Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (332)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného muzikálu není tak dobré jako jednička, ale je více vyspělejší. Jednička, která byla potřeštěná, bláznivá, vtipná a utancovaná nám dělala a dělá radost všude, ale pokračování už je vážnější, smutnější a hraje na city, za což má u mě palec nahoru. Lily James byla skvělou volbou do role mladé Donny, i když jsem o ní trochu pochybovala, ale zvládla to skvěle. Christine a Julie nezklamaly, nicméně brala bych s nimi více scén, nebo alespoň ještě jednu píseň navíc. Krásné osvěžení je Cher v roli babičky, i když trošku zbytečné, ale stále dokazuje, že je diva a legenda. Meryl Streep se zde objeví jen krátce, ale za to se jedná o nejemotivnější scénu, která mě rozbrečí snad vždy. Film jsem si užívala od začátku do konce, nemusela jsem přemýšlet, zpívala jsem si písně a užívala si pohled na známé tváře, ale na jedničku to prostě nemá. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý film zaznamenal úspech svojou rozmarnosťou a sviežosťou, druhý bude navždy prenasledovať ťažkopádnosť v scenári a profitovanie z jednotky. Druhá Mamma Mia! ťaží zo spomienok hlavnej predstaviteľky jednotky (Meryl Streep ) a to je príliš málo aj na muzikál. Herecké obsadenie však nadmieru potešilo. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

V kině jsem se octla víceméně úplně náhodou, nejsem totiž zrovna fanynka prvního dílu. Je patrné, že pokračování vzniklo čistě pro peníze, film totiž postrádá jakýkoliv děj, nicméně jsem byla překvapená. Lily James je kouzelná a právě její část jsem si překvapivě docela užívala. V jistých momentech tam jde straaašně cítit ruka Richarda Curtise a to jsou přesně ty momenty, kdy máte chuť jen tak rychle zabalit kufry a nasednout na letadlo, směr nějaký odlehlý ostrov v Řecku. Zkrátka na části s Lily James se moc hezky dívá. Škoda té závěrečné půlhodiny, u které už jsem lehce trpěla, jak jsem již psala, ten film nemá děj a právě při závěrečné části si to uvědomíte nejvíce. Každopádně se v žádném případě nejedná o film, který by si zasloužil posměšky. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě překvapilo, že má být vůbec druhý díl. Byla jsem k tomu ze začátku skeptická, ale když jsem četla synopsi, viděla trailer a slyšela písničky, tak mě napadlo, že si uděláme dámskou jízdu. A za to jsem ráda. Líbilo se mi to víc než první díl. Skvělé písně a taneční kreace. Alterega herců byla opravdu skvěle vybrána. Zvlašť se mi líbila alterega Donny (Lily James) a Sama (Jeremy Irvine). Amanda Seyfriend mi teď co by Sophie docela vadila a také zpěv Skye, který tam naštětí moc obsažen nebyl. Scéna s Harrym a Billem a' la Titanic byla vtipná. Nápadité bylo obsažení Cher, co by babičky Sophie, která písně svým hlasem ještě obohatila. Celé to bylo vtipné a milé. Doporučuji. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Na pohled sice Mamma Mia! Here We Go Again disponuje stejnými ingrediencemi jako jednička, leč výsledek je o poznání horší, má ještě slabší děj a dialogy, jeho příběh je vyprávěn velmi neumě a režírovaný je nudně a nenápaditě. První dějová linie je pouze o tom, že hlavní hrdinka z prvního dílu rozešle pozvánky na slavnostní otevření svého hotelu, načež pozvaní hosté dorazí a pak následuje mejdan. V druhé linii z minulosti zas její maminka působí jako holka, která se vyspí s každým hezkým klukem, který jí zazpívá písničku. Ono bylo sice už první Mamma Mia! strašlivě stupidní a povrchní, ale mělo v sobě takový bezelstný rozradostněný náboj a energii, že bylo snadné přijmout jej jako nezávaznou a nenáročnou letní oddechovku, omluvit tím jeho naivní děj, primitivně cukrkandlové dialogy a líné taneční choreografie a kochat se místo toho mořem a řeckými exteriéry a poslouchat ABBU. Přesně tenhle náboj a energie nicméně v tomto pokračování chybí a tím pádem už není čím ty nedostatky omlouvat. Jediné, co trochu stojí za to, jsou někteří herci a zmíněné písničky, které i napodruhé utáhnou a oživí ledacos, byť některé z nich zazněly už před deseti lety v jedničce. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Na móle môžeme vidieť loďku s nápisom "Chiquitita". Tak sa volá aj jedna z piesní Abby. (Astonko)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama