Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (160)

hEmy_ odpad!

všechny recenze uživatele

Nuže, asi už jsem z anime natolik zdegenerovaný, že mi tato "romantika" připadala minimálně zvláštní. Celá ta zamilovanost je postavena pouze na fantaskní myšlence, že dva lidi sdílejí stejný sen. Podobný stavební kámen romantického příběhu bych actually očekával spíš v anime. ^^ Chemie mezi postavami nulová (ještě aby ne, když má jedna z nich těžkou poruchu autistického spektra a druhá je dead inside děda s chromou rukou) a že by film nabízel i něco jiného se bohužel říct nedá. Extrémně slabé. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Hodně originální námět i scénář, neobvyklé ale realistické prostředí, výborná kamera a hlavně po celou dobu nezapomenutelná atmosféra i vykreslení jednotlivých postav. Výborná hudba i krásný konec, který toto nenápadné dílko povyšuje mezi nezapomenutelné filmy. To se zase maďarská kinematografie pořádně vytáhla. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě velmi dobrý film a zajímavý divácký zážitek (mj. i díky zvuku mluvené maďarštiny, která má něco do sebe). Mé výtky k tomu by asi byly jen čistě subjektivního rázu - ne zcela mi sedlo obsazení (Géza Morcsányi zabíraný zespoda během sexu mi přišel vyloženě nechutný a u Alexandry Borbély jsem pro změnu celou dobu nemohl rozhodnout, jestli se mi líbí nebo ne, protože v každé scéně vypadá jinak; stran jejich herectví ale asi nejde říct nic negativního), z děje bych klidně oželel tu dějovou linkou se společným snem (byť chápu, že je nedílnou součástí scénáře a jaksi vypustit ji by už z principu nešlo; osobně by se mi ten film ale prostě víc líbil zcela prost jakýchkoli nadpřirozených prvků) a místy se mi tam vkrádala lehká znuděnost, protože to úplně není můj cup of tea. Mimochodem nechápu, jak někomu můžou vadit ty záběry z jatek - těmto lidem bych doporučil ke zhlédnutí můj oblíbený snímek V roce se třinácti úplňky, to by teprve koukali, co se skutečně děje za zdmi jatek, haha. Film má kvůli tomu mimochodem vtipné upozornění v závěrečných titulcích: During the shooting of our film animals were harmed. But none of them for the sake of this film. We just documented the daily routine of a slaughterhouse. Opět se potvrdila schizofrenie moderních lidí, kteří konzumují maso, ale odmítají vědět o tom, co předcházelo tomu, než se k nim dostalo na stůl. Jaké odporné pokrytectví. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Be2Can - Evald] film má pro mě 2 roviny. První je, že jsem na představení potkal super sympatickou žábu, která mě prosila, ať si nesedám na svoje místo (na něm seděla ona) a přitom mi aktivně opakovaně nabízela, že mi podrží pivko. Já sice vedle ní sednul a pivko ji opakovaně nechal podržet. Avšak blbec jsem se neosmělil a nikam ji nepozval a o číslo si neřekl. To je ta smutnější část. Druhou rovinou je film samotný, který dokáže pobavit jako dlouho nic viděného a to jsme toho už viděl hodně a hodně. Námět je sice naprosto jednoduchý, ale svou neotřelostí naprosto dokonalý. Hlavní představitelku, jakožto zástupkyni všech možných poruch jako Aspergerova syndromu, OCD, autismu a bůh ví čeho ještě, si jí musíte zamilovat (stejně jako Sagu Norén z kriminálního seriálu Most). Finální procitnutí ve vaně je naprostým vyvrcholením... 83% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočený romantický film. Hungarwood opět ukazuje, čeho je schopnen. Dramatickou situaci lze snad nejlépe popsat německým označením "Torschlusspanik" (panika u zavřených dvěří), který kromě reálné situce vyjadřuje především pocit, že právě na druhé straně (za dvěřmi) je to, co je žádoucí a již téměř nedosažitelné. Použití jatečního prostředí kvůli kontrastu chápu, ale naprosto nesdílím. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Filmovalo sa predovšetkým v maďarskej metropole Budapešť. Scény vo voľnej prírode natočili filmári na východe krajiny v národnom parku Bükk. (MikaelSVK)
  • Film bol čiastočne natáčaný v skutočnom bitúnku so skutočnými zvieratami - na konci titulkov je správa: "Počas natáčania nášho filmu boli zvieratá poškodené, ale žiadne z nich kvôli tomuto filmu. Iba sme dokumentovali každodennú rutinu bitúnku." (Pat.Ko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno