Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Uruguajský režisér a scenárista Fede Alvarez natočil v roku 2016 snímok "Muž v temnote" (Don't Breathe). Nič moc som od toho nečakal, ale po jeho zhliadnutí som zostal príjemne prekvapený. Bol to napínavý horrorový thriller. Temný príbeh z vybývanej predmestskej periférie Michiganu, kde sa zo zdanlivo bezbrannej obete vykľuje nebezpečný predátor, ma zaujal. Ocenil som to silnými tromi hviezdičkami. Takže, keď som zistil, že v roku 2021 bolo vyprodukované pokračovanie, tak som si ho s chuťou pozrel. Na režisérsku stoličku tento krát usadol Rodo Sayagues. Film "Muž v temnote 2" je jeho režisérsky debut. Musím povedať, že ho tento ambiciózny uruguajský filmár zvládol technicky celkom dobre. Avšak ten príšerný scenár bol na mňa priveľa. Totálna zlátanina. A aj ten starý, šľachatý, pošahaný slepúch mi už začal liezť na nervy. ** ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jednička byla solidně nevyzpytatelným a nekompromisním masakříčkem v jednom tichým baráku. Dvojka je masakříček poněkud konvenčnější, nicméně první hodinu mu to dost sluší. Jenže... pak přijde závěrečná půlhodina, která se přetransformuje v nejdebilnější a nejotravnější sračku dekády. Děkujeme, radši budeme dělat, že se to nikdy nestalo. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Smrt ve tmě byl slušný a originální horor, který mě nijak nestrhnul, ale komerčně uspěl. Pokračování jsem považoval za naprosto zbytečný film, ale překvapivě se nejedná o film špatný. Hlavní hrdina je tentokrát za "dobráka" a musí bojovat s agresory, kteří se rozhodli unést mu dceru. Úvod je překvapivě velice dobrý a prvotní naháněčna/schovávaná v domě je skvěle natočená a napínavá. Poté přijde menší zvrat a film se posune o dům dál a stejně tak i napětí a příběh. Ke konci mi to přišlo až zbytečně uspěchané a raději bych si vychutnával krvavou likvidaci protivníku postupně, než prakticky všechny vybít během minuty v jedné místnosti. I tak se však jedná o překvapivě slušný film, který změnil žánr a neurazí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dvojka je ešte depresívnejšia a bezvýchodiskovejšia než prvá časť. Toto nie je rozhodne horor pre teenagerov, ale v jadre sociálna dráma a správa o stave americkej postvojnovej (Irak) a postkrízovej (súčasný Detroit) spoločnosti a hodnotiť ho podľa toho, ako sa budete pri ňom báť, je nepochopenie celej záležitosti. Lang je síce pri sile, zároveň už ale pôsobí ako starý, zničený človek plný neprekonateľnej bolesti a presne tak to bolo aj zamýšľané. Nie som možno príliš stotožnený so zásadným zvratom, ktorý delí film na dve časti, skrátka mám skôr dojem, že otec by dal prednosť úplne inému riešeniu. Tak preto "iba" 8/10. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jako sori voe ! Ale ta zápletka s matkou a transplantací srdce wtf ? Proč ? Ten týpek neměl snad ani sanitářskej kurz ! Takhle snad nevypadá ani veterina v zemích třetího světa. Borec jde sám transplantovat srdce, to mě dodělalo a detaily jako proč měl rukavice, když si je hned znesterilnil nasazením roušky apd snad ani nebudu dál pitvat. Co tenhle nápad měl bejt ? Je fakt, že tady se jela jedna scénáristická perla za druhou a i když jsem chtěl a očekával po celkem solidní jedničce slabší to samý, tak jsem byl právem dost zklamanej, hrozně moc pí*ovin, strašnej bullshit za 3/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama