Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Má to určité mouchy, záměny se dalo využít k větším eskapádám a konec být trochu nabušenější, ale vlastně mi tyhle drobnosti ani nevadily - alespoň nešlo o takovou tu macourkovsko-vorlíčkovskou řachandu, ale subtilnější komedii, kde se člověk sice nesměje pořád na plné kolo, ale celou dobu usmívá a sem tam se víc zasměje nějakému fórku navíc (třeba jak obral ty bezdomovce o drobné, to mě docela pobavilo, plus různé hrátky se slovy nebo zažitými situacemi - a samozřejmě Jarda Jágr jako prezident je best of)). Celý film je už slušně rozehraný, člověk se pak těší na tu výměnu, a dostane se mu, čeho žádal, a k tomu něco navíc. Sice nevím, proč na větší část filmu zmizela postava Koháka, ale vlastně mi to ani nevadilo, Sokol to celé překvapivě utáhl sám (na rozdíl od ubrečeného Krásna). Líbily se mi i vedlejší postavy v podání Šteindlera, Etzler byl tady skvělý, možná škoda že Táborský se Čtvrtníčkem nedostali víc prostoru. Jako v rámci žánru na české poměry vysoká nadprůměr, vážně škoda, že si s tím tvůrci ještě chvilku nehráli a nedotáhli děj i některé drobnosti do dokonalosti. Tohle je film, na který se rád podívám znovu a vím, že se opět budu bavit, což se o mnoha současných českých rádoby komedií zrovna moc říct nedá. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na to, že se mi při té první scéně v autě chtělo vzít nohy na ramena a utéct z kina, jsem si film nakonec užila. Kdyby totiž v těch prvních minutách Kohák celou dobu mlčel, bylo by to vtipnější. Věřte nebo ne, před proměnou byl o moc zábavnější život učitele a jeho hudrující manželky, než zloděje, kterého chce dostat do chomoutu sama Simona. Po proměně už je sranda na obou frontách. Sokol si to docela dává a působí u toho přirozeně. Boduje i Etzler, který mi přivodil zřejmě jeden z největších záchvatů smíchu od mé puberty. Jen s Nárožným si nejsem jistá. Silnější 3* ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem se dnes podíval na nefalšovaný, český, kontroverzní film, protože hodnocení mnou sledovaných uživatelů obsáhlo téměř celou hvězdičkovou škálu. Chybělo jen to jednohvězdičkové, to jsem ale hbitě napravil, a včil je to komplet. Což o to, ty humory tu byly, tvůrci s nimi ale, bohužel, tak tlačili na pilu, až jí vylámali zuby. Ale i tak se našel sem tam moment, který mě rozesmál, takže za mě snímek nebyl úplně na odpis, přestože se o to scénárista svým příběhem skutečně snažil. Jakub Kohák je pro mě už jakousi známkou nekvality, situaci ovšem vyrovnával Ondřej Sokol, kterého jsem donedávna vůbec nemusel, a jehož drzé ksichtění mi v současnosti velmi vyhovuje. No, a pak je tady dobrá zpráva pro Patryka Vegu; kdyby mu totiž z jakéhokoliv důvodu vypadl z natáčení Tomasz Oświeciński, nemusí propadat panice, protože mu bratrský český národ jistě zapůjčí na hostování jiného od pohledu myslitele. / "Kdo nepřinese zejtra, neuvidí Big Bang." / Poučení: Pokud toužíš vidět vítězství ducha nad hmotou, tento film tě potěší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak predsa sa dá natočiť nenáročná komédia zo súčasnosti a nemusí to byť kameňáková katastrofa. Trochu v štýle prvorepublikových veselohier so zámenou postáv, ako môže byť učiteľ skvelým zlodejom a zlodej skvelým učiteľom, manželom a otcom. Príjemné postavičky, dokonca bez nadávok a sexu, vhodné aj pre deti, rýchly priebeh deja a preto aj tých dosť veľa minút ubehlo ľahko a bezbolestne. Nárožného s vlasmi som snáď ešte nikdy nevidel. –––– V češtině se bodou vybírat prachy na tu Anglii, jasný? Nechci slyšet, že někdo nemá. Dneska se bude platit! Žádný zaplatím příšté! –––– Dé jednotka, to je radosť pre každého vodiča. – Aj polovodiča. – Boban je veselá kôpa. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

České komedie už podle mě nemá šanci zachránit nikdo a nic, všechno je to prvoplánové, rychle uvařené a přeplněné gagy. Tady je sice pár světlých míst a především tupý Kohák je hodně k smíchu, na druhou stranu ale zápletka tak jednoduchá a laciná, až se chce brečet. Sokola už přestávám mít rád, je ho všude plno. Kdyby mi tenhle film nepustil maník při tvorbě tetování, nikdy bych se k tomu nedostal................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • V Litoměřicích se natáčelo v ulici Eliášova (sídlo policie), Mírové náměstí, ulice osvobození (trafika), Dům Kultury - Shaker Bar (vyzvednutí dcery) a ulice Dykova (dům Prospalových). Sídlo policie je v ulici Eliášova v Litoměřicích, kde sídlí skutečné velitelství policie pro okres Litoměřicko. (mazuka)
  • V čase 00:00:49 si lze všimnout, že vjezd na nábřeží byl kvůli natáčení střežen policejní hlídkou a znemožněn nataženou páskou. Přitom v předcházejících bližších záběrech žádná páska není. (klukluka)
  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)

Reklama

Reklama