Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (277)

malylada 

všechny recenze uživatele

Slender Man patří k hororům, ze kterých se dalo vytěžit hodně muziky, ale debilním scénářem se zazdilo i to málo zajímavého, co se podařilo. Samotný koncept hororové postavy není špatný, ale to by se nesměly během filmu objevovat prvky logických blbostí a jednání hrdinek by nesmělo připomínat kvarteto ze zvláštní školy. To vše se dalo zkousnout, protože práce se zvukem a hudbou navozuje příjemné napětí. Bohužel tápání od samotného začátku se projevilo ke konci, který naprosto nedává smysl a režijní kreativita v závěru je vyloženě nepochopitelná. Slander Man se zařadí přesně mezi ty horory, které promarnily svůj potenciál.......35% ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

2/10 – Když šel tento film do kina v létě v roce 2018, ještě jsem ani neměl minimální věk pro to, aby mě na něj na Chodově pustili. Vzpomínám si, jak jsem horečně zvažoval, jestli mám přemluvit tátu, aby mě doprovodil do kina na tohle, anebo raději počkat necelé dva měsíce a ukecat ho, aby se mnou šel na nový restart série s Michaelem Myersem. Ve hře byla mobilní hra se Slendermanem, kterou jsme se spolužáky pařili o přestávkách a jejíž filmová podoba by nemusela být vůbec špatná, a také skvělý trailer, kterým si mě nový Halloween pekelně zaháčkoval. Nakonec zvítězila břitva a lesního kravaťáka bez tváře jsem tak úspěšně odkládal až doposud. Nyní, když jsem Slender Mana zhlédl, můžu s klidným srdcem říct, že jsem se rozhodnul správně a vůbec by mi neuškodilo, kdybych oželel tuhle nevyvedenou adaptaci, která slavného postracha lesů a creepypast degraduje na tupého démona, kterého si vyvolá parta puberťaček z dlouhé chvíle pomocí YouTube videa. Slender Man je možná podprůměrný horor, ale hlavně je to až bolestně špatný film. Nulové představení hlavních postav, plus všechny to jsou arogantní drzé pipky, takže Útlý Muži, držíme ti palečky, snad je dostaneš všechny. Způsob vyvolání Slender Mana do značné míry kopíruje Kruh, bohužel zde podobnost končí. Samara měla jako strašák alespoň něco do sebe, Slenďa se vždycky jenom zbůhdarma objeví, osahá jedné z "hrdinek" erotogenní zóny a zmizí – prostě baller. Teda na konci se ještě přetransformuje ve stromového pavouka. Taky mě docela bavilo, jak holkám zkušeně volal na Discord formou videohovoru, mám rád, když hororová strašidýlka drží krok s dobou. Abych nezapomněl, rovněž se uměl transformovat ve vzduch a vydávat divné zvuky skrz telefon, takové 5v1. Většina informací o něm je nám předána formou esemesek od neznámé ochotné puberťačky. Domnělé zešílení postav je nám vždycky ukázáno až zpětně, nikdy mu nejsme pořádně svědkem (maximálně ve snu) a ve všech případech útočí na vaší logiku množstvím otázek, třeba jestli je vzhledem k časoprostoru možné, aby dívky jen tak ve volném čase popsaly 100 papírů kresbičkami černého panáka a přišpendlily je na strop, proč mají proboha nástěnky na stropě, kde vzali tolik špendlíků, proč je rodiče neodvezli k doktorovi, když to viděli, kde na to vzali čas, muselo jim to dát desítky hodin práce, kde vzali tolik černých pastelek, proč by je k tomu Slender Man nutil a proč a proč... a hlavně PROČ by to někomu připadalo jako dobrý nápad na zfilmování. Stručně a přehledně: "Celý snímek je hrozně stupidní, naivní a z vysoka kašle na smysl, cílem je jen někoho postrašit." ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

No jo. Typický rádobyděsivý horor s partou študáků, kteří narazí na legendu o příšeře a příšera je začne pronásledovat. A to, že tu máme Slendermana není automaticky známka úspěchu. Bohužel tenhle film to potvrzuje co nejvíc to jde. Je to nudné, nevyděsí to, lekačky absolutně nefungují, postavy nijaké a scénář je plný logických děr - ztratí se jim kamarádka, o něco později druhá, ale rodiče těch zbylých kamarádek absolutně nic neřeší, je jim to ukradené a když má jedna z nich neustálé nočním můry, stále to je jejím rodičům ukradený. Nakonec to ani nevyvrcholí, nic se na konci nestane, žádné překvápko nepřijde. Dokonce i můj bratr by vymyslel mnohem lepší konec, než jaký byl tady. Dávám hvězdičku za to, že se to u těch nočních můr aspoň snaží vyděsit, nedaří se to, ale snaha tam je. Aspoň něco. Jinak ztráta času. A o Slendermanovi asi dobrý film nikdy nebude. Možná jedině, kdyby se toho chopil Dowdle, stálo by to za to. 1* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Populární předloha proměněná v hodinu a půl rutiny, nudy a beznaděje. Filmový Slender Man je viditelně značně ořezaným hororovým kouskem, který nad rámec využití asi nejznámější creepypasty nenabídne zhola nic nového, originálního nebo alespoň zajímavého. Řemeslně podprůměrný kousek nemá moc co zachránit a ani docela slušná hudební složka neudělá z téhle žánrové rozcvičky nic lepšího než jen slaboduchou snahu přiživit se na popularitě něčeho co už nějaký ten čas není úplně v kurzu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Pro tyhle novodobé horory mám slabost, ale už se to začíná kazit. Točí se jich zbytečně moc, je to už ohrané, nudné a bez nápadu. Třeba takový nedávný filmík Truth or Dare mi nečekaně sedl (trochu mi připomněl sérii Final Destination). No nic, nyní k tomuhle počinu zvaný Slender Man. Děj je dost primitivní, ostatně jako vždy u těhle podobných horůrků. Jenže celé mi to přišlo umělé a někdy i trapné – celá to postava bubáka Slender Mana. Po technické stránce, zvuků apod – to bylo celkem ok. Jenže tu nebyla žádná lekačka, ani pořádná děsivá atmosféra, prostě skoro nic. Ženské hrdinky začali ubývat (děsivý bubák Slender Man je postupně lapil) a v poslední 3/3 filmu to začalo být strašně zamotané. Opravdu jsem nevěděl co je realita, co je sen. Nevím, moc mě to nebavilo. Ale až taková sračka to nebyla, proto dávám ty nejslabší možné 2*. Je to spíš na tu jednu, ale z protekce, že mám tento žánr rád, tu druhou dám, potenciál a námět byl dobrý, bohužel to bylo celé špatně natočené. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje z gramofonu, je „Maggot Brain“ od Funkadelic. (Duoscop)
  • Promo fotky k filmu se pořizovaly v Bostonu od 19. června 2017 do 28. července 2017. (DominikMH)
  • Film obsahuje několik potitulkových scén. (Duoscop)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama