Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (111)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Hurvínkovi jsem vyrůstal, stále mám doma kazety a CD s příběhy. Takže mě nový film zajímal. Předchozí film byl docela tragédie a nijak nepomohlo ani 3D, které v té době strašně frčelo. Nový film bohužel poupravuje chování postav o proti zažitýmu, které funguje desítky let. Samozřejmě proběhla i modernizace, asi aby měli děti k Hurvínkovi blíže. Příběh mě vůbec nezaujal, nějaká zábavnost úplně chybí. Nedalo mi to a pustil jsem si staré cd s příběhem a to pobavilo, tak je vidět, že sem z toho nevyrostl, jen ve filmu to je blbě podáno. Animace je docela slušná, 3D efekty zbytečné a nijak extra povedené. Škoda, snad se Hurvajs taky někdy dočká slušného filmu, určitě by si to zasloužil. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Animace je překvapivě dobrá a stylizované ztvárnění postav dopadlo výtečně, takže animátoři a výtvarníci rozhodně zaslouží pochvalu, stejně jako Jiří Škorpík za skvělý rozverný hudební doprovod. Režie a scénář nicméně selhávají na celé čáře - děj filmu je totiž zoufale nesoudržný, těkavý a místy až dadaistický. Většina snímku sestává víceméně jen z různých dramaturgických a vypravěčských chyb (třeba Mánička a paní Kateřina jsou zcela zbytečné postavy, protože za celý film neudělají ani neřeknou nic zásadního, čím by v příběhu ospravedlnily svou existenci) a kupodivu chybí i jakékoli verbální vtipy nebo slovní hříčky, jimiž Hurvínek proslul. Delší recenze ZDE. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Spejbla s Hurvínkem jsem vždycky řadil až do "druhé ligy" večerníčků. Proto jsem i k filmu přistupoval opatrně a bez očekávání. A byl jsem příjemně překvapen. Vizuálně nadstandardní a graficky nápadité prostředí i postavy jsou rozhodně nečekané. Horší je to s příběhem, který je řekněme "nekomplikovaný" a jen se tak snaží držet to tak nějak pohromadě, což se ne vždy daří. Každopádně děti to baví a mě to neurazilo. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil dokonce do kina, abych ho viděl ve 3D. Ale ani 3D z tohoto paskvilu nedokázalo udělat pěkný film. Tu jednu hvězdičku dávám za animaci. Věřím, že nebylo pro tvůrce filmu snadné rozpohybovat postavy, které jsou snad celému světu známé jen jako loutky s namalovanými výrazy v obličeji. Nyní se musely usmívat, mračit, musely jim být vidět i zuby atp. To se povedlo docela dobře. Nevadilo mi, že měl Hurvínek místo dřeváků tenisky. Má-li být Hurvínek blízký i dnešním dětem, je dobře, že se „modernizuje“. Také mi nevadilo, že příběh je založen na počítačové hře. Zvykl jsem si i na dosti odlišný hlas Spejbla. Konec konců i Miloš Kirschner dal Spejblovi jiný hlas než jeho tvůrce Josef Skupa. Co jsem však nedokázal přenést přes srdce bylo to, že se z děje úplně vytratilo to, co dělalo Spejbla Spejblem a Hurvínka Hurvínkem. Chyběly mi dialogy Hurvínka s taťuldou, kdy Spejbl napřed neví, ale pak se chytí a dělá moudrého a Hurvínka poučuje a nejednou si vzájemně nerozumí. Jako příklad uvedu třeba to, jak Hurvínek „jedl u Žofky“ a Spejbl si jeho sdělení vykládá tak, že jedl „užovky“. Tento humor, tato nedorozumění, tak typická pro Spejbla s Hurvínkem, prostě chyběla. Tvůrci vytvořili zcela podprůměrný příběh, tolik podobný stovkám jiných. Děj je v mnoha částech neskonale nudný, protože se ve filmu dlouhé minuty neděje nic jiného, než že postavy narážejí do věcí, samy do sebe a ničí vše, co jim stojí v cestě. Kam se podělo Hurvínkovo ryze české šibalství? Podle mě by děj příběhu postačil na večerníčka nebo nějaký krátký předfilm. Nepotěšila mě ani hudba – tedy pokud se u tohoto filmu dá o hudbě vůbec hovořit, neboť film je v podstatě jedno burácení. Skutečná hudba, a to dokonce pěkná a milá, se ve filmu objevuje jen na několika málo místech a vždy bohužel jen na chvíli. Proč třeba neexistují hudební motivy pro jednotlivé postavy? Podle mě se první pokus o „modernizaci“ Spejbla a Hurvínka hodně nepovedl, což je škoda. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Já považuji loutkového večerníčka s Hurvínkem za pětihvězdičkovou záležitost, takže pokud budu srovnávat s tímto digitálním animákem, tak se dostanu na slabé dvě. Není to moc zábavné, scénář podprůměrný a dabing s hudbou ( která je nepochopitelně sotva slyšet ) jsou vyloženě tragické. Ani se nedivím, že jsem vznik tohoto díla nepostřehl. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je přes 1 000 triků ve více než 400 záběrech. Nejdražší bylo pukání a propadání země kolem kouzelného muzea. To zabralo několik měsíců práce trikařům ve dvou zemích. (Zdroj: hurvinek3d.cz)
  • Ide o najdrahší český animovaný film v rokoch 1993-2021 a zároveň tretí najdrahší český film v tomto období. Film bol veľkým prepadákom v kinách o čom svedčí fakt, že ide o tretí najstratovejší film v dejinách českej kinematografie. (Raccoon.city)
  • Film byl úspěšně distribuován skoro ve 100 zemích po celém světě a byl představen na 26 festivalech. [Zdroj: Tyden.cz] (mar48)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama