle je tam animace na oskara. Několik chyb co člověk může postřehnout a neřeší se V půlce filmu dává Hurvínek ovladač kamsi na strop jde a padá pod ním trám, aby v následující scéně ten trám byl netknutý (to se jako sám opravil?) Postavy padají z velkých výšek a absolutně se jim nic nestane dejme tomu, že u těch loutek se to dá akceptovat i když pokud byly živé tak by se ji mělo něco stát, ale u ostatních ani omylem. Opravdu by si dal hlavní padouch někde vystavit svou slabinu, aby ji někdo našel a dokázal ho pak zlikvidovat Postavy brečí a vůbec jim netečou slzy to samé, když se smějou nejde to ani poznat Pokud k oživení loutek potřeboval ten ovladač a aby ho někde nainstaloval proč ho má na konci vystavený a ty loutky se hýbají, když v předchozím ději pokud nebyl zavedený se hýbat nemohly. Po městě tam létá drak a levituje budova a absolutně to nikoho nezajímá Proč jacýsi netopýři říkají něco o jestřábech vždyť je to úplně jiný tvor A na závěr nejtupější scény Spejbl příjde do muzea kde se pohádá s Hurvínkem, který mu říká, že loutky jsou živé (samozřejmě má pravdu) pak se před Spejblem objeví živý drak a on se stále hádá a draka ignoruje (opravdu kdyby někdo viděl živého draka tak by to neřešil?) a na konci Mánička kope do hlavního záporáka a on ji ignoruje a bojuje dál proč mu rovnou nesebrala ten ovladač, když u něho byla blíže než Hurvínek a narozdíl od něho ji ignoroval. 5 procent za zhruba 3 vtipy co mě pobavily ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

"Hurvínek a kouzelné Muzeum", rozhodně není propadák. Doba se změnila, takže proč by i nám tak známé dřevěnné postavičky bez gest a mimiky, ji náhle nemohly mít? Hurvínek určitě zaujme malého diváka, a oblíbí si ho. A právě malému divákovi je tenhle film určený, třebaže klidně snese i zařazení - rodinný film. Hurvínek statečně bojuje proti likvidaci muzea, a vede si v tomhle boji, díky přízni osudu velmi dobře... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Spejbla s Hurvínkem jsem vždycky řadil až do "druhé ligy" večerníčků. Proto jsem i k filmu přistupoval opatrně a bez očekávání. A byl jsem příjemně překvapen. Vizuálně nadstandardní a graficky nápadité prostředí i postavy jsou rozhodně nečekané. Horší je to s příběhem, který je řekněme "nekomplikovaný" a jen se tak snaží držet to tak nějak pohromadě, což se ne vždy daří. Každopádně děti to baví a mě to neurazilo. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu bolestivé a jak zmínili mnozí, animace byla paradoxně tou nejlepší věcí. Film ale jinak neskutečně trpí. Je vidět, že zde bylo jakési povědomí o tom, jak se ty animáky v zahraničí dělají. Bohužel, tady to pořád neumíme. Dialogy jsou často na hranici trapnosti, ale mnohdy i na hranici nutnosti. Spousta řečí padne jen proto, aby se mluvilo. Scény a záběry jsou mnohdy neúnosně dlouhé, jako by si střihač nebyl jistý, kdy scéna graduje, a tempo filmu je tak v troskách. Některé situace nemají důvod být tak dramatické, jiným to naopak chybí. Za tohle prostě nemůže ani scénář (který sám o sobě sice za mnoho nestojí, ale průměrný film by utáhl), tady selhala výroba. Nehledě na snahu o mezinárodní humor, která filmu bere jakýkoliv ksicht. Což je u Hurvínka vyloženě tragické. A hudba... Ach můj bože. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Hurvínek vznikl jako stereoskopický test loutek pro filmové plátno. (ČSFD)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama