Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem, či "zombie". Zombíkom by predsa malo byť jedno, či je teplo, zima, alebo svetlo či tma. Proste ožijú a žerú živých. Ani som ich nikde nevidela tak utekať, iba sa potácať ako väčšina ľudí v piatok večer, keď ešte boli otvorené krčmy. Podivný mix zombíkov a upírov, a veľmi podobné prvky s GOT. Tuto "zombíci", tam bieli chodci, tiež nemali radi oheň a vodu. Tam kráľovské rody, tu klany. Akurát, že kto je kto som mohla iba tušiť, lebo všetci vyzerali rovnako. Mimochodom neviem, či by som dokázala brať vážne niekoho, kto nosí na podivnom klobúku dve obrovské pierka, alebo predo mnou kričí čurákuje v tých podivných háboch. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zatímco celý západní svět se už devět let utápí v největším hypu televizní historie a nekriticky hltá nefunkční telenovelu s tragickými postavami, kdy se v té lesní parodii na zombie seriál (přesně) 131 epizod vůbec nic nestane. Korejci se s tím neserou a během šesti epizod plných svižného tempa, představí výpravné historicko-politické drama z feudální Koreje, doplněné o zombie horor jak z příručky moderního zobrazení starých hororových prvků. Samotného mě až šokovala schopnost tvůrců tak umně skloubit zdánlivě nesourodé historické drama a akční zombie horor do funkčního celku. To vše ve filmařském hávu vysokorozpočtového západního seriálu (vypadá to vizuálně ještě lépe než nedávný Marco Polo), ovšem vše "Made in Korea" + podpora Netflixu. Ten seriál je zkrátka tak kvalitní, že v něm fungovaly i ty grotesktní postavy, které měly komediálně odlehčovat děj. Jestli se tomuhle neodklepne pokračování, bude to seriálový zločin. 95 % ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejská variace na Hry o trůny. Tvůrci tu totiž naprosto perfektně zkombinovali zombie masakr středověkého světa na Korejském poloostrově a politických intrik, které jsou zajímavé, baví a spolu s různorodými postavami dokáží vyvolávat sérii emocí. Vůbec se mi tu totiž nestalo, že bych se v postavách třeba ztrácel. U každé bych si dokázal najít jak silné, tak slabé stránky. Největší sranda to byla vlastně v momentě, kdy se tu projevovalo chování královské rodiny, vysokých úředníků a politiků vůči obyčejným lidem. Až z toho mám pocit, že si tvůrci trošku utahovali z tehdejší doby, ale i ze současnosti, protože to byl místy solidní extrém. Často jsem u toho vzpomínal na naše politiky, kteří si také tak rádi ukrajují z ekonomiky naší země. V naší zemi je to také hodně zajetým tématem. Království zombie toto všechno nabízí a navíc to zaobaluje do krásných kulis středověkých pevností a tamní přírody, že je navíc neustále na co koukat. Plus, až uvidíte tu akci, tak mi věřte, že nebudete chtít lepší. To je prostě nářez. Přemýšlel jsem, proč tomuto seriálu nedát pět hvězd a vlastně jsem nenašel jediný důvod. Po dvou sériích tedy převládá totální nadšení a jsem zvědavý, co se bude dít dál. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: Zombíci a feudální Korea je něco, co bych si nikdy předtím dohromady nespojil. Škoda, že těch 6 dílů je jen úvod k mnohém většímu pokračování a končít opravdu "storm the gates" cliffhangerem. Ale atmoška a postupné šíření nákazy na pozadí mocenského boje o trůn je fajn. Škoda, že opravdu je to tak utnuté, bez nějakého zakončení. Season 2: Navazuje přesně tam, kde první skončila a uzavírá v podstatě příběh, ale na konci je časový skok, který připravu děj pro třetí sérii. Jinak jak první byla spíše detektivka a horor, tak druhá je už dost velká a brutální akční jízda, protože nakažených už jsou hordy. O stupeň lepší, než teda první série, ale v podstatě by to klidně mohla být jedna když má každá jen 6 dílů. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)

Reklama

Reklama