Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 2

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (115)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $54,858,851Tržby Celosvetovo $173,915,772Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ U Disneya im už asi drbe s tou gýčovitosťou? Nepreháňajú tak už trochu, to ako komu sa môže ľúbiť taký brajgel aký tu ponúkajú. K tomu zas tu cpú černochov, to tu je ako päsť na oko, Luskáčik černoch? Mackenzie Foy je fajn, sympatická ale ostatné osadenstvo fakt zle, Keira nevedela nikdy hrať a tu ju zas nacpať do šiat princeznej je zas dosť mimo. Otravné a zbytočné. /20%/ ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri hviezdy. Po technickej stránke samozrejme takmer dokonalé, ale to uchopenie látky veľmi zvláštne. Nasilu tam zasa kvôli rovnoprávnosti napchať afroameričanov ála Netflix, tomu podľa mňa len a len ublížilo. Príbehovo nič extra, taký slabší mix Narnie a Alici v krajine zázrakov. Dcérke sa to páčilo, ale ja musím byť kritickejší. Dlho mi to ležalo na HDD a síce zhliadnutie neľutujem, ale s kľudným svedomím to nemôžem ani odporučiť na zhliadnutie. Len čistým priaznivcom Disneyho a jeho hraných podôb známych rozprávok. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem od Disneyho tak prázdný a nudný film nečekal. Pokud to pozitivní, co o filmu mohu říci je, že měl krásné kostýmy, je tu něco špatně. Netvrdím, že jsem fanoušek Louskáčka, vlastně ta pohádka nikdy nepatřila k mým oblíbeným, ale tato duchaprázdná slátanina, kde jsou čtyři říše spíše jen pro okrasu než regulérními světy, mě nudila nejen svou kýčovitostí, ale hlavně myšlenkovou prázdností, kdy vše stojí na tolikrát omývaných klišé, až se mi protáčely panenky. A finální zvolání "já jsem to všechno co potřebuji!" byl WTF moment srovnatelný s Jupiter vychází a scénou, kdy si hlavní postava uvědomí, že vlastně ráda štětkou protahuje záchody. Naprostý pohádkový podprůměr a skoro i příběhové dno, které pohádka může mít. A též důkaz, když většinu rozpočtu vyplácáte na kostýmy a rekvizity a pro scénáristy zbudou jen nitě. Nedopadlo to dobře. 50% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Protože originální příběh neznám, tak zatím nemohu porovnávat např. s baletem nebo německou pohádkou. Až si doplním vzdělání, tak upravím i komentář. Film je vytvořený v moderním duchu a za kvalitní počítačovou grafikou nijak nezaostává. Rozhodně neurazí žádného návštěvníka kina, ale ani nenadchne filmového fanouška. Soundtrack skoro jako by nebyl a kostýmy regentů říší byly, tak přeplácané, že se v nich ztratily, kromě švestkové víly. Velmi zajímavé bylo i herecké obsazení, které bylo vyvážené: celebrity vedle méně známých nebo skoro neznámých herců. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney tentokrát sáhl vedle a jakkoliv je na Louskáčkovi vidět že nebyl nejlevnější,vizuál a obsazení je to jediné co tu za něco stojí.Obsazení k tomu ještě tak na půl,protože Freeman a Helen Mirren jsou na plátně sotva několik minut,Kiera Knightley brutálně přehráva a jediná která opravdu něco hraje (Mackanzie Foy) má zase divně nesympatickou postavu.Dějová kostra je klasická pohádka viděná už milionkrát,ale je místy natolik zmatená a zbytečně překombinovaná,že na konci moc nezáleží na tom jak všechno dopadne.Záhadou je pak i to,proč se tohle celé jmenuje Louskáček,protože ten tu sice je,ale slouží pouze jako jedna z vedlejších postav (navíc je to samozřejmě černoch,což je v těhle pohádkách ze "staré" Anglie prostě pořád zvláštní)...40% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se od října 2016 do ledna 2017 v Londýně, Minley Manor a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. (BMW12)
  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama