Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Komedie, v níž veškerý humor je postaven na tom, že někdo ve vysoké rychlosti do něčeho vrazí nebo padne na držku. Potenciál námětu se hrou na honěnou je nevyužit - ono se vlastně v tomhle filmu víc mluví, než hraje na babu. Ovšem kdyby aspoň ty dialogy za něco stály, ale absence vtipu je prostě znatelná a celé se to utápí v scenáristické nemohoucnosti vytvořit něco originálního a zábavného. Je hodně znát, že děj je jen nutná omáčka kolem chtěného námětu, kdy banda chlapů hraje dětskou hru. Žádnou přidanou hodnotu nečekejte. Z hereckého obsazení má talent pro komedii jen Jake Johnson, ostatní se jen křečovitě pitvoří (zejména Ed Helms mě v poslední době svou marnou snahou o vtipnost začíná iritovat). Nedávná tematicky podobná Noční hra byla sice taky komedie na vypnutí mozku, ale aspoň se u ní dalo zasmát. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To ženy umí vařit, prát, uklízet, nakupovat, zařizovat, rodit, vychovávat, to ženy umí dělat všechny tyhle věci najednou a ještě u toho vypadat sexy. Tak proč teda vůbec existujou chlapi? No, my chlapi jsme tu od toho, abychom celej život něco honili. Auta, motorky, prachy, ego, kašpárka, ženský... Jeden by řekl, že i mlok má větší poslání, ale já osobně to žeru, jak je život jednoduchej. Tenhle film má určitě spoustu chyb a asi nebude ani dokonalej. Je přesně takovej, jaká je klukovská duše každýho chlapa. Ta sranda za všechny průsery, vysvětlování a udobřování rozhodně stojí. (Enšpígle, jestli tě někdy potkám v metru, Máš ji!) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Poslední dobou mě novodobé komedie moc neberou. Prostě se nedokážu pořádně zasmát. Téhle jsem teda nakonec šanci dal. A výsledek ? Ani pecka, ani katastrofa. Nápad to mělo opravdu výborný, to se musí ocenit. Jen to bylo celé takové nevyrovnané a v poslední třetině to ztrácelo dech a finále bylo takové zvláštní, jinak s tím větší problém nemám. Párkrát jsem se zasmál, bylo to zajímavě natočeno. Sice samé zpomalovačky, ale to mi v tomto žánru nepřekáželo. J.Renner byl skvělý i v téhle úloze. Ostatní herci se chovali sem tam trochu trapně, a to zejména ženské obsazení. Abych dal lepší hodnocení, muselo by to být vtipnější, možná ztřeštěnější a s ještě větší dějovou hloubku. Jinak celkem obstojná, lehce nadprůměrná novodobá komedie, která neurazí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po Game Night druhý komediální zářez a úspěch z USA, kde exceluje vynikající Jeremy Renner ( jedna z jeho nejlepších rolí vůbec). Líbí se mi nápad, který je i dle pravdivých událostí, ústřední pětice se povedla a vedle Rennera mě hodně bavil Jake Johnson. Gagů je sice méně než by se dalo čekat, ale zábavný tón si film udržuje celou dobu. Chvála i za skvělé Slow Motiony při "akčnějších" scénách. PS: Strašně přeji Rennerovi svou vlastní akční sérii. 80% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne roztrieštený film. Celý čas ma štvalo, že sa musím prelaďovať medzi milou (a vtipnou) komédiou, ktorá rieši, pre ľudí v mojom veku, silné témy a šialenosťou v štýle Toma a Jerryho (takisto vtipnou, ale iným spôsobom). Na prvé je to málo citlivé a na druhé málo šialené. A vo finále sa ukáže, že keby sa tvorcovia vybrali prvou cestou, mohol to byť skutočne skvelý film (a tá druhá ten príbeh totálne degraduje). Škoda, že to bolo takto zle režijne uchopené, pretože inak som sa dosť bavil a technicky to je na úrovni. Režisér evidentne vie natočiť vtipnú akčnú scénu, ale neviem sa zbaviť dojmu, že mu uniklo o čom ten film v skutočnosti je. Alebo to uniklo mne a záverečná facka divákovi bol iba zvrhlý vtip. Ale bavil som sa, radový divák bude (asi) nadšený a na konci bude mať dojem hlbokého zážitku. V tom filme to totiž je! Akurát som s tvorcami a ich vyjadrovaním nenašiel spoločnú reč. 6/10 a podobný Game night sa mi páčil viac, pretože bol crazy po celý čas a nemal som pocit, že ním chce niekto niečo povedať. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu zazní, že přátelé hrají na babu 30 let. Ke konci filmu je záběr na titulní stránku The Wall Street Journal, kde je uvedeno, že hrají 23 let. (noelcoward73)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama