Reklama

Reklama

VOD (1)

Film se odehrává ve 30. letech minulého století během Velké hospodářské krize. Ned (Robert De Niro) a Jim (Sean Penn) jsou dva zlodějíčci, kteří se dostanou na svobodu poté, co nečekaně uprchnou z vězení spolu s vrahem. Oba uprchlíci míří na sever ke kanadským hranicím, které plánují překročit převlečení za kněze. Naneštěstí v jednom pohraničním městě narazí na každoroční procesí. Aby nevzbudili podezření, nechají se tito sluhové Páně odvést do kláštera, kde čekají na svou příležitost. Oba se snaží zůstat v utajení, i když se Ned zamiluje do místí krasavice Molly (Demi Mooreová). (Cinemax)

(více)

Recenze (37)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zápletka o záměně osob neni zrovna moc originální. Je to taková průměrná zábava v průměrný komedii s nadrpůměrnym hereckym obsazenim. Trochu jsem se divil, že zrovna v tomhle hrál Robert De Niro. Ale je fakt, že on má na svym kontě docela dost naprosto obyčejnejch filmů a obyčejnejch rolí, kam si šel asi zrovna odpočinout, a stačilo mu hrát jen tak na půl plynu. A tohle je zrovna jeden z těch případů. Osobně bych spíš doporučil britskej film Jeptišky na útěku s Ericem Idlem a Robbie Coltranem, což je taková víc absurdní a ujetá verze tohoto filmu. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když se komedie neumí potkat s dramatem. Proč taky fandit dvěma vězňům, u nichž se tvůrci ani nesnaží divákovi naznačit, že se do kárnice dostali nespravedlivě. Ukázat popravu na elektrickém křesle a pak nechat De Nira hláškovat s Pennem, to prostě nejde do sebe. Navíc se to odehrává v roce raz dva a bůhví proč blízko kanadských hranic, kde to vypadá jak na Klondajku po návštěvě Pepka námořníka z Malty...Demi Moore takhle mladá byla fakt nádherná! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V 89 si Robert De Niro po sérii úspěšných dramatických rolí odskočil ke komedii, kterých v té době ještě neměl kdovíjaké množství. Zpočátku ve mě film vyvolával značné rozpaky, které se naštěstí podařilo postupem času zažehnat. Nejedná se o žádné veledílo a kdo čeká bláznivou komedii ve stylu Spencer/Hill bude určitě zklamán. 55% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když pominu velkopanskou přehlídku nesmyslů a kravin, který má film na svým jídelním lístku, zamrzí především absence jakékoli žánrové složky u které bych se já, jako divák chytil. Takové příběhové nic už jsem dlouho neviděl. Člověk by řekl, že Robert se Seanem budou v takovéhle plitkosti čnít jak Mount Everest na Třebonšku, ale jejich obličejové grimasy mně přišli značně nevěrohodné. Kdyby bylo ve filmu alespoň víc Demičky, ale ani tohle tvůrci nezvládli. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #14” - Z tvorby režiséra Neila Jordana jsem doposud viděl jen Interview s upírem a dnes mi v rámci throwbacku čekala jeho zapomenutá černá krimikomedie We’re No Angels. Film sleduje osudy dvou vězňů, kteří uprchnou z vězení a jsou okolnostmi donuceni hrát kněze. Tento námět zní sám o sobě celkem zábavně, ale není tomu tak. De Niro se divně pitvoří a vypadá znuděně a Sean Penn je nevýrazný. Nenápaditý scénář nedává hercům výraznější prostor se projevit. Nejlepším momentem filmu jsou asi úvodní útěk z vězení a pak scéna, kdy je De Niro u kováře. Film zaslouženě v kinech propadl, protože na něm není zhola nic zajímavého, ani ta Demi Moore. Shlédnuto na HBO GO. 2* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo od februára do mája 1989. (m.a.t.o.)
  • Tento film je remake snímky We're No Angels (1955), pričom obe snímky mali v kinoverzii zhodnú minutáž - 106 minút. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama