Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i pánům z Netflixu zcela uniklo o čem, že to tady pan Saulnier tentokrát vyprávěl a nebo ten obsah psal  zase nějaký blíže neurčený debil. Skutečnosti v tom obsahu odpovídá jen to mrazivé tajemství. Od režiséra úletového Zeleného pokoje, jsem nečekal nic obvyklého a ani to nedostal. Jeden můj oblíbenec tu píše, že je to silně chlapská záležitost. Hm, tak s tím nemohu souhlasit.  Zastavte temnotu je blábol pokoušející se o pohled zvířete na lidskost a je vlastně škoda, že mu nezůstaly počáteční mimikry konvenčního zasněženého thrilleru nebo neskočil rovnou do vlkodlačího hororu. Kruté je to sice dost, ale smysl to dohromady nedává žádný.  Za postavu Cheeona, která sem ale asi spadla z jiného příběhu, ty dvě hvězdy dám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hold The Dark" je určite jeden z tohtoročných filmových highlightov. Na film som bol dosť zvedavý, nakoľko Jeremy Saulnier sa ukázal ako schopný režisér. A v tomto filme sa to len potvrdzuje. Myslím si, že porovnávanie filmu s "Wind River" je v tomto prípade na mieste. Film má podobnú mrazivú atmosféru, človek z neho ten mráz cíti na tele a Jeffrey Wright je tu podľa mňa tiež veľmi dobrý hrdina. Lokácie veľmi dobre vedia dotvárať atmosféra a rovnako je na tom aj akcia. Myslím si, že silných momentiek je vo filme veľmi veľa. Každá minúta vo filme pôsobí veľmi dobre využitá a nepôsobí, že by mal nejaké zbytočné miesto. Úprimne však poviem, že niektorým veciam som asi úplne neporozumel. Najmä pri konci. Napriek tomu ale vizuálne vynikajúco spravené. Hudba je takisto skvelá. No myslím si, že highlightom filmu bude asi obrovská prestrelka, kde bude jeden obrovský masaker. Nebudem hovoriť viac. Postavy sú podľa mňa dostatočne zaujímavé na to, aby sme ich sledovali, každej sa venujú dostatočne a dokonca mi niektorých bolo aj ľúto. Opäť nechcem spoilovať, takže nebudem hovoriť viac. Film odporúčam vidieť všetkým čo majú radi mrazivé thrillery a určite všetkým, ktorí ocenili minuloročný "Wind River". Tento film je podľa mňa ešte tvrdší. A hoci si nemyslím, že by siahal až tak vysoko, tak to nič nemení na jeho kvalitách. Hodnotenie: A ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Deravý príbeh za deravý groš, bod za prírodu a haviňov, ale to som si zrovna tak mohol pozrieť niečo záživnejšie na Discovery channel. Holt, Netflix a jeho filmová produkcia je kapitola sama o sebe. Režisér sa nám snaží podať nejaké mysteriózne posolstvo, ale sám nevie aké, o ostatných zúčastnených ani nehovorím. Neviem, aká lobby tu funguje, ale na ostatných filmových serveroch sa hodnotenia pohybujú v hodne priemerných číslach. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

You are Next smíchaný s Wind River a místama meditativní krajinářskou onanií Blade Runnera (jo, vím, že to zní zvráceně a divně!). 3,5*, protože Saulnier zjevně ví, co chce, a tenhle průzkum do animalistický duše, která se dá snadno zaměnit za PTSD, si vodí navzdory smrtelně pomalýmu tempu způsobem, který vás prostě nutí neodtrhnout oči. Doma to bude výrazně slabší, už jen kvůli mobilům po ruce a dalším rozptylovačům, kvůli kterým se do toho hodně lidí těžko ponoří. Vítěz letošního TIFF v kategorii "jsem zmaten, ale neustále na to myslím.". ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Temná zvířecí metafora u které se nedejte zmást zdejším a už vůbec ne ještě horším podhodnocením tohoto snímku na imdb. Největší údajnou slabinou je jak dost často čtu horem spodem “nepochopil jsem, co se básník snažil říci” a pomalé tempo. K té první věci - “básník” se nám právě snaží říci (a několikrát to ve filmu přímo zazní), že ne všeche musíme chápat, byť se o to můžeme ze všech sil snažit. Ne vše totiž jede podle našich pravidel, natož tak podle našich zákonů. Zvláště na kraji civilizace. Zkoumání krutého (našim pohledem) zvířete v nás a apel na to nejpodstatnější... Naše děti - Budoucnost. A co je potom, nikdo neví. Každopádně kdo ví, nebo věří (v cokoli co nám je vzdálené) jedná dle sebe. Kdo je potom hoden soudit, kdo je schopen kdy pochopit? Prapodivný a nevyzpytatelný film bez odpovědí obsahující několik silných a opravdu výrazných scén. Kde já vidím slabinu (a je to čistě můj problém)? V první více jak půli filmu. Ta je totiž oproti druhé přímo geniální a tepe do žil. Nádherná kamera, skvěle tlumené herecké výkony, temná hudba a nekompromisní tvrdost. Pro fajnšmekry. Po Green Roomu opět další vykřičník a sem s dalším projektem. Jeremy Saulnier roste v dravou zvěř, stejně jako ji vytahuje ze "svých" postav. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama