Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný krimi film s hviezdnym hereckým obsadením. Má celkom dobrý príbeh o detektívovi, ktorý sa spojí s odborníkom na japonskú kultúru, aby mohli vyriešiť vraždu ženy spáchanú počas večierku v japonskom podniku. Spracovanie ale moc nezaujme, tempo filmu je príliš pomalé, kedže je zbytočne moc dlhý a pritom takmer nič zaujímavé sa tu ani neudeje. A navyše takmer všadeprítomná erotika je tu nevhodná. Akcia sa tu ani hodnotiť nedá, aj napriek obsadeniu Snipesa sa tu nájde len jeden krátky súboj, ktorý je ale úplne obyčajný a tak nezaujme a rovnako je na tom aj ostatná akcia, ktorej je ale úplné minimum. Herecké obsadenie je výborné a je bezpochyby hlavným kladom tohto filmu, či už hlavné duo Wesley Snipes a Sean Connery, k tomu poteší aj Tia Carrere, Cary-Hiroyuki Tagawa a Harvey Keitel. Réžia a technická stránka sú v rámci krimi filmov čistý štandard. Vychádzajúce slnko je film, na ktorý sa dá aspoň raz bez problémov pozrieť, ale okrem hereckého obsadenia ničím výraznejšie nezaujme. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 53%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady nehrát ti herci, co tu hráli, a nerežírovat to Kaufman, byla by to nuda na n-tou, jako kdyby točili Grishamovku. Takhle to má aspoň nějakou šťávu, i když ukecanou, na akci dojde až ke konci. Japonci mi z toho vypadli jako pokrytečtí hajzlíci, co říkají něco jiného, než myslí, a děsně se diví, když někdo bere vážně, co říkají, a nepřemýšlí, že to mohli myslet jinak. Jestli je to tak, ani se nedivím tomu množství rituálních sebevražd v té kultuře, protože se tam žije v permanentním klamu, a když se někdo dozví skutečnou pravdu, musí to být jak výbuch papiňáku. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja recenzia : Webster Smith (Wesley Snipes) nosí hodinky značky Citizen Promaster a John Connor (Sean Connery) nosí Rolex Datejust. (dyfur) 12.5.2024 - slabé - teraz iste ,ale ani v rokoch 90-tych to nebolo žiadne "terno"....trápne sexuálne scény, tie nasilu v obraze nahotinky, tá téma :akože Japonsko -  v budove -  v USA..... len podpriemer- ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Japonská čtvrť, která končí Velkými nesnázemi v Malém Japonsku. Philip Kaufman by asi býval rád držel Crichtonovu předlohu v rovině decentního, mrazivého thrilleru a film jím první dvě třetiny času vícero méněro je. Nepřehledné prostředí japonské korporace, japonských způsobů, japonských obchodních taktik a nejen japonských sexuálních libůstek produkuje specifické xenofobní napětí. Těžko říct, jestli to byla tvůrčí volba, že se ke slovu v určitém okamžiku dostává "akce" a zdařile budovaná atmosféra a la Polanskiho klasika (rozuměj: není jisté, o co tu vlastně jde) se poroučí okamžitě do prdele. Jistou záruku diváckého potěšení přetrvávajícího až do konce představuje kromě dalších hereckých es Steve Buscemi a Raye Wise samozřejmě Connery v modu You Only Live Twice, přestože nutit ho v pokročilém věku do bojových scén po boku namachrovaného Snipese je stejně nefér, jako chtít po Snipesovi produkovat ve stínu ex-Bonda charisma. Film, který na mě už v útlém věku v kině udělal značný dojem (kozy! šoustání! škrcení!), který mohl být pro dospělé publikum jen při troše producentské blahovůle daleko lepší. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Pokud bych napřed nečetl Crichtonovu již tradičně skvělou předlohu, tak by mé hodnocení bylo určitě o dost vyšší. Jenomže Kaufman a scénaristé zmršili co se dalo. Nevhodně vybraní herci (Snipese bych ještě bral, ale Connerymu jeho Johna Connora nevěřím ani omylem) a hlavně úplně vypuštěná hlavní devíza knihy - naprosto zdrcující kritika (i když místy se i nešetří obdivem) Japonců. Jediné čeho se zde dočkáme, jsou už tradiční narážky na bílý rasismus (po tom japonském jako by se slehla zem) a Snipesovy "perly" - "Drsné (gangsterské) čtvrti, jsou možná poslední nadějí Ameriky". ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Identita vraha bola oproti knižnej predlohe zmenená na základe rozhodnutia režiséra. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama