Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Ouwen

On je problém, že člověk nemůže znát zase všechno. Je to založené na tom, že ve všem můžeš najít postupy, či témata, která se v jisté formě opakují jinde. Teď ani neberu to, že skladatelé mají svůj styl komponování. Jinak s poslední větou naprosto souhlasím. To je to, o čem tady mluvím. Jistou podobnost s něčím tomu nelze vyčítat.

na příspěvěk reagoval Ouwen

donobonolomo

donobonolomo (hodnocení, recenze)

Ouwen

No ja si myslim, ze je tam jeste stale spousta prostoru pro originalni temata. Napriklad Utok upirich hlav s nozickami, tady myslim jeste nebyl. A co treba " Drsna Jedla " ! O houbach, co vybiraji vypalne od lidi !

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Nevka

To je bullshit, já třeba neznám kapelu, jako je Every Time I Die. Ti maj svůj originální zvuk pro každý další album. A ani nejde o to bejt co nejvíc originální, ale o to bejt co nejvíc svůj, upřímnej a dělat to svoje poctivě.

na příspěvěk reagoval donobonolomo, Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

ještěžiju

Řeknu to takhle. V hudbě je to dokonce dokázáno, ale vytvořit projekt, který by byl absolutně originální je v dnešní době prakticky nemožné. Navíc tohle přirovnání je hrozně obecné a dá se aplikovat na více projektů.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Idée_fixe

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Přiznám se, že nevím či se to tu neřešilo a nechce se mi pročítat celou diskuzi. Ale mám neodbytný dojem, že jsem kdysi v cca devadesátých letech četl povídku, možná Ikarie ale já tu fantastiku tenkrát hltal fakt hodně, čili to mohlo být i v jakémkoliv jiném sborníku a tam ten děj byl až podezřele totožný... respektive na konci povídky došlo ke zjištění, že projekt, který ta zemřelá postava rozpracovala, dokázal ty vetřelce zastavit ... čili dost pochybuju nad domnělou originalitou příběhu. Nenajde se nějaký pamětník 40 a plus jako já, který si je také téměř jistý, že v podstatě četl také ten stejný příběh?

na příspěvěk reagoval Nevka

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

"V roce 2020 znovu nevydáme v kinech ani hlásku" ... to je celé, čo sa tam píše.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Roman47

:-DDD

No já nevím jak jiní, ale já když jaksi "konám potřebu", tož mi nepřijde, že by to burácelo jako žesťová sekce ve Wagnerových operách... :-D A to ani v těhotenství.

Nevím, jak jim tam premávala voda - a když, stejně by ji asi nemohli moc pouštět, takže si myslím, že coby toaletu museli mít nějakou klasickou kadibudku či tak něco, a použití "přírodního záchodu", jak známo, nevydává takřka žádné zvuky. ;-D

Já osobně bych se děsila spíše náhlé bolesti (viz třeba ten hřebík v noze), kašle, rýmy, a tak podobně, ale především že děcko vydá nějaký zvuk, kór mimino.

Roman47

Roman47 (hodnocení, recenze)

Nejnáročnější by stejně bylo neustále zadržovat prdy a žít v neustálém strachu, že tento bude ten hlasitej, nehledě na to, jak to pak asi dělali s vyprazdňováním, zejména v jejím těhotenství, asi jí snad vyrobil chlápek tlumič na prdel, jinak nevím.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ještě mě napadlo, že pokud si mimčo pořídili fakt schválně, tož proto, aby se tak snáz vyrovnali se ztrátou synka ("no jo, seš takovej náhradník" :)), i když samozřejmě to nemění pranic na tom, že je to pěkně psycho nápad. Ovšem považte - takový porod, kde musí být absolutní ticho, navíc s příšerákem za zády, to si vo to tento film přímo říkal!! :-D Vlastně, co jiného by tam mohlo být takového! No dobrá, ještě třeba nějaké další zdravotní tentononc - trhání zubu, napravování zlomenin a tak... brrr... :(( Avšak porod, to je teprvá lahůdka! :-D

K vodopádu se stěhovat v podstatě ani nemuseli, ta jejich farma byla něco jako menší pevnost, zařídili si to tam vcelku chytře (až na ty orámované+prosklené fotky ;)), měli tam plno super vychytávek, vyladěn (skoro) každý detail. ;) Navíc jak by si u toho vodopádu kde vybudovali nějaké to zázemí, střechu nad hlavou, etc.... co, e?? ;-D

Uživatel Idée_fixe smazal svůj příspěvek.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ouwen

"Mute holka" :-DDD Ty cyniku! Holt nešťastná náhoda, drcla do té lampy omylem, ne? ;)

 

Jasně, v některých hororech se fakt dají ty lekačky (a tak podobně) předvídat, to pak ten dojem z filmu trochu kazí, ale aspoň se nepotento do trenek. :-D Kolikrát spíš než nějakého děsu se leknu té hudby, co do toho zařve, klasika. No musí, jinak by se tam nikdo nelekl. :-D

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

To napětí bylo vyvolaný samoúčelně a na spoustu scén jsem se dopředu připravil, protože ty postavy to vyvolali iracionálním chováním.

Proč mute holka kvůli tomu, že prohrává v člověče nezlob se, málem podpálí barák? Cmon... :D

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jasně, v pohodě...

Jako taky mně hlava nebere plno věcí, jak už zde bylo mnohokrát řečeno...

Třeba jak si prcek pustil to letadélko (či autíčko nebo kterého kozla :)) - spíš než proč ho rodiče nenechali doma hlídat starším sourozencem (zřejmě chtěli mít raději všechny děti pod dozorem) mě zaráží, proč ho neměli na očích oni sami a nechávali vzadu.

A ten řvoucí děda vypadal dost pomateně, nechtěl třeba spáchat sebevraždu, nebo prostě z jakéhokoliv důvodu se nechat chytit (např. doufal, že se třeba nějak ubrání a přijde na kloub tomu, kterak ty příšeráky zneškodnit ;-D)? No dobrá to nejspíš ne, ale vypadal fakt jako blázen, takže zřejmě proto ani nepočkal, až otec se synem zmizí za humna. :-)

Zřejmě skoro každého musí napadnout řada nelogičností, ale kdoví, jak by nakonec sami reagovali / chovali se, kdyby sami čelili takovéto hrůze, koneckonců i za (relativně) normálních okolností se někteří lidé chovají mnohdy dost nelogicky. ;-D

Mohl to být ve filmu účel, kdoví, ale musí se ocenit originální nápad i zajímavé zpracování.

Chápu, že u hororů se kdekdo potřebuje hodně bát, ale vždy se nedá zavděčit všem; co může jednoho vyděsit pomalu k smrti, druhého unudí k smrti. :-D

Já se třeba bála, mně totiž vyděsí pomalu i Pohádky Ovčí babičky. :-D

Ale tady by se to napětí fakt dalo krájet...

na příspěvěk reagoval Ouwen

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ouwen

Myslela jsem to samozřejmě jako tak, že ono těhotenství bylo nechtěné, nebo ty jsi nikdy neslyšel o tom, že žena může otěhotnět, i když např. bere prášky, nebo si chlap tzv. "dává pozor", prostě i když těhotenství (zatím) neplánuje??

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

"Navíc to přeci nemuseli vůbec plánovat, prostě "se zadařilo".

 

Monstra demolují planetu a vraždí kohokoliv, kdo vydá zvuk. Chceš mi tvrdit, že ty postavy si nejsou vědomi toho co dělaj?

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Proč furt napadáte jen Evelyn, že "se nechala zbouchnout"? Tak snad na "to" byli dva, ne?? Navíc to přeci nemuseli vůbec plánovat, prostě "se zadařilo". Nebo ona snad vyloženě chtěla otěhotnět??! V tom případě souhlasím, že je mimoň. Ovšem pokud to nebylo nějak "za zády" manžela (jako např. že schválně přestala brát prášky, nebo tak něco), tož pak on taky. :-D

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Protože já tam nic nenašel dobrýho, ten film prostě ve všem selhává.

Zatimco já ti zde udávám příklady, proč film špatný je - tys zatim neobhájil tu genialitu střihů a zvuků, které tam absentují. Já to chci vidět i tvejma očima, abych na to právě hleděl objektivně a doted si mi nevysvětlil nic z toho, co tam vidíš ty. Je to extrém? Ani ne, na filmy koukam kvůli sobě, né kvůli tomu aby moje hodnocení odpovídalo.

Na hvězdičky nekoukej, koukej na to co píšu. Já se upínám na tu špatnou stránku, protože to dobrý zadupala a to dobrý nefunguje samo o sobě, pač ani pak nevidim v tom smysl.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Ano, to tvrdím a není to naivita, ale objektivita. Navíc to už Tvůj "problém" a né problém toho filmu, že to takhle bereš, a zase se dostáváme k tomu, že si spadnul do svýho pohledu na filmy... Já jsem schopnej si svým způsobem užít i film, kterej je z jedný stránky hodně špatnej a z druhý skvělej. Nechápu, proč bych se měl upínat jen na tu špatnou stránku. 

Dle mýho názoru je dát takovýmu filmu odpad! hloupej a zbytečnej extrém. Podle Tvýho názoru ne. Beru to.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Ty tvrdíš, že ta špatná věc nezničí tu druhou, to jsi tak naivní? Já jsem tomuhle filmu dal odpad, protože pro mě je to žánrovej odpad. NIC tam nefunguje.

 

Vysvětlim: Pokud postavy chtěj umřít (oni se dle toho tak chovaj), tak jim to přeju ale nasraně budu sledovat film, co mě vyloženě nebaví a pak mě ani nebaví nějakej audiovizuál, lahůdkovej střih a kdo ví co ještě. Zvuková stránka je nezajímavá, protože zde zvuky absentují :D :D a nějaký ty přechody do sluchátek mě nemaj čim fascinovat. Tenhle film je tak minimalistickej a nijakej, že mě nemá čim strhnout, protože hloupost tenhle film definuje a tim automaticky zdemoloval vše ostatní.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama