Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE VODA NEDĚLÁ...“ /// Zachraň se, kdo můžeš… Destrukce podvodní stanice v přímým přenosu. Bez nějakejch dlouhejch keců se jde na věc a pak kromě zdrhání řešíme takový ty otázky, jako „Co se to děje s jeho tělem?“. Je to dost monotónní, takže jsem rád za každý nový zjištění. Asi nemá cenu zatloukat, že podvodní vetřelec dělá těm pár přeživším neustále pakárnu. Až je mi blbý dát jen 3*, protože se furt něco děje, někomu jde o kejhák, nebo někdo chcípá. Největším zážitkem by tak mohl bejt pohled na Kristen ve spodním prádle, ale… no nevím. Spousta zvuků a vizuálních efektů přišla bohužel vniveč. Tohle prostě rejža neukočíroval (a projebal studiu dost peněz). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) 20 000 mil pod mořem už mě moc nebere. 2.) Chci všem říct, aby konečně přestali vrtat do dna oceánů! 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by z toho byla fajn videohra. Nášlapaný, lehce béčkový sci-fi horor z Mariánského příkopu, kde na přemýšlení není moc času. Bohužel následkem toho chybí charakterové podloží pro postavy, takže když zařvou, divákovi na tom zase tak moc nezáleží. Což je malinko škoda, Stewartovna hraje až nečekaně dobře a stačilo by pár kratičkých flashbacků na prohloubení vztahu s kapitánem nebo tak něco. Výprava i triky jsou jinak na jedničku, stanice, obleky i Cthulhu vypadají vážně dobře. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl v kinech přetlak podvodních monster hororů, pak bych si možná stěžoval, že má Underwater jen letmo načrtnuté postavy, občas ztíženu orientaci v prostoru a akci, a že do subžánru nic vyloženě nového nepřináší. Ale vzhledem k tomu, že poslední po všech stránkách srovnatelná konkurence je Leviathan z osumdesátýho devátýho, nebudu kretén. A budu rád, že když jsem šel na horor s mořskejma obludkama, dostal jsem řemeslně výtečně vysoustruženou žánrovku, která na nic nečeká a vrhá se do intenzivní akce v podstatě hned, jak se v kinosále setmí. Peníze jsou na tom vidět, Eubank znovu dokázal, že vizuální stránku filmařiny zvládá s přehledem. Co do ambicí je Underwater z jeho dosavadní filmografie asi nejpřízemnější, ale tady je to vyloženě ku prospěchu věci. A pro mě zásadním plusem jsou nejlíp nadesignovaný potvory široko daleko. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart to svým bezemočním výrazem herecky těžce nedává, ale film sám o sobě je lepší, než jaké o něm kolovaly předpremiérové zákulisní zvěsti. Má solidní výpravu, takovou správně špinavou, že si říkáte – takhle by to fakt mohlo vypadat po katastrofě 10 kilometrů pod mořem. Bohužel uvěřitelnost toho jde tak do důsledků, že když se hrdinové dostanou do volného prostoru mimo základnu, není skoro nic v té temné vodě vidět a chaotický střih tomu nepomáhá. Závěrečné lovecraftovské bububu mě taky moc nebralo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Cameronova Propast na speedu, kde místo ťuťu motýlů jsou Prastaří. A jak se mi ne zrovna často stává že bych chtěl aby film plynul mnohem pomaleji, dal si načas s budováním atmosféry a prohlubováním i vedlejších postav, tak tady mi to věčné uhánění někam od první vteřiny docela vadilo. Film přitom sice nenudí a nedovoluje vydechnout a přemýšlet na nepříliš komplikovanou zápletkou, ale stejně bych byl raději kdyby se ke svému předobrazu, prvnímu Vetřelci, pokusili přiblížit trochu víc i v tomto. 8/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)
  • Snímek byl natočen už na jaře roku 2017, ale po té, co Disney převzal 20th Century Fox, bylo uvedení odloženo. (ČSFD)
  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno