Reklama

Reklama

Spoorloos

  • Francie L'Homme qui voulait savoir (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý zamilovaný párik z Holandska, Rex a Saskia, sa rozhodne stráviť svoju dovolenku vo Francúzsku. Obyčajná cesta autom sa však zmení v peklo v momente, keď dvojica po prekročení francúzskych hraníc zastane na miestnej benzínovej pumpe. Saskia odbehla po občerstvenie, ale späť sa už nevrátila. Zúfalý Rex sa snaží chytiť každej maličkosti, ale nič nevedie k úspechu. No nevzdáva sa. Po Saskii pátra aj po nekonečných troch rokoch. Na všetko bude mať možno odpoveď Raymond Lemorne. Muž, ktorý stojí za tajomným únosom. Je Rex pripravený prijať desivú pravdu? (Tomco)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi stal Spoorloos filmem, po jehož zhlédnutí jsem zůstal sedět s otevřenými ústy. Jde o velice zvláštně natočený thriller, který zapůsobí hlavně svým rafinovaným scénářem a ponurou atmosférou, která je zčásti budována výbornou hudbou a zvláštně osamělými evropskými lokacemi. Perlou filmu je hlavně skvěle napsaná postava psychopatického Raymonda Lemorna, kterého si zahrál Bernard - Pierre Donnadieu a kterému Jeff Bridges docela šlape v americkém remaku na paty, i když originál je nedostižný. Ačkoli film plyne zdánlivě nevinně a pomalu, závěr by se dal přirovnat k jedné z největších nočních můr stříbrného plátna. Kdyby jen Lemorne nesmrkal. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na tom scénáři se dalo určitě líp zapracovat, stejně tak i na atmosféře v určitých místech a pak mě taky celkem zklamal konec, jelikož se dal celkem lehce odhadnout (SPOILER ale kdyby Rex prostě jen zdrceně odešel pryč a kafe s uspávadlem nevypil, tak bych byl mnohem spokojenější, protože v tu chvíli už bylo naprosto jasné, že to Saskia má bohužel už za sebou KONEC SPOILERU), ale jinak za mě celkem spokojenost. Příběh mi přišel dostatečně zajímavý, v určitých scénách i dost napínavý a atmosférický, hlavně poslední půl hodina si získala moji plnou pozornost. Plus je to taky solidně zahrané a trošku i originálněji vedené, než jiné podobné thrillery. Dokonce je to i dost mysteriózní až do samého konce. Až mě mrzí, že nemůžu dát víc, ale mínusů to nemá zrovna málo a nejspíš hlavně kvůli tomu odhadnutelnému konci ani nemám pocit, že bych to někdy musel vidět znova. Takže zůstanu jen u silných 3* ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Po pozretí ma napadla pesnička Vráťu Brabenca, kde spieva: "Občane, přišli jsme Ti uříznout hlavu. Jsme slušný lidi, tátové vod rodin, máme doporučení, iks let v diplomatickejch službách...". A asi tak ako daná pieseň, ma oslovil aj taký trochu nasilu artový psycháč, pracujúci s jednoduchou príhodou a dumavo-dlhoročným odhaľovaním pozadia jej príčin a následkov. Čiže tak celkom fajn, ale nie úplne. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně originální euro-thriller. Z mnoha scén by se dalo vytěžit mnohem víc, třeba scéna z benzínky by mohla být mnohem klasutrofobičtější atd. Gene Bervoets je asi to nejlepší, co SPOORLOOS nabízí herecky (v mnoha momentech se mi vybavilo JCVD) a za nekompromisní konec dávám o jednu hvězdičku navíc. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nenápadný thriller, který mě zhruba do poloviny unavoval a iritoval pomalým tempem a PŘÍŠERNÝMI osmdesátkovými synťáky, ale nakonec mě dostal na lopatky. Hlavní předností je bezesporu vynikající, precizní scénář zkonstruovaný z flashbacků, které postupně odhalují průběh únosu i pokroucenou psychiku hlavního antagonisty, poslední čtvrthodinka je naprosto bezchybná, tleskám za nehollywoodský konec. Rozhodně jeden z nejlepších - pokud ne vůbec nejlepší - evropský thriller 80-tých a 90-tých let. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Na film můžeme narazit v knize „101 hororů, které musíte vidět než zemřete“. (pornogrind)
  • Snímek byl natočen na motivy románu nizozemského autora Tima Krabbého "Zlaté vejce" z roku 1984. (skudiblik)

Reklama

Reklama