Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by se mě někdo optá ´´ viděl si thriller Hold the dark na csfd.cz to má 62 procent,, tak mu rovnou řeknu, že viděl a větší píčovina snad ani neexistuje. Celý film sledujeme jednoho magora co zjistí, že mu vlastní ženská zabila děcko (proč to udělala se nedozvíme) asi mu z toho přeskočí (už v Iráku pozabíjí jakési teroristy a jednoho amerického vojáka co znásilňuje ženskou) a rozhodne se, že ji najde. Po cestě pozabíjí několik policajtů jakousi starou indiánku a indiána a koronera a nakonec, když tu ženskou najde tak spolu odejdou kamsi do divočiny (pointa jak prase teda) . Celý film se neskutečně táhne (3 krát jsem u toho zaspal) a přišlo mě to nekonečné všichni zde mluví úplně potichu což je úplně zbytečné a smysl toho jsem nepochopil a tváří se důležitě jako by sežraly největší moudrost na světě. Herecké výkony 0 zápletka žádná jde se z bodu A do bodu B a konec žádný jelikož se nic nedozvíme. Zbývá otázka co zde pochválit tak možná maximálně přírodu, ale to si můžu pustit dokument rovnou z National Geographic a vyjde mě to lepší. Nejlepší komentář macejko1979 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vyje-li v tobě vlk... manželce zmáčkni krk! Synáčka vyhrabej lopatou, červy z něj vytahuj pinzetou." A taková pěkná bajka o bláznivých, zvlčilých lidech a o krutých, leč jinak normálních a empatických vlcích to mohla být, škoda. I já, coby člen dravé, leč zdravé vlčí smečky, jsem nejprve spokojeně čenichal po krvavém sněhu příběhu a radostně poňafával nad každou bolestí rozervanou duší a nad lidskými troskami všeho druhu, jimiž byla řídce osídlená Aljaška hustě zalidněna. Ale postupně se mi začala nevolí ježit srst na hřbetě a mé ňafání přešlo v zlověstné, vzteklé vrčení. Od krádeže synáčkova těla s mimózními vraždami (prosté odzbrojení a spoutání by účelu posloužilo stejně), přes mariňáka, zabijáka z Iráku a t.č. již i sériového vraha, prchajícího se staženým ocasem před starou bábou z motelu, byť s puškou. Místo aby si v lese pomazal obličej vlčím trusem a takto maskován se připlížil zpět a prokousnul bábě krk, nebo tak něco. Dále Cheeon - ten by byl fajn v samostatné vražedné bajce, zde to byla rušivá odbočka (byť chutná a šťavnatá jako rare steaky z mladých policajtů). No a to sáňkování se synáčkem v samotném závěru, při hře na happy wolf family, to byl hřebík do rakve a facka kamarádovi Cheeonovi a jeho indiánským pohřebním rituálům. Co se jednou rituálně zahrabe, to se už nevyhrabává, aby měla duše klid, bohajeho! Dvě hvězdy. Na 5 hvězd bych šel při alternativním závěru: Synáček sice vykopán, ale jen proto, aby se k němu mohla přitulit v tu chvíli láskyplně uškrcená maminka Medora, pak oba zase zahrabáni. Vernon odchází do lesů, pokleká uprostřed klidně sedící vlčí smečky, kamera švenkuje na hřebeny hor a ozývá se poslední, čistý výstřel. Závěr na pohodu, no ne? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Atmosférou sa to snaží snáď pripomínať Game of Thrones? Divoká príroda, hlavní predstavitelia si rozprávajú medzi sebou šeptom, ako by hovorili o niečom dôležitom, o niečom čo sa blíži. Ale v Hrách o tróny sa blížila zima a ona nakoniec aj prišla. Tu sa neviem čo blížilo ale neprišlo nič. Okrem občasnej streľby jak pri Stalingrade. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i pánům z Netflixu zcela uniklo o čem, že to tady pan Saulnier tentokrát vyprávěl a nebo ten obsah psal  zase nějaký blíže neurčený debil. Skutečnosti v tom obsahu odpovídá jen to mrazivé tajemství. Od režiséra úletového Zeleného pokoje, jsem nečekal nic obvyklého a ani to nedostal. Jeden můj oblíbenec tu píše, že je to silně chlapská záležitost. Hm, tak s tím nemohu souhlasit.  Zastavte temnotu je blábol pokoušející se o pohled zvířete na lidskost a je vlastně škoda, že mu nezůstaly počáteční mimikry konvenčního zasněženého thrilleru nebo neskočil rovnou do vlkodlačího hororu. Kruté je to sice dost, ale smysl to dohromady nedává žádný.  Za postavu Cheeona, která sem ale asi spadla z jiného příběhu, ty dvě hvězdy dám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Thriller, který v první fázi připomene výborný Wind River, ale velice brzy divák pochopí, že tak jednoduché to nebude. Film má výbornou zimní atmosféru a Jeffrey Wright mi nikdy nesedl více, ale scénář dost často neví kudy kam a nechává postavy dělat dost zvláštní věci na úkor soudržného vyprávění. Jsou zde silné scény a ve většině případů, výborní herci, ale občas je toho mysteriózna až moc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno