Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (285)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tak čau a pozdravuj holky! Od koho? Od sebe!'' ---- No, nebyl to žádný majstrštyk, ale po dlouhé době jsem se celkem párkrát i zasmál. A to pokud se zaměřím na současný stav humoru v českých komedií tak je opravdu slušné skóre. Diváci - Moje tvář má známý hlas by mohli skoro s klidem říci, že se tam kromě Ledeckého a Pazderkové objevili skoro všichni. Sokol hrál ve své dvojroli celkem slušně, ale kdo mně už podruhé celkem zaujal vzhledem ke svému výkonu byla Krainová. Pomineme li její angažmá v Byl jednou jeden polda 1 - 40, tak už ve vybíjené mně zaujala a tady opět. No a králem všeho byl samozřejmě Petr Nárožný v roli mafiána s čupřinou. Jen kvůli němu si to dám někdy ještě jednou. Léta ho nevidíte a najednou pic a objeví se tady a v celkem netypické roli. A připadalo mi, že si ji užil! Filmů o záměnách je spousta, zrovna nedávno dávali v TV - Já nejsem já. Tady je to ale podtrženo totální záměnou, protože oba hrdinové si jsou navlas podobní. 3 ukradené obrazy! * * * ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dvojníci jsou česká komedie od režiséra Jiřího Chlumského (Martin a Venuše). Velmi jsem se na to těšil a- dostal jsem to co jsem od toho chtěl. Takhle hodně jsem se nenasmál od Deadpoola. Tím lépe že je to česká komedie u kterých se sám moc nesměju. Pokud jste viděli trailer tak jste ještě hodně materiálu neviděli. Nejlepší je trojka se zkušenostmi v komedii-Ondřej Sokol, Jakub Kohák a Petr Nárožný. V sekundárních rolích jsou dobří Miroslav Etzler, Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler a spoustu dalších. Film mi na České poměry přišel docela originální a rozhodně bych chtěl již brzy něco podobného vidět. Až na pár věci je všechno v pořádku a rozhodně doporučuju. Verdikt: Nevěděl jsem jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem se rozhodl ale pro tři hvězdičky. Ale je to na hraně čtyř ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že Sokol, který je neobyčejně talentovaný herec (i režisér) vždycky zahučí do filmu, který je ve výsledku špatný. Příběh o záměně osob je starý jako lidstvo samo, ale budiž. Osmdesátiletý mafián v podání přehrávajícího Nárožného je dost přes čáru, ale tak dejme tomu... Ostatní ansámbl je tak trochu vedle: Etzler jako obvykle dokazuje, že neumí hrát, odrzlé dětičky jsou otravné a Jitka Schneiderová je ve své roli neobyčejně nesympatická. Největším průserem je ovšem syntetická Simona Krainová, která má hrát drsnou krasavici, ale její facelift je tak brutální, že by z fleku mohla hrát mimozemšťana. ()

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné. Je to sice hodně odlehčená komedie, ale to se od toho taky dá přesně čekat. Ale v rámci žánru jsem se bavil dobře a aspoň to nebylo prošpekované rekalamami a produkt placementy, jak se poslední dobou stává ve většině "parádních" českých filmů. Klidně říkám, že jsem se dobře pobavil a ty vaše nádherné odpady si to fakt nezaslouží. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Začátek absolutní průšvih, poté se děj rozjede a předkládá přirozeně vtipné situace, takže v rámci formátu na české poměry dobrá komedie. Škoda recyklované zápletky s mafiány (většina pokusů v českých filmech vyznívá fraškovitě, již od Perníkové věže po 2Bobule) a prvoplánového obsazování rolí - obsadit například Koháka do role totálního ňoumy je příliš velké klišé - zrovna on je výborný charakterní herec, viz letošní Teorie tygra. Takže vše je o castingu a režisérově odvaze. V Čechách je s kým točit, jen se musí vědět jak. A jen detail pro Enšpígla: když si odváží obraz z Mánesu, tak mají na autě bratislavskou RZ. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Exteriér mafiánského doupěte se natáčel na Malé vodní elektrárně v Praze - Štvanici. Interiér mafiánského doupětě se natáčel v Čističce odpadních vod v Praze - Bubenči. (Fuego)
  • Při natáčení před pražským hotelem Interntonal se Miroslav Etzler v roli amatérského boxera tělocvikáře Kaliny po několikátém jetí natolik vložil do role, že Jakubovi Kohákovi v roli Melichara na chvíli opravdu „udělal tmu“, a to tak důkladnou trefou, že Jakub Kohák dokonce chvíli odmítal točit tuto scénu znovu. (Fuego)
  • V Litoměřicích se natáčelo v ulici Eliášova (sídlo policie), Mírové náměstí, ulice osvobození (trafika), Dům Kultury - Shaker Bar (vyzvednutí dcery) a ulice Dykova (dům Prospalových). Sídlo policie je v ulici Eliášova v Litoměřicích, kde sídlí skutečné velitelství policie pro okres Litoměřicko. (mazuka)

Reklama

Reklama