Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Před tím než vám z pusy vyskočí slovo WTF berte na vědomí fakt, že tento film je založen na skutečné události! Je samosebou otázkou jak moc volně ale je prostě fakt, že na svět opravdu žije parta přátel kteří tuto hru hrají už přes 30 let. A když v lednu 2013 vyšel o této partičce článek ve Wall Street Journal. ihned na to obdržela parta přátel nabídky na to jejich eskapády ztvárnit. A tak vlastně Máš ji! vzniklo. A vlastně je to i celkem fajn. Je to pořád ztřeštěná komedie (protože jinak to snad už ani udělat nešlo) ale ten film má překvapivě občas i velice zajímavou hloubkovou myšlenku o tom jestli se vůbec má dospívat, jestli se dá zůstat dítětem i po letech nebo prostě není jednou čas dospět. A všechno toto v Máš ji! je. Pět přátel v podání Jeremyho Rennera, Eda Helmse, Jona Hamma, Hannibala Burrese a Jake Johnsona mají perfektní chemii a dá se věřit, že se jedná o opravdické přátelé. Slušně je doplňuje Isla Fisher jako šílená manželka Helmsovy postavy a Annabelle Wallis jako novinářka která tuto partu doprovází a chce o nich napsat článek. Problém visí možná v tom, že Máš ji! přeskakuje mezi žánry. Chce být hodně zábavná komedie a zároveň skáče do vážnějších not. A po hodince je tohohle přeskakování už vážně moc. Po konci mě navíc napadlo, že se asi přece jenom měli jít jinou cestou. Pozitivní je ale ten fakt, že debutant Jeff Tomsic dokáže režii ukočírovat tak, že se objeví pár zajímavých záběrů a vizuálně zábavných nápadů (postava Jeremyho Rennera trpí šestým smyslem ve stylu Sherlocka Holmese v podání Roberta Downeyho Jr.) díky kterým je ten film jednoduše lepší a alespoň občas se opravdu snaží o něco jiného. Ten film možná neví čím chce být a všechno sází tak na jistotu, zároveň ale slušně pobaví, divák se nebude cítit zneužit a navíc je vidět, že jde o komedii s hloubkou. Ta sice není patřičně využita a jedna se o celkem řadový průměr, stojí však rozhodně za to to vidět. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když samotný námět filmu zní jako neuvěřitelná pitomost, tak i přesto nabízí tato dospělácká hra na babu nejednu scénu, ze které srší humor a svižná akce. Velký podíl na tom všem má samozřejmě herecké obsazení, z něhož mě nejvíce zaujali agresivně vtipná Isla Fisher a nedostižný Jeremy "Hawkeye" Renner. Líbilo se mi, že nešlo jen o přímočaře odvyprávěnou komedii, nýbrž o filmařský kousek s nejedním scenáristickým překvapením. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Originálně infantilní, leč jednotvárně pojaté. Hlavní hvězdná akvizice Jeremy Renner hraje přeborníka ve hře na babu. To znamená, že už 30 let nikdo z jeho staré party přátel na něj s pokřikem "Máš ji!" nevyzrál. Je to tedy takový "babopanic". A celý film je o tom, jak celá frustrovaná parta hledá účinný způsob jak ho přelstít a vyzrát a něj. Pokud vám tedy stačí naprosto jednorozměrný scénář, ve kterém Renner předvádí prostocviky a Ed Helms trapné převleky, je šance, že se pobavíte. Komediální nápaditost scénář zrovna nepobral, režijně to má ale dobrá místa. Zklamání je jen z okaté zadní projekce ve scéně noční jízdy autem. A to jsou doménou režiséra Jeffa Tomsice hlavně seriály. Osvěžující je i cast, který nezapomíná na odpovídajícím způsobem obsazené mužské role, i ženy se v partě neztratily. Isla Fisher a do komedií vzácně obsazovaná Annabelle Wallis mají své ženské zbraně. Kupodivu vtipu to moc nepobralo. Já nevím, co to se mnou je, ale nezasmál jsem se vůbec. Nějak mně to celé připomínalo odnož "Pařeb", dokonce i jeden z herců se zde z populární komediální série objevuje, je to Ed Helms. Scenáristicky to sotva pokrylo stanovenou stopáž, tak půlhodina by stačila, ale celý film točit o tom, jak zastydlí čtyřicátníci provozují imbecilitu v podobě hry na babu, víc nic, mně přišlo celkem přehnané. Nechápu to nadšení a dosazení do červených čísel. Za mě lepší průměr. 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho necekal a moc jsem samozrejme nedostal. Proste takovej oddechovej film, kde se nic moc nedeje, sem tam se povede nejakej for a obsazeni je banda sympataku, ktery se chovaj jak dementi. Trochu nad prumer to zveda jednak inspirace pravdivejma udalostma, takze vydrzte az do konce filmu a hlavne nahaneci akce ala Sherlock Holmes, ty nemaj chybu. Ale jinak by filmu prospela kratsi delka nebo sviznejsi tempo, pripadne vetsi mnozstvi forku, ale jako oddechovka na jedno skouknuti to ucel plni. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Dynamická frat-pack legrace, která chápe, že největší chybu by udělala, kdyby se zpomalila. Vzhledem k příslušnosti k maloměšťácké komedii se sice celou dobu ocitáme v jasných kulisách (svatba, kancly, předměstský domky, nemocnice či golfový hřiště), ale přiznává se alespoň, že postavy jsou v nich ne úplně šťastné, protože se neustále stahují ke svým nezávazným středoškolským letům, ať již nepřerušovanou hrou na babu či slintáním po školních láskách. Nejhřejivějším momentem filmu byla tak jednoznačně plácaná na pohřbu svýho fotra. Jinak v bodech 1) Kdyby to natočil Edgar Wright, byl by to film roku a ploty by padaly jedna radost; 2) Nesnesitelnému frajírkovi Rennerovi bych rád předal babu kapotou auta; 3) Věkový gap mezi ženskými a mužskými herci byl minimalizovanej, ale děvčata na to rozhodně nevypadaj, takže to musí být pro divačky čtyřicátnice snad ještě bolestivější podívaná. 4) Obecně se zde ženské postavy používaj fakt prapodivně, ale to je asi postavený na tom, že v reálném předobrazu žádná kdovíjakou roli neměla. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se ve Washingtonu (stát USA). (Varan)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama