Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V některých směrech sice podivná (ne)návaznost a někdy zmatené skoky v prostoru, ale i tak nehorázně zábavná věc plná sympatických i správně nesympatických postav, skvělých soubojů, chytrýho scénáře, kterej se nebojí naprosto nevinně odkazovat na LOTRa nebo GoT, a oku lahodící výpravy. Utíká to jako voda. První série - 85% ... Druhá série - 90% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE ROSTLINA VZKŘÍŠENÍ, KTERÁ OŽIVUJE MRTVÉ…“ /// Sledujeme historickej příběh od pacienta „NULA“, po rozšíření epidemie po téměř celém království. Zombící jsou svižní, nakažený děcka útočí na svoje matky – prostě korejskej důvtip. Nemá cenu to srovnávat s něčím jiným. Vobčas je to blbý, občas trochu napínavý, nijak zvlášť se tady nehraje na charaktery – prostě jen zlej – v pohodě. Když se pustí do silnějších rozmluv, tak bych blil. Překvapilo mě. Že bude další série, páč já bych to utnul. Jakože ukončil už tady. Prostě korunní princ dokázal, že si vládnout zaslouží, vykostí proradnýho hajzla, kterej za všechno může a lid si bude (po odstranění následků katastrofy) žít šťastně až do smrti. Jenže tohle bude až příště. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „The Kingdom of the Gods“ neznám. 2.) Prostě zombíci ve středověku. 3.) Thx za titule „Malkivian“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc "Korejská Hra o Trůny", než jen "zombie řezničina ze středověku". Úvodní dva díly svým úvodem do prostředí a postav nudí, ale jak se odbyde tento "nutný" základ i s už ohraným originem nemrtvých monster - a ty se změní z jednotek kusů na armádu - tak se rozjíždí kvalitní fantasy orgie. Které i na ty politické pletichy aristokracie, velké bitvy pěšáků, a osobní dramata pár hlavních postav nahlíží hodně neokoukaným asijským způsobem. A velkou výhodou je že na rozdíl od Hry o Trůny je hlavní příběh dokončený už po dvanácti dílech. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky hodně dobrý, scenérie, hudba, kostýmy, záběry na Japonskou krajinu. Postavy taky nejsou zrovna nejhorší, nakažení konečně jinak vymyšlení, jenom mi celkem pokulhávala akce, které bylo málo a byla celkem utahaná a neefektivní. Pár dobrých řezů katanou tam bylo, ale nic, co by stálo za zmínku. Víc mě bavila politická linka přilběhu a absolutně nechápu, jak to mohlo takhle někdy existovat. Ve výsledku celkem příjemnej seriál, kterej rychle utekl, ale zrovna tenhle se mohl táhnout a víc zabrat, hlavně u cíle. 4* a.k.a 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama