Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv se adaptace liší od geniální předlohy a chybí jí značná část ze Steinbeckova přesahu a hloubky, stále se jedná o velice silný film. Co zůstává je totiž důraz na obyčejného člověka a jeho boj s láskou, závistí a vůbec boj nejhorší (a nevyhnutelný), totiž boj sama se sebou. A co se Jamese Deana týče, tak jeho revoluční herectví dnes působí možná trochu křečovitě, nicméně jeho obrovské charisma stále zůstává i po letech nedotknutelné. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Steinbeckův značně rozsáhlý román (něco kolem 600 stránek) jsem před lety četla, proto jsem byla zvědavá na filmové zpracování. Hodně toho bylo vynecháno, včetně postavy čínského kuchaře, který se o Cala a Arona od dětství staral. Byla jsem trošku zklamaná - přišlo mi, že se Kazan jen zaměřil na postavu Cala a ostatní charaktery dostaly jen hodně málo prostoru. Přesto jde o hodně dobrý a nostalgický film, když si uvědomím, co všechno mohlo z Jamese Deana ještě být...Zaujala mě i Julie Harris v roli Abry, při scéně s Calem na zastaveném kolotoči se mi tajil dech. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tento film po letech neztratil nic ze své síly. Elia Kazan je vynikající režisér, jsem si jist, že jeho filmy se budou pouštět ještě dlouho. Za kvalitu bezpochyby může i předloha Johna Steinbecka. Střízlivý realimus amerického maloměsta, uvěřitelné postavy, skvěle zahrané, vyniká nejen James Dean, ale hlavně Julia Harris. Ten příběh prostě umí vydolovat neuvěřitelně silné emoce, aniž byste tvůrce podezřívali z podbízivosti a falešnosti. Nevím, co bych dodal, tady není co vyčítat, ani kameře, hudebnímu doprovodu. Dokonalé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, u něhož jsem si poprvé skutečně říkal, že James Dean byl skvělý herec a že je ho škoda. Vlastně je to film o tom, jak může také vypadat jedna nefunkční rodina a že to není jen tím, že jeden ze synů je rebel. Finále je hodně emotivní a dovede zasáhnout, ale překvapivě film zase až tak nedovede v dnešní době překvapit vývojem. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

East of Eden silně připomíná filmy Douglase Sirka - neúnosně roztahané limonády technicolorových barev. Bohužel chybí Sirkovy podivné vedlejší postavy, díky kterým jeho dramata vyčnívají nad konkurenci. Zdá se, že popularita Kazanova nepříliš povedeného zpracováví Steinbeckovy knihy stojí jen na rebelské slávě Jamese Deana. A té já nerozumím. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama