Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Slepý muž žije so svojou dcérou v ústraní. Keď sa ale jednej noci do jeho domu vláme banda násilných mužov, ktorí chcú uniesť jeho dieťa, musí využiť všetky prostriedky, aby ju ochránil. - Opäť super jazda. Zatial čo prvá časť stavala dej skôr na hutnej atmosfére, tu sa tvorcovia viac zamerali na príbeh a jeho pozadie, do ktorého zakomponovali viacero twistov. To ale neznamená, že sa v druhej časti nedočkáme násilia, pretože toho tu je viac než dosť. Za mňa rozhodne odporúčam, a som rád, že som konečne našiel nový horor, ktorý sa zaobišiel bez riešenia rasových alebo genderových otázok. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jako sori voe ! Ale ta zápletka s matkou a transplantací srdce wtf ? Proč ? Ten týpek neměl snad ani sanitářskej kurz ! Takhle snad nevypadá ani veterina v zemích třetího světa. Borec jde sám transplantovat srdce, to mě dodělalo a detaily jako proč měl rukavice, když si je hned znesterilnil nasazením roušky apd snad ani nebudu dál pitvat. Co tenhle nápad měl bejt ? Je fakt, že tady se jela jedna scénáristická perla za druhou a i když jsem chtěl a očekával po celkem solidní jedničce slabší to samý, tak jsem byl právem dost zklamanej, hrozně moc pí*ovin, strašnej bullshit za 3/10. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Strasne neprijemna zalezitost. Brutalna, temna, depresivna. Clovek ma pocit, ze na svete uz nikdy nebude dobre. Ma to fajny beckovy 80s feeling (obcas az na hranici grindhousu) a skoda, akurat tych logickych blbosti a jednoduchuckeho scenara (obcas som mal pocit, ze to pisal Besson). Ako jednohubka to vsak funguje vyborne. Mile prekvapenie. A Lang je zase skvely. 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Mě tento druhý Don´t Breathe přišel naprosto super! Jak už tu někteří píší, pokud se někdo nesmíří s tím, že je zde postava, kterou hraje Stephen Lang v podstatě kladná, tak asi bude mít nějaké pochyby. Já jsem o tom ale moc nepřemýšlel, respektive, už jsem ve filmovém světe zažil v různých filmech a seriálech, kdy se záporné postavy stávali kladnými nebo snad i naopak. Langovi jsem zde víceméně fandil, takže asi tak k tomuhle … Film má neskutečné tempo, líbí se mi, že když je snímek někde v půli, třeba v cca 50 minutě, tak jsem měl pocit, že se to pořád z úvodu rozjíždí. Dle traileru jsem čekal, že únos „jeho dcery“ bude hned na začátku a ono to bylo jinak. První 2/3 jsou naprosto boží. Lang se zde chová skutečně jak profesionální zabiják. Je tu spousta zajímavých scén, tvořící výtečné nápady. Samozřejmě, je třeba se i přenést přes skutečnost, že to často působí trochu přehnaně. Slepý stařec a takový masakr provede. A to především ve finální třetině snímku. Takže jsem si říkal, že je to tak na hraně mezi 4 a 5 hvězdou. Ale tak nekompromisní vyvražďovací scénky, poměrně brutální vizuál, depresivní atmosféra, dobré nápady – no, nebylo poté moc o čem přemýšlet. Plné hodnocení dávám absolutně s klidnou duší. Jednička byla super, bavila mě, ale bylo to takové klasické klišé, solidní 4* jsem dal. Toto mi přišlo paradoxně ještě lepší, nemůžu si pomoci. Hudba byla taková doplňková, ušla. Škoda, že už nebude trojka, ale co už …. Tohle jsem si náramně užil! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

DON´T BREATHE je zrejme jeden z tých filmov, ktoré nepotrebovali pokračovanie. Ale žánrový fanúšikovia sa na kvalitu nahrnuli do kín a osud pre možný sequel bol spečatený. Menšiu inováciu sa mu uprieť nedá, tvorcovia sa rozhodne chceli vydať iným smerom a príbehom, opakovať sa v tomto smere by bolo jednoznačne mínusom. Predsa je snímok nezaujímavý. Scenár je pomerne nezáživný a réžia to už len potvrdzuje. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)

Reklama

Reklama