Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě hodně zaujalo tematické zasazení seriálu, kvůli kterému jsem se do něj pustil a nakonec ho dokoukal až po 6 měsících. Má zajímavou premisu, ale místy je k uzoufání nudný. Přestože zajímavě kombinuje zombie žánr s historickým dramatem, tak se to v obě žánrech drží naprostého průměru a zombies ke konci téměř vyšumí, takže zbývají intriky, jejichž děj a vývoj mě nijak nezaujal. Škoda potenciálu. (S1 - ★★★☆☆) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejská variace na Hry o trůny. Tvůrci tu totiž naprosto perfektně zkombinovali zombie masakr středověkého světa na Korejském poloostrově a politických intrik, které jsou zajímavé, baví a spolu s různorodými postavami dokáží vyvolávat sérii emocí. Vůbec se mi tu totiž nestalo, že bych se v postavách třeba ztrácel. U každé bych si dokázal najít jak silné, tak slabé stránky. Největší sranda to byla vlastně v momentě, kdy se tu projevovalo chování královské rodiny, vysokých úředníků a politiků vůči obyčejným lidem. Až z toho mám pocit, že si tvůrci trošku utahovali z tehdejší doby, ale i ze současnosti, protože to byl místy solidní extrém. Často jsem u toho vzpomínal na naše politiky, kteří si také tak rádi ukrajují z ekonomiky naší země. V naší zemi je to také hodně zajetým tématem. Království zombie toto všechno nabízí a navíc to zaobaluje do krásných kulis středověkých pevností a tamní přírody, že je navíc neustále na co koukat. Plus, až uvidíte tu akci, tak mi věřte, že nebudete chtít lepší. To je prostě nářez. Přemýšlel jsem, proč tomuto seriálu nedát pět hvězd a vlastně jsem nenašel jediný důvod. Po dvou sériích tedy převládá totální nadšení a jsem zvědavý, co se bude dít dál. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seriál s letos zatím největším rozpočtem, komparsem, a nejštědřejšími kulisami (neskutečná příroda), vedle kterého se ta nudná dementní trapárna se zombíkama od AMC může jen zahanbeně krčit v koutě. V Jižní Koree milují Pána Prstenů a comicsové The Walking Dead, a rozhodli se to skrze Netflix dát zatraceně hlasitě najevo. Ten šílený twist a monstrózní cliffhanger v poslední epizodě, to bude horší než čekání na finální sezónu Hry o trůny... ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Seriál Kingdom funguje vo všetkých rovinách a polohách, ktoré si zaumienil. Výborne zmáknutá seriálovosť a nadväznosť (nebingeoval som), výborné a jasné politické i intrigánske prostredie, vydarení zombieci a aj ich ataky. Herecky na pomery juhokorejskej televíznej tvorby taktiež nadpriemerné a veľmi ma teší, že Kingdom dáva presne taký zombie fanservis, ktorý sme očakávali od Game of thrones, ale sme ho bohužiaľ nedostali. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci už mnohokrát dokázali, že to so zombíkmi vedia. Tento seriál je veľmi zručne natočený a navyše krásne vyvážený, pretože našťastie nikoho nenapadlo naťahovať to na 10-12 častí v jednej sérii. Tých 6 epizód v jednej sérii je fajn, presne toľko, koľko treba. Veľmi dobre premiešané žánre horor-akčný-historický, funguje to dokonale. Jediné, čo mi kazilo zážitok je to nešťastné kórejské herectvo, hlavne v napínavých scénach, presne tam, kde by sa iný tváril smrteľne vážne. Schválne si všimnite ako hrajú strach, či už je to strach pred zombíkom či panovníkom, je to až trápne, možno to mal byť vtipný prvok, ale nefunguje to. Vážnejšie uchopenie by možno znamenalo plný počet hviezd, takto "len" silné štyri. 80%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama