Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (160)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dokonalý festivalový produkt. Zlejme dokopy kúsok nereálna, synchronicitu snov a zranení, pridajme o vedro viac krvi ako zvyčajne, nejakú tú krádež tvrdolínu (nech sa festivalovo poučený divák trochen bojí, spomenúc si na to, čo sa dialo v Srpskom filme), plachosť a zvláštnosť správania a postupné zbližovanie. Pretrepať, trochu premiešať a medveď na kritikov, ktorí ostanú z tohto PAF, zaručene víťazoslavne vycerí zlaté zubále. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Maďaři výborně! Krásně rozehraný vztahový příběh mezi veterinářkou s aspergrem a chromým ekonomickým ředitelem na pozadí naturalistického prostředí jatek prostříhaný snovými záběry jelena a laně, jejich alterega. Když už se zdá, že vyprávění skončí tragicky, jejich těla i duše se setkají. Za mě 4,5 hvězdy. Art. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi neotřelý romantický kousek, který staví na tom, že i na tom nejpodivnějším místě a souhrou těch nejpodivnějších snových náhod lze potkat životní lásku. Na snímku Testről és lélekről Vás především zaujme poklidné budování atmosféry, což ještě o notný kus přiživuje vtahující kamera a scénář. Film tedy nemá sebemenší problém vtáhnout Vás do středu dění, jelikož okrem výše zmíněných atributů se snímek rovněž může pochlubit perfektními hereckými výkony ústřední dvojice. Jen škoda té dlouhé stopáže, která je místy vážně na škodu. Skvělá práce! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Zhrnula by som to: stretnutie dvoch duší."Zrazu som dostal strach." "Hej to sa stáva. Že ľudia dostanú strach." V kontexte filmu nepodstatná veta, ale aj napriek tomu vystihuje všeličo... Film lyrický, hlboký, ale aj bizarný, pre mňa nádherné herecké duo. Občas sú scény ozaj drsné (a vegetariáni si asi potvrdia svoje predsavzatie), kontrastne zvolené prostredie bitúnku a zasneženého lesa. Ak sa vám spočiatku zdajú tí dvaja a ich spoločný sen ozaj divní, s pribúdajúcimi minútami si ich pravdepodobne obľúbite. A tie minúty mi plynuli rýchlo. Mária počúva v obchode hudbu, s úmyslom nájsť niečo romantické a vciťuje sa aj do metalu. Po dlhej chvíli a halde vypočutých CDčiek sa jej pýta predavačka: "Počuj, pustím Ti svoju najobľúbenejšiu?" "Nie, ja si ju hneď kúpim", odpovedá Mária. Silný moment - Mária aj Endré si chystajú večeru, každý v svojom byte a obidvaja s ňou zápasia - každý v svojom vlastnom probléme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zábavný příběh plaché zralé lásky. Scény trochu klamou. Například kýč jak z učebnice jeleni v lese nebo děti hrající si na pasece na porcelánové váze od babičky je zde v provedené záběrů jelenů na bílém sněhu. Nehezké rituály porážky zvířat zase připomínají a agitku ochránců zvířat. Ani jednou však neplatí. Z komorního dramatu se stane bizarní událost.. Chladné sterilní prostředí bílých plášťů. Hrdinové jsou dojemní, aniž by žebrali o soucit. Chytré vystavění příběhu plynule zvyšuje napětí, tempo, vzrušení a dávky smíchu. Měkce samozřejmá nálada trvá až do konce. Minusem je určitá monotónnost. Finále tohoto žánru, který nikdy žádné ceny nesbírá si žádá sladkobolnou romanci, která je zde ale v mezích. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Géza Morcsányi, hrajúci postavu menom Endre, nie je tak celkom hercom. Jedná sa o jedného z popredných a najdôležitejších vydavateľov literatúry v Maďarsku. (Hnacik)
  • Pieseň, ktorú počúva Maria (Alexandra Borbély) sa volá "What He Wrote" a nachádza sa na druhom štúdiovom albume britskej speváčky a skladateľky Laury Marlingovej z roku 2010. (Casador)

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama