Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Konečne bezvadný horor, ktorý nepotrebuje siahodlhé analýzy, mne by k dokonalosti stačilo, keby neukázali mrchavých emzákov a keby sa všetko odohralo bez vizuálnych efektov, ale aj tak palec hore za jeden z najlepších žánrových kúskov za posledné roky, takže 90%. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru jsem nadšen. Konečně něco originálního, což zaslouží velké uznání. Napínavé celou dobu, žádné zbytečné násilnosti, vynikající herci, přiměřená stopáž, je to celé zkrátka povedené. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Výborná žánrovka ktorá ťaží hlavne z kvalitného námetu a výborne zohratých hercov. Má to síce pár nelogických momentov ale rád ich prehliadnem ak celý snímok odsýpa ako hodinky a to takmer aj bez dialógov. Pre mňa jedno z prekvapení roka nie len poli hororového žánru. ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

WOW! hodne se mi do toho nechtelo, ale jako filmovej fanatik sem si to nemohla nechat ujit. hodne dobrej napad, prostredi taky (ty svetylka!), herci super (asi se hodne ucili texty haha), pobrecela sem si, znechutil me (tichej) porod, znepokojilo me vlastne vsechno, krome skvelyho konce, tak ten byl proste uzasnej. ()

Doggie773 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobře natočený thriller, který mě upoutal především jeho napínavou atmosférou, která mi doslova vzala slova z úst. Práce se zvukem ve filmu je naprosto brilantní a dodává divákovi společně s napětím velmi intenzivní filmový zážitek. Film sice neobsahuje krvavé scény ale zato je velmi bohatý na scény lekací, které jsou nepříjemné. Díky tomu má velmi dobrou hororovou atmosféru, která se táhne od začátku až do konce filmu. Tento snímek se tvůrcům moc povedl a za mě je to jeden z nejlepších filmů, co jsme na plátnech kin za rok 2018 mohli spatřit. ()

Catella 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslela, že mi odešly repráky na televizi. Pak přišla scéna s holčičkou a letadýlkem a já pochopila, že jsem nepochopila podstatu tohodle filmu. Takže jsem sledovala dál a musím uznat, že vedle Hush, je to už druhý film téměř bez zvuku, který jsem viděla a který je opět tak nějak WOW. Parádní. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Velmi originálně zpracovaná tematika, která nepředhazuje laciné lekačky, s klišé scénami, které by vás nepřekvapily a jen otravovaly. Naopak, zde nevíte, co se stane, jelikož od začátku vše plyne tak nevinně a pomalu, až se nakonec stane první spád a vše se pak od toho stejně odvíjí. Rozhodně film nenudí a už jen ta kombinace horor + sci-fi se v historii kinematografie potvrdilo, jako výborné spojení. Takže rozhodně skvělý snímek. ()

KatnissEver 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosféra, výkony a celé to perfektně podtrhuje hudba, která vytváří celkovou atmosféru filmu. Pokud čekáte horor, tak můžete být lehce zklamaní, film funguje spíše jako thriller. Já jako hororový fanoušek jsem byla přesto napjatá celou dobu. ()

Baaal 

všechny recenze uživatele

Nemám slov, taky není proč! Tiše napínavý thriller!!! Za to dobře a svižně natočeno!! V jednoduchosti je krása, úžasná Emily! ()

10doktor10 

všechny recenze uživatele

Měl jsem velká očekávání a ano, byla překonána! Nejedná se vůbec o tuctový film, máme zde chytrý nápad, skvěle natočený a zahraný. A i přesto, že zde zůstane řada nezodpovězených otázek a je vyřčeno jen minimum slov, tak mohu film maximálně doporučit. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Film Tiché miesto je o nutnosti zostať ticho, keď chceš prežiť. Tiché miesto je scifi thriller, ktorý keby nastalo v skutočnosti, by pre mňa osobne znamenalo nočnú moru. Keďže milujem kultúru vrátane opery a koncertov, ja by som bez zvuku bola len polovičný človek. Ja osobne nepovažujem tento film za horor, ale skôr za apokalyptický scifi film, lebo kvôli tomu ako sa chováme my ľudia k životnému prostrediu a k našej planéte nám to možno raz vráti, či už formou nejakého mimozemšťana, alebo odplatou z prírody... Tento film mi pripomenul iný film Udalosť, ďalší apokalyptický sci film, keď niečo neznáme vo vetre a v prírode znamená smrť. Film Tiché miesto je je scenáristickým a režisérskym dielom nadaného "obyčajného" herca Johna Krasinskeho. A John Krasinsky hrá aj hlavného hrdinu a jeho manželku hraje jeho skutočná partnerka Emily Blunt. Herecký koncert Johna aj Emily a veľmi presvedčivé a civilné hranie aj 2 detských predstaviteľov. Tento film ukazuje, že ak je dobrý scenár a správne uchopená réžia, nie je potrebné mnoho slov a aj tak vás film drží v napätí od začiatku do konca. Prvá polovica filmu je pomalší rozbeh pre druhú polovicu filmu, alebo ako by som ho nazvala "hlučné finále". Skvelá dramatická a apokalyptická hudba Marca Beltramiho dotvára hlavne akčné momenty, keď treba "držať hubu" inak "budeš sústom k večeri" zaujímavého sci-fi monštra. U mňa 90%, lebo som 90 minút nedýchala od napätia a len niekoľko krát som nahlas vydýchla keď sa ohava zahryzla.... ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Typický horor do kina!!!Tuhle atmosféru doma ze své HDTV/DVD nevytáhnete , ani kdybyste zrovna rodili vedle slepého , leč na ouško citlivého mutanta. No přiznám se hltal jsem to. Ono to totiž má všechno. Lekačky, postavy, psycho, drama a docela solidní záporáky typu Vetřelec. Vůbec se nás to nesnaží obtěžovat tím co se stalo, proč se to stalo a kde se to vlastně posralo. Neeeee!!!Tady máš a žer!!!A je pravda, že tempo je to slušné i přesto , že ve filmu řeknou dohromady snad 10 vět. Neotřelé, neokoukané , nápadité a krutě dobře zahrané!!! ()

Tomiczekk 

všechny recenze uživatele

Tím, že to byl "tichý" film se člověk více zaměřoval na scény a tím víc to prožíval a ošíval se při lekavých scénách :) jen to skončilo v moc zajímavé akci, škoda - chtělo by to pokračování. ()

gabivo 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že nejsem sotva hororový nadšenec, ale tento horor příjemně překvapil. I když pro mě někdy přes zavřené oči..dalo se na něj hezky koukat. Líbilo se mi, jak byla ukázána soudržnost a podstata rodiny. Strhující děj, který se neobešel bez obětí, ale úžasně poukazuje na psychiku a sílu člověka. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Asi bylo řečeno vše. Dodávám, že tento film má všechny atributy stát se kultem. A vůbec bych se nedivil kdyby bylo pokračování.... ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama