Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Web Smith (Wesley Snipes) vyšetřuje smrt mladé ženy v zasedací místnosti velké japonské korporace. Už od počátku ale vyšetřování provází spousta otázek, a tak mu na pomoc přichází tajemný detektiv John Connor (Sean Connery), odborník na japonskou kulturu. Společně musí rozvázat pletenec lží, výmluv a politických intrik, než se dostanou k samotnému pachateli hrůzného činu ... Film nabízí vcelku zajímavý pohled do nitra vysoké politiky (senátor vysvětluje, svoji otočku o 180 stupňů) ale i velkých korporací, s nádechem japonské kultury. Do tří čtvrtin filmu nemám větších námitek, ale poslední půl hodinka to bohužel úplně zabila. Vyřešit celý případ tak, že budu doufat, že se vrah složí a sám přizná? Navíc asi Kaufmanovi přišlo ve filmu málo akce, musel v posledních minutách do filmu prásknout alespoň jeden souboj Snipes a Connery vs. desítka japonských zabijáků. Taktéž si myslím, že šlo více využít z postavy Steve Buscemiho .. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Stret dvoch kultúr. Jedna nerozumie druhej, ale obe chcú s toho " vytrieskať " čo najviac. Japonsko, kde ľudia sú oddaní nadriadeným a U.S.A. kde ľudia sú oddaní peniazom. Film som videl hlavne pre Conneryho, s ktorého sršala vitalita a charizma ako z máloktorého herca dlhé roky a Keitela, ktorý ma svojim hereckým výkonom vždy presvedčí. Príbeh má veľmi silné stránky a tendenciu pomaly ich ku koncu opúšťať až k naivným scénam asi pre amerického diváka. Čo chcel film povedať je načrtnuté hneď na začiatku, keď sa slnko ( symbol Japonska ) pomaly mení na dieru s ktorej vychádzajú mravce ( ich priemyselná expanzia ) a v zápätí na dieru stupí konské kopyto. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklé krimi drama s politickým pozadím, povrchní náhled do japonské byznys komunity a jejich praktik. Film není žádný zázrak, nicméně dobře odvedené řemeslo, kterému dominuje solidní herecké obsazení, charismatický Sean Connery zvláště. Nálepku "mysterózní" nechápu (opět), to tady někdo k těm filmům přiděluje namátkou? 61% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sean Connery bol aj producentom tohoto filmu a aj si zahral vo filme. Ako herec je Connery fajn /Goldfinger, Thunderball, Murder on the Orient Express/, ale ako producent je tunaka Connery za velku biedu, miestami az katastrofu. A to sa na filme plne podpisuje. Najlepsia scenka hned na zaciatku filmu, potom sa pribeh uz len dost sproste ovatoval, a z podpriemeru nevytiahli film Rising Sun ani mena ako Snipes, Keitel...... 35 % ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Povedená conneryho(byl i producentem) detektivka z netradičního prostředí, s velice dobře budovaným napětím a atmosférou. Knižní předlohu jsem nečetl, tudíž nemohu srovnávat. Doby, kdy Snipes ještě točil kvalitní filmy a Connery vůbec točil, jsou bohužel zřejmě nenávratně pryč. O to více si pak můžete Vycházející slunce vychutnat. Zvlášť když výtečné ústřední duo doplňuje skvěle úlisný Harvey Keitel, či v takřka cameo roličce Steve Buscemi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Vycházející slunce“ od Michaela Crichtona. (Chris Masters)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama